Colors: Orange Color

ENVAQUA TechTalk met de presentatie van het nieuwe Koelwaterboek, en korte presentaties over nieuwe technologieën voor duurzame koelwaterbehandeling. TechTalk ism WaterAlliance 'Samen naar een duurzamer koelwaterbehandeling - Minder water, minder chemicaliën en minder energie' op woensdag 7 december 2022 van 14:00-17:00 uur in Utrecht.

Details: WaterAlliance | TechTalk Duurzame Koelwaterbehandeling

ENVAQUA paneldiscussie ‘De rol van water in de voedselzekerheid’. Interactieve discussie met deskundigen en het publiek aan de hand van een aantal stellingen. Waar liggen de prioriteiten? En de kansen? Deze sessie geeft inzicht in welke aanknopingspunten en oplossingen we op dit moment hebben. Paneldiscussie op donderdag 8 december 2022 van 13:00-16:00 uur in Zwaagdijk.

Details: WaterAlliance | ENVAQUA Paneldiscussie 'De rol van water in de voedselzekerheid'

Vegetatie in stromende wateren moet worden beheerd voor zowel waterkwantiteits-, waterkwaliteits- als ecologische doelen. Te veel vegetatie kan de doorstroming verminderen en wateroverlast tot gevolg hebben. Maar vegetatie is ook een belangrijk onderdeel van het ecologisch functioneren van aquatische ecosystemen. Ellis Penning deelt uitkomsten van Deltares onderzoek: "Met een beter inzicht in de hoeveelheid, locatie en ontwikkelingssnelheid van vegetatie kan risico-gestuurd maaibeheer worden ontwikkeld. Dit maaibeheer focust op locaties waar daadwerkelijk ‘te veel’ vegetatie is, terwijl het op andere plekken kan worden gespaard om ecologische doelen te halen." Webinar CoP Beken en Rivieren ‘Peilen en Vegetatie in stromende wateren’ op donderdag 15 december 2022 van 16:00-17:00 uur.

Details: STOWA | Webinar CoP Beken en Rivieren: Peilen en vegetatie in stromende wateren

Tripleee organiseert het Symposium ‘Afbraak is afbraak’ over de afbraak van asbest, PFAS en andere schadelijke stoffen met behulp van microbiologie en planten. Sprekers vanuit diverse betrokken organisaties delen onderzoeksresultaten en praktijkervaringen, en de uitkomsten van het succesvolle Fiber2Fiber project waarin hoopgevende resultaten zijn bereikt met afbraak in RWZI slib en in de bodem. Symposium op donderdag 15 december 2022 van 14:00-17:00 uur in Arnhem.

Details: Symposium 'Afbraak is afbraak'

Climate Adaptation Worldwide | Webinar-series by Platform WOW, KNW and other organisations - in the period April to December 2022 - to share knowledge and experiences with collegues in other countries. The final Webinar #7 will focus on the transition process, on Friday 16 December 2022

Details: Platform WOW | Climate Adaptation: How to Start & Maintain the Transition that is needed?

Het Nieuwjaarscongres voor de NL Watersector, alias de Vakantiecursus, kan in januari 2023 weer georganiseerd worden zoals gebruikelijk, met als centraal thema: 'VC73: Klaar voor nog meer rampen?' De commissie van voorbereiding heet iedereen graag van harte welkom, op vrijdag 13 januari 2023 van 10:00-18:00 uur in Delft.

Details: Vakantiecursus VC73: Klaar voor nog meer rampen?

Wetskills organiseert regelmatig out-of-the-box Water Challenges voor internationale teams van studenten en young professionals, met cases uit een groot netwerk van partner organisaties. Ook een keer meedoen? Of heeft jouw organisatie een interessante case? Zie de Wetskills agenda, met oa Wetskills-South Africa 2023 van 11 - 23 februari 2023.

Details: Wetskills-South Africa 2023

Wetskills organiseert regelmatig out-of-the-box Water Challenges voor internationale teams van studenten en young professionals, met cases uit een groot netwerk van partner organisaties. Ook een keer meedoen? Of heeft jouw organisatie een interessante case? Zie de Wetskills agenda, met oa Wetskills-Oman 2023 van 5 - 15 maart 2023.

Details: Wetskills-Oman 2023

logo

KNW Lidmaatschap

"KNW Waternetwerk verbindt waterprofessionals in een uniek platform"

Word ook lid

Nieuws van KNW

 • Uitnodiging: KNW Algemene Ledenvergadering

  Het KNW bestuur nodigt alle leden uit voor de Algemene Ledenvergadering op donderdag 8 december 2022, die online wordt gehouden van 16-17 uur. De stukken worden na aanmelding toegestuurd per mail; op de agenda staat o.a. het Jaarplan 2023.

 • Coalitie Blauwe Netten: Duurzame Innovatiedag

  Coalitie Blauwe Netten organiseerde een Duurzame Innovatiedag voor de Drinkwatersector. "Het doel was om de verduurzaming in de sector te versnellen en dat is gelukt: op vijf duurzame innovaties zijn toezeggingen gedaan voor concrete vervolgstappen, voor implementatie bij een of meer drinkwaterbedrijven."

 • Vacatures in water, techniek en GWW

  Kent u Watervacatures.nl al? Watervacatures.nl en samenwerkingspartner InfraJobBoard.nl zijn dé vacaturesites voor de watersector en de grond-, weg- en waterbouw. Speciaal voor Exposanten van de InfraTech 2023 is er nu een aanbieding om -  met korting - hun vacature(s) onder de aandacht te brengen van een groot publiek.

 • VC73: Klaar voor nog meer rampen?

  Het Nieuwjaarscongres voor de NL Watersector, alias de Vakantiecursus, kan in januari 2023 weer georganiseerd worden zoals gebruikelijk, met als centraal thema: 'VC73: Klaar voor nog meer rampen?' De commissie van voorbereiding heet iedereen graag van harte welkom, op vrijdag 13 januari 2023 in Delft.

Meer nieuws van KNW

Aanmelden voor H2O Nieuws
Ontvang twee keer per week het laatste waternieuws in je mailbox!