Colors: Orange Color

0
0
0
s2smodern

Toolbox Klimaatbestendige Stad is een ontwerptool die de effecten op droogte, wateroverlast en hitte inzichtelijk maakt, bij herontwikkeling en maatregelen in de gebouwde omgeving. Ontdek hoe je deze tool kunt gebruiken, tijdens een van de regionale trainingsdagen: op 6 december 2019 in Den Bosch, voor meer data en locaties zie de STOWA agenda.

Details: STOWA | Toolbox Klimaatbestendige Stad: Regionale Trainingsdagen

0
0
0
s2smodern

Werk jij aan ruimtelijke maatregelen voor klimaatadaptatie? En wil je kennis delen met andere professionals? Of kennis opdoen, zodat je je werk kunt verdiepen of processen kunt versnellen? Het programma van de Kennisdag Ruimtelijke adaptatie biedt mooie praktijkvoorbeelden, je kunt kennismaken met handige digitale instrumenten, en inspirerende sessies volgen over bijvoorbeeld klimaatbestendig aanbesteden en het slim koppelen van opgaven. Dinsdag 10 december 2019 in Utrecht. (aanmelden uiterlijk 29 nov)

Details: Kennisdag Ruimtelijke adaptatie

0
0
0
s2smodern

Het innovatiebeleid van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat is afgelopen jaar aanzienlijk veranderd. 'Missiegedreven innovatie beleid' is nu de titel waar ondermeer de Topsectoren onder werken. Tijdens de Kennisconferentie ‘De missie voor mij!’ wordt het innovatiebeleid grijpbaar gemaakt voor onze sector, met antwoord op vragen als ‘Wat betekenen de veranderingen?’ en ‘Hoe laat ik het beleid werken voor mijn organisatie?’ 10 december 2019, locatie nbt.

Details: Topsector Water - Kennis conferentie

0
0
0
s2smodern

De Werkspoorkathedraal in Utrecht wordt op 12 december omgetoverd tot een walhalla voor waterinnovaties. Met een podium voor schoon water, voldoende water, waterveiligheid en digitale transformatie. Een verrassende mix van pop-up sessies, inhoudelijke keynotes, showcases uit de waterschapswereld en kabbelende deuntjes. Highlights op de mainstage zijn de hackathonfinale en de uitreiking van de Waterinnovatieprijs 2019. Save the date, en stuur jouw beste waterinnovaties in via waterinnovatieprijs.nl - Festival op donderdag 12 december 2019 in Utrecht.

Details: Unie van Waterschappen - Waterinnovatie Festival

0
0
0
s2smodern

Themamiddag door het BodemBreed Forum, over instrumenten en technieken die benodigd zijn voor de PFAS oplossingen van morgen: van het opstellen van bodemkwaliteitskaarten en vernieuwde analysetechnieken, tot het reinigen van grond en grondwater. Een middag met technische oplossingen, analytische innovaties en beleidsmatige durf, die wordt afgesloten met een BBF eindejaarsborrel - donderdag 12 december 2019 in Utrecht.

Details: BodemBreed Forum | PFAS: Vooruitkijken en oplossen

0
0
0
s2smodern

De belangstelling voor het terugwinnen van warmte uit oppervlaktewater en afvalwater groeit sterk. Het Rijk werkt momenteel aan herziening van het kader voor temperatuurlozingen. Het huidige kader voor warmtelozingen wordt uitgebreid met koudelozingen, en daarna vertaald in een praktisch toepasbare handreiking voor vergunningverleners. STOWA en Rijkswaterstaat organiseren een workshop over het Kader voor vergunningverlening Aquathermie - donderdagmiddag 12 december 2019 in Utrecht.

Details: STOWA | Workshop: Kader vergunningverlening Aquathermie

0
0
0
s2smodern

Pleziervaartuigen mogen sinds kort het toiletwater lozen, mits het gezuiverd is. RVO organiseert op 16 december 2019 een informatiemiddag voor ondernemers die dergelijke zuiveringssystemen op de markt kunnen brengen.

Details: Zuiveringssystemen voor de pleziervaart gezocht

0
0
0
s2smodern

Op 16 januari 2020 keert WaterLink terug, het Water Alliance netwerkevenement voor de Nederlandse watertechnologiesector, met een programma met interactieve sessies, boeiende sprekers, ruime netwerkmogelijkheden, en de voorrondes van de Water Alliance Innovation Stimulation Award 2020 (WIS). WaterLink 2020, donderdag 16 januari 2020 in Leeuwarden.

Details: Water Alliance | WaterLink 2020 - Let's celebrate!

0
0
0
s2smodern

Toolbox Klimaatbestendige Stad is een ontwerptool die de effecten op droogte, wateroverlast en hitte inzichtelijk maakt, bij herontwikkeling en maatregelen in de gebouwde omgeving. Ontdek hoe je deze tool kunt gebruiken, tijdens een van de regionale trainingsdagen: op 16 januari 2020 in Deventer, voor meer data en locaties zie de STOWA agenda.

Details: STOWA | Toolbox Klimaatbestendige Stad: Regionale Trainingsdagen

0
0
0
s2smodern

Toolbox Klimaatbestendige Stad is een ontwerptool die de effecten op droogte, wateroverlast en hitte inzichtelijk maakt, bij herontwikkeling en maatregelen in de gebouwde omgeving. Ontdek hoe je deze tool kunt gebruiken, tijdens een van de regionale trainingsdagen: op 20 januari 2020 in Zwolle, voor meer data en locaties zie de STOWA agenda.

Details: STOWA | Toolbox Klimaatbestendige Stad: Regionale Trainingsdagen

Wij maken gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als je onze site bezoekt, ga je akkoord met het gebruik hiervan.      Ik snap het