Colors: Blue Color

Advies- en ingenieursbureau Tauw realiseerde in 2018 een omzet van 129 miljoen euro, een stijging van 9 procent. De omzetgroei kwam vooral op het conto van het Nederlandse deel van Tauw Group, stelt het bureau.

0
0
0
s2smodern
Interessant? Deel dit artikel met uw (water)netwerk!
powered by social2s

Op 14 mei wordt de Green Deal Aquathermie ondertekend. Doel van de deal is om toepassingsmogelijkheden van aquathermie in kaart te brengen én om aan thermische energie uit water meer bekendheid te geven. Aquathermie moet, als het aan de waterbeheerders ligt, ‘een stevige bijdrage’ gaan leveren aan de energietransitie waar Nederland voor staat.

0
0
0
s2smodern

De stadsvijvers in Nederland stoten jaarlijks evenveel broeikasgassen uit als tweehonderdduizend auto’s, hebben onderzoekers van de Radboud Universiteit becijferd. Vooral methaan borrelt in deze vijvers naar boven en komt zo in de lucht terecht.

0
0
0
s2smodern

Boeren en tuinders gaan gewassen duurzamer telen, waardoor zij veel minder gewasbeschermingsmiddelen nodig hebben en dus een halt wordt toegeroepen aan de verontreiniging van het milieu. Dat is de kern van de Toekomstvisie gewasbescherming 2030. De watersector heeft hieraan meegewerkt.

0
0
0
s2smodern

Nederlanders denken dagelijks veel minder kraanwater te gebruiken dan zij in werkelijkheid doen. Om hen te bewegen tot besparing heeft drinkwaterbedrijf Vitens de campagne ‘Zuinig op ons water’ gelanceerd. Het publieksoffensief wordt ondersteund door Waterbedrijf Groningen, WMD, de provincies Flevoland, Gelderland, Overijssel en Utrecht en de waterschappen en een aantal gemeenten in Noordoost-Nederland.

0
0
0
s2smodern

De komende twee jaar worden zo’n duizend nieuwe watertappunten geopend op schoolpleinen. De basisscholen krijgen hiervoor subsidie. Uit nieuw onderzoek blijkt dat de meeste kinderen kraanwater lekker vinden, maar dat zij hooguit drie glazen per dag drinken.

0
0
0
s2smodern

Deltares is begonnen met het testen van het betonnen element, de zogeheten XblocPlus, dat tussen Den Oever en Kornwerderzand wordt aangebracht op het ondertalud van de Afsluitdijk. De test in de Deltagoot van het kennisinstituut is de laatste in een reeks proeven van de nieuwe dijkbekleding van de dijk. 

0
0
0
s2smodern

De bouw van grootschalige windparken op zee verandert niet alleen de wind maar ook de zee zelf. Dat blijkt uit een verkennend onderzoek van Deltares in opdracht van Rijkswaterstaat.

0
0
0
s2smodern
0
0
0
s2smodern

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft een voorlopige risicogrens berekend voor GenX in bodem- en grondwater. Overheden kunnen deze risicogrens gebruiken om vast te stellen of de aanwezigheid van GenX in de grond en het grondwater een risico vormt voor mens en milieu, en of maatregelen nodig zijn.

0
0
0
s2smodern
(advertentie)

Wij maken gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als je onze site bezoekt, ga je akkoord met het gebruik hiervan.      Ik snap het