Colors: Orange Color

0
0
0
s2smodern

Serie webinars over Duurzaam Bodembeheer, in het kader van het project 'Boer bij Kennis'. Speciaal voor erfbetreders en loonwerkers; deelname is gratis; organisatie door Aequator ism WENR en Aeres. Webinar#5 'Koolstofvastlegging' (basis cursus) op dinsdag 13 april 2021 van 14:00-15:00 uur.

Details: Bodemcursussen voor erfbetreders

0
0
0
s2smodern

Tweede webinar van de Kennisdag Inspectie Waterkeringen 2021, over de sterkte van de graszode op dijken. "We nemen de wintersituatie als uitgangspunt en brengen in beeld hoe de dijken erbij staan vroeg in het jaar. Daarnaast blikken we vooruit op nieuwe ontwikkelingen als Beoordelingsintrumentarium (BOI), Gras op zand en Future Dikes, met als afsluiting een Q&A sessie met experts in het vakgebied." STOWA online workshop 'Sterkte grasbekleding' op donderdag 15 april van 13:30-15:30 uur.

Details: STOWA | Kennisdag Insepctie Waterkeringen 2021

0
0
0
s2smodern

Komende decennia zijn duizenden bruggen in Nederland toe aan vervanging of renovatie. Dat vraagt om forse investeringen. Bovendien zijn de maatschappelijke en economische gevolgen groot als een brug tijdelijk niet beschikbaar is. Dus is een efficiënte, innovatieve aanpak nodig, die ook duurzaam is. Een oplossing kan zijn IFD: Industrieel, Flexibel en Demontabel bouwen. Platform WOW Maand van de IFD, met webinar 'Aanbesteden en beheren met IFD' op donderdag 15 april 2021 van 9:00-10:15 uur.

Details: Platform WOW | Webinar Aanbesteden en beheren met IFD

0
0
0
s2smodern

Virtueel Juridisch Café door VVM met een update over Zeer Zorgwekkende Stoffen (ZZS) in water. Recent verscheen het rapport 'Greep op gevaarlijke stoffen' van de Raad voor Leefomgeving en Infrastructuur. Welke instrumenten heeft het bevoegd gezag om de lozing van ZZS tegen te gaan of te beperken? - VVM Juridisch Café, online op donderdag 15 april 2021 van 15:00-17:00 uur.

Details: VVM | Virtueel Juridisch Café over Zeer Zorgwekkende Stoffen (ZZS) en water

0
0
0
s2smodern

Themamiddag door Werkgroep Ecologisch Waterbeheer (WEW) over Rewilding in het Waterbeheer. Mmv Liesbeth Bakker (WUR) over mogelijkheden voor rewilding in aquatische systemen, en voorbeelden van rewilding bij beekherstel (door Maarten Veldhuis, ws Vallei en Veluwe) en bij grote rivieren (door Frank Collas, Radboud Universiteit). Hoe past dit natuurbeeld in het traditionele waterbeheer? Reflectie door filosoof René ten Bos (Radboud Universiteit) en discussie over mogelijkheden voor natuur-inclusief waterbeheer. WEW Themamiddag, donderdag 15 april 2021.

Details: www.wew.nu

0
0
0
s2smodern

Robuuste Watersystemen | 10-delige webinarreeks over klimaatbestendige en robuuste watersystemen door Witteveen+Bos samen met een partner, klant of con-collega. Iedere twee weken wordt een ander onderwerp uitgelicht. #8 Waterkwaliteit, door Marloes van der Kamp (Witteveen+Bos) - dinsdag 20 april 2021 vanaf 10:00 uur.

Details: Witteveenbos.com | Webinarreeks Robuuste Watersystemen