secundair logo knw 1

  • Colors: Orange Color

Symposium door Community of Practice Waterinfiltrerende verharding en voorzieningen. Het programma geeft extra aandacht aan waterbergende wegfunderingen, waterkwaliteit en alles wat u tegenkomt als u in de praktijk bezig bent met infiltrerende voorzieningen. Zowel de goede als slechte ervaringen helpen om verder te komen. Symposium bij Waternet, met fietsexcursie in de Rivierenbuurt, op maandag 11 december van 12:30-16:30 uur in Amsterdam.

Details: STOWA | CoP Waterinfiltrerende verharding en -voorzieningen

De RIONED kennisbank over 'onderzoek en meten' voor stedelijke watersystemen en -voorzieningen is vernieuwd. In dit webinar wordt uitleg gegeven over de vernieuwing en het gebruik van de kennisbank, met oa aandacht voor nieuwe ontwikkelingen en toepassingen, en data en meten als 'basisgereedschap' van de stedelijk waterbeheerder. Webinar op donderdag 14 december 2023 van 13:30-14:30 uur.

Details: RIONED | Webinar Stedelijk Waterbeheer 'De meerwaarde van meten'

VC74, het jaarlijkse Nieuwjaarscongres voor de NL Watersector, krijgt als thema 'Nu ingrijpen!' want met navelstaren en nietsdoen gaan we onze doelen niet gaan halen. Het is de hoogste tijd voor actie! Met kersverse watergezant Meike van Ginneken en veel andere sprekers, en natuurlijk een receptie. Nieuwjaarscongres 2024 door de TU Delft in samenwerking met KNW, KWR, en Vewin; vrijdag 12 januari 2024 in Delft - save the date!

Details: VC74 Nieuwjaarscongres alias Vakantiecursus 2024

Wetskills organiseert regelmatig out-of-the-box Water Challenges voor internationale teams van studenten en young professionals, met cases uit een groot netwerk van partner organisaties. Ook een keer meedoen? Of heeft jouw organisatie een interessante case? Zie de Wetskills agenda, met oa Wetskills-Oman van 13 - 24 januari 2024.

Details: Wetskills-Oman 2024

Uitnodiging: Nieuwjaarsborrel van de Jong Waternetwerken! Toost met ons mee op het nieuwe jaar - met young professionals van Jong KNW en andere waternetwerken - op donderdag 18 januari 2024 in Utrecht. Wij zorgen voor een drankje en een goede snack, en jij voor de gezelligheid. Meld je even aan, en graag tot dan!

Details: Jong KNW | Jong Waternetwerken Nieuwjaarsborrel 2024

Regionaal Bestuurlijk Overleg (RBO) Rijn-West organiseert een Kennisdag Waterkwaliteit voor het hele stroomgebied. Centrale vraag: hoe zetten we onze kennis en kunde de komende jaren zo goed mogelijk in om de doelen van de KRW dichterbij te brengen? De bijeenkomst is bedoeld voor inhoudelijk deskundigen en beleidsmakers op het gebied van de Kaderrichtlijn Water. Kennisdag 'Van proberen en leren naar toepassen en uitvoeren' op donderdag 18 januari 2024 van 10:00-15:30 uur in Alphen aan de Rijn.

Details: Aanmelding Kennisdag en RBO Rijn-West

Het IPMV programma onderzoekt verwijdering van micro-verontreinigingen uit afvalwater, en test nieuwe technologieën op pilotschaal. Uitkomsten worden gedeeld in een IPMV-webinarreeks. In Webinar #4 worden technologieën besproken voor fossielarme oxidatie en adsorptie. Wat waren de resultaten? Webinar op woensdag 31 januari 2024 van 14:00-16:30 uur.

Details: STOWA | IPMV-webinar #4: Fossielarme oxidatie en adsorptie

 

RIONEDdag 2024 zet de schijnwerpers op 'Kennis voor Elkaar', met oa de nieuwe klimaatscenario's en wat die betekenen voor het stedelijk waterbeheer. Maar ook de lancering van de Arbeidsmarktagenda, en de trends en verwachtingen voor het waterbeheer van de toekomst. Natuurlijk ook interessante micro-cursussen én de uitreiking van de RIONEDinnovatieprijs. Vakdag op donderdag 1 februari 2024 van 10:00-17:00 uur in Utrecht.

Details: RIONEDdag 2024

Het IPMV programma onderzoekt verwijdering van micro-verontreinigingen uit afvalwater, en test nieuwe technologieën op pilotschaal. Uitkomsten worden gedeeld in een IPMV-webinarreeks. In Webinar #5 wordt de inzet van Granulair Actief Kool in combinatie met biologische afbraak (Bio-GAK) besproken. In dit laatste webinar ook een overall-evaluatie van alle onderzochte technieken. Wat waren de resultaten? Webinar op woensdag 28 februari 2024 van 14:00-16:30 uur.

Details: STOWA | IPMV-webinar #5: Bio-GAK en overall-evaluatie

KNW Lidmaatschap

"KNW Waternetwerk verbindt waterprofessionals in een uniek platform"

Word ook lid