Colors: Orange Color

KAN webinar - Themagroep ‘Bewoners verleiden tot natuurinclusieve tuinen’ besprak de '7 verleidingsprincipes van Cialdini' en keek hoe die methode ingezet kan worden om bewoners te verleiden hun tuin natuurinclusief te maken. In dit webinar geeft gedragspsycholoog Niels Götz een korte uitleg. Daarna gaan we met elkaar persona’s beschrijven, de karakterschetsen die handvatten bieden om communicatiemaatregelen effectiever te maken. KAN webinar op maandag 27 maart van 15.00 tot 16.00 uur.

Details: KAN webinar mmv Niels Gotz over de 7 verleidingsprincipes van Cialdini

Jaarcongres Relevant 2023: Veilige en gezonde energietransitie - Kennis- en inspiratiedag over externe veiligheid, met actuele vraagstukken zoals waterstof in de energietransitie en omgevingsveiligheid in de nieuwe Omgevingswet. Congres georganiseerd door VVM, Relevant netwerk en partnerorganisaties, op dinsdag 28 maart 2023 van 9:00-17:00 uur in Zwolle.

Details: VVM | Jaarcongres Relevant 2023

Een breed netwerk van organisaties onderzocht de gevolgen van hittestress en mogelijkheden van hitte-adaptatie in het domein gebied-gebouw-gezondheid. In dit webinar door Samen Blauwgroen gaan sprekers vanuit verschillende achtergronden in op mogelijkheden om hitte-adaptatie mee te nemen in projecten en plannen, op donderdag 30 maart 2023 van 15:00-16:00 uur.

Details: Samen Blauwgroen | Agenda en aanmelding webinar

Het Nationaal Dakenplan (NDP) organiseert de eerste Partnerdag van 2023 in samenwerking met Solarfields. Partnerdagen zijn dé plek waar NDP partners elkaar ontmoeten, hun collectieve kennis benutten en bijpraten over projecten. Informatie over programma en locatie volgt, noteer alvast de datum: donderdag 30 maart 2023 van 14:00-17:00 uur.

Details: Nationaal Dakenplan: Partnerdag

 

RePlanet Meetup met Ties Rijcken - De poolkappen smelten. De zeespiegel stijgt. Het water komt. In 2100 kan de zeespiegel in Nederland al een meter zijn gestegen. Wat nu? Worden we overrompeld? Wordt het onbetaalbaar om de voeten droog te houden? Moeten we verhuizen naar hoger gelegen gebieden? 'Je kunt Nederland zien als één grote ‘watermachine’, waaraan technische experts en instituten voortdurend sleutelen om haar optimaal te laten werken.' RePlanet Meetup op donderdag 30 maart 2023 van 19:30-21:30 uur in Delft.

Details: RePlanet | Meetup: Het water komt. Wat nu?

Platform WOW en de Provincie Noord Holland organiseren een reeks open colleges 'Samenwerken aan een duurzame toekomst', over werken aan duurzaamheid in de openbare ruimte en de grond-, weg- en waterbouw, en de complexe vraagstukken die in de sector spelen. Het 6e college gaat over kosten en baten van klimaatadaptatie, en een tool die deze kosten en baten kan concretiseren. College met Zahra Bahar en Sophie Buchner (PHBM) met een voorbeeldproject en discussie over gebruik en doorontwikkeling van de tool, op vrijdag 31 maart 2023 van 13:00-15:00 uur, in Haarlem en online.

Details: Platform WOW | Open college: Wie betaalt klimaatadaptatie?

Webinar door het Nationaal Onderzoeksprogramma Broeikasgassen Veenweiden (NOBV) over het meten en monitoren van bodembeweging en bodemdaling met behulp van remote sensing technieken, zoals InSAR en LiDAR. Hoeveel beweging zit er in veenbodems? Waarom is het belangrijk om dat te meten, en hoe worden meetmethodes als InSAR en LiDAR daarbij gebruikt? NOBV webinar op maandag 3 april 2023 van 10:00-11:30 uur.

Details: STOWA | NOBV webinar: Bodembeweging meten met InSAR en LiDAR

Nationaal Water Traineeship (NWT) - Voor organisaties die plaats hebben voor een Starter met ambitie en een frisse blik, organiseert NWT regelmatig een online Meet & Greet. Maak kennis met de nieuwe aspirant NWT trainees - waaronder een aantal hydrologen, ecologen, aardwetenschappers en watermanagers - in een interactieve speeddate setting. Dinsdag 4 april 2023 van 13:30-14:30 uur, online via Teams.

Details: NWT Agenda

Platform WOW - Hoe krijg jij meer grip op duurzame doelstellingen? Voor inzicht in concrete CO2-reductie van maatregelen komen steeds meer instrumenten beschikbaar. In dit WOW webinar bespreken we drie instrumenten met Martijn Weening (provincie Noord-Holland), Sander Lubberhuizen (gemeente Enschede) en Joost Fijneman (CRO) - op woensdag 5 april 2023 van 10:00-11:30 uur.

Details: Platform WOW | Webinar: Drie instrumenten voor inzicht in CO2-reductie 

RIONEDdag 2023 heeft als centraal thema 'De wijk in!' Als sector stedelijk waterbeheer staan we voor veel uitdagingen, zoals de grote vervangings- en nieuwbouwopgaven, de energietransitie en aanpassingen die nodig zijn vanwege droogte en overtollig water. Vraagstukken met gigantische impact, die vragen om visie, lokale kennis en handelen op wijkniveau. Tijdens de RIONEDdag bespreken we nieuwe perspectieven, gaan we in gesprek met koplopers in ons vakgebied en delen we voorbeeldcases. RIONEDdag 2023 is op donderdag 6 april 2023 in Utrecht.

Details: RIONEDdag 2023: De wijk in!

logo

KNW Lidmaatschap

"KNW Waternetwerk verbindt waterprofessionals in een uniek platform"

Word ook lid

Nieuws van KNW

 • AQUA NL: Geslaagde MBO-studentendag

  AQUA Nederland Vakbeurs 2023 - De MBO-studentendag die donderdag werd georganiseerd op de Aqua NL Vakbeurs in Gorinchem was weer een groot succes. Veel enthousiaste MBO-studenten kwamen een kijkje nemen bij toekomstige werkgevers voor een baan in de watersector. En zegt het voort: binnenkort kunnen eindopdrachten weer ingestuurd worden voor de Waternetwerk MBO-prijs.

 • Voorjaarscongres 2023: Van Denken naar Doen!

  Tijdens het KNW Voorjaarscongres 2023 zoeken we de verbinding tussen Denkers & Doeners, en koppelkansen tussen mensen en processen om ideeën te realiseren. Met oa een keynote door Anky Spanjers: hoe werkt Vitens mbv 'Panorama Waterland' aan de transitie naar een duurzame watervoorziening? Van Denken naar Doen! Kom ook en deel jouw inspiratie; vrijdag 21 april in Amersfoort.

 • Kennis in Praktijk: Opwaarderen effluent

  Terugblik |  Gezuiverd effluent van rwzi’s wordt steeds vaker opgewaardeerd tot industrie- of proceswater. Tijdens deze Themamiddag voor vakspecialisten bespraken we praktijkvoorbeelden en technologische uitdagingen, bij oa Wildlands Emmen, de Ultrapuur Waterfrabriek, en industriewater in Terneuzen en Kruiningen. We deelden ervaringen en kregen natuurlijk ook een rondleiding - zie

  ...
 • AQUA NL: Kennisdelen Industriewater, met Wateropleidingen en KNW

  AQUA Nederland Vakbeurs 2023 - In het Watertheater is de dinsdag speciaal gericht op industriewater, met oa een vraaggesprek tussen stakeholders olv Wateropleidingen en KNW: Hoe faciliteren we meer kennisdeling? The Future of Watermanagement, op 21, 22 & 23 maart 2023 in Gorinchem.

Meer nieuws van KNW

Aanmelden voor H2O Nieuws
Ontvang twee keer per week het laatste waternieuws in je mailbox!