Colors: Orange Color

0
0
0
s2sdefault

Kennisbijeenkomst door ICO Aardwarmte mmv sleutelfiguren op het terrein van de winning van aardwarmte (geothermie), over participatie bij aardwarmteprojecten, de consequenties van geothermie voor natuur en milieu, en de zorgen over schade, leefbaarheid en gezondheid. Online bijeenkomst op maandag 27 september 2021 van 14:00-16:30 uur.

Details: ICO Aardwarmte | Online Kennisbijeenkomst: Geothermie, hoe doen we het samen?

0
0
0
s2sdefault

Alle waterschappen zijn momenteel bezig met planvorming voor de nieuwe Waterbeheerplannen. In de maand september organiseert de Community of Practice Beheer & Onderhoud daarom elke dinsdag een webinar rond een actueel thema, met op 21 sept: Gedragsveranderingen (webinar 9:00-10:00 uur).

Details: September: Maand van Beheer & Onderhoud in Waterbeheer

0
0
0
s2sdefault

Om data écht te gebruiken in het beheren en onderhouden van assets is 'data op orde' de eerste stap. Hoe verzamel je de data die je nodig hebt, en hoe zorg je ervoor dat deze goed staat? Hoe kom je tot een datastrategie? Webinar door Platform WOW op dinsdag 28 september 2021 van 9:30-11:00 uur.

Details: Platform WOW | AI, Data en Assetmanagement - Webinar 'Data op orde'

0
0
0
s2sdefault

Webinar over het bepalen van de overstromingskans - Wat is de invloed van schade door bijvoorbeeld graverij op falen? En welke interacties tussen faalmechanismen kunnen leiden tot ander faalgedrag dan nu wordt beschouwd? Deze processen/interacties worden tot nu toe niet expliciet meegenomen in faalmodellen en statistische technieken. Hoe beïnvloeden deze interacties het handelingsperspectief in de praktijk? Onderzoeksuitkomsten worden gedeeld tijdens een All-Risk Webinar op maandag 4 oktober 2021 van 16:00-17:30 uur.

Details: All-Risk webinar | Risicogebaseerde inspecties en interacties faalmechanismen

 

0
0
0
s2sdefault

Wetsus Congress ‘Innovation for a fair and sustainable society' - Op 4 oktober een gevarieerd programma met sprekers vanuit bedrijfsleven, wetenschap en overheid, en zes praktijkcases. Op 5 oktober een Science dag, met breed aanbod aan sprekers en deelsessies. Wetsus Congress op 4-5 oktober 2021 in Leeuwarden.

Details: Wetsus Congress 2021

0
0
0
s2sdefault

Conference 'Valuing Water: an interdisciplinary dialogue on culture-based solutions for present and future water challenges' is a one-day conference by the Valuing Water Initiative, also lanching the new MOOC course 'WaterWorks: Activating heritage for sustainable development'. Conference in Delft, Tuesday 5 oktober 2021 at 10:15-17:00 hrs.

Details: Carola Hein, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

logo

KNW Lidmaatschap

"KNW Waternetwerk verbindt waterprofessionals in een uniek platform"

Word ook lid

Nieuws van KNW

 • 'Maatregelen op de kaart' voor betere waterkwaliteit

  'Maatregelen op de kaart' is een GIS-tool waarin voor elk landbouwperceel op heldere wijze wordt aangegeven welke maatregelen het meest kansrijk zijn om de emissie van stikstof en fosfor naar grond- en oppervlaktewater te verminderen. Hoe werkt deze tool, en wat zijn de ervaringen in de praktijk? Terugblik op het webinar van 21 sept,

  ...
 • Diversiteit & Inclusie in de Watersector

  'Een diverse organisatie is adaptiever en kan beter kan inspelen op toekomstige ontwikkelingen.' Hoe speelt diversiteit een rol in de organisatie waar jij werkt? Online KNW Inspiratie-lunch mmv Jerome van der Maes (HHDelfland) en Marjolein Snieder (Core Crafters) op donderdag 7 oktober - voor een toekomstbestendige

  ...
 • Circulair Beheer & Onderhoud in Waterbeheer

  Wat zijn de ervaringen met smart technology innovaties in het waterbeheer? We deelden pratijkvoorbeelden tijdens CoP Webinar#3 'Innovaties' met de Hololens en Mixed Reality (WDOD) en de Droneboot (HHSK), in de september-serie nav de nieuwe Waterbeheerplannen. Lees verder voor de Terugblik en de andere webinars; en meld je aan voor #4

  ...
 • Internationaal (Samen)Werken in de Watersector

  Discussie over internationaal (samen)werken in de watersector, met concrete probleemstellingen om ervaringen te delen vanuit verschillende invalshoeken. Hoe vind je de vraag 'achter' de vraag? Hoe kunnen we het KNW netwerk beter benutten? Wat zou de rol van private partijen kunnen zijn? Bijeenkomst georganiseerd door KNW en KIWI, op

  ...

Meer nieuws van KNW