Colors: Orange Color
0
0
0
s2smodern
Interessant? Deel dit artikel met uw (water)netwerk!
powered by social2s

Wetskills organiseert een grote internationale Water Challenge in Amsterdam en Rotterdam, met de finale tijdens de AIWW 2019. Deelnemers zijn young professionals en studenten uit verschillende landen, die aan de slag gaan met uitdagende water cases. Wetskills-The Netherlands van 25 oktober tot 7 november 2019.

Details: Wetskills-The Netherlands 2019

0
0
0
s2smodern

Hoe kunnen wij als Waterorganisaties samen met anderen vormgeven aan de samenleving in de 21e eeuw? Hoe voorkomen we bijvoorbeeld dat water een (politiek) strijdpunt wordt? Veranderende eisen en wensen vanuit de samenleving vragen om afstemming en samenwerking. Seminar KNW Waternetwerk en SDRG op donderdag 31 oktober 2019 in Leiden.

Details: KNW Seminar 'Water in de 21e eeuw'

0
0
0
s2smodern

Water is misschien wel de mooiste en meest waardevolle grondstof die door een rioolwaterzuivering geproduceerd wordt. Wat zijn de kansen voor water hergebruik? Wat is nodig voor succes? Symposium met deelnemers vanuit industrie, landbouw, drinkwaterbedrijven en waterschappen - donderdag 31 oktober 2019 in Rotterdam.

Details: EFGF.nl Waterfabriek | Symposium 'Waterfabriek: de nieuwe bron'

0
0
0
s2smodern

Netwerk Weer & Waterbeheer, een initiatief van STOWA en het WIBW (Waterschapshuis), organiseert een bijeenkomst over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van weersvoorspelling en klimaatverandering. Nieuwe neerslagstatistieken, de ontwikkeling van een Internationaal Radarcomposiet van neerslag voor het Nederlandse waterbeheer: welke informatie komt beschikbaar en hoe wordt deze ontsloten? Tijdens deze dag wordt ook een start gemaakt met het opstellen van een gezamenlijke kennisagenda - donderdag 31 oktober 2019 in Amersfoort.

Details: STOWA | Bijeenkomst Netwerk Weer & Waterbeheer

0
0
0
s2smodern

Voor metropool Manilla en het omliggende stroomgebied wordt een groot 'Manila Bay Sustainable Development Master Plan' (MBSDMP) opgesteld. Grote uitdaging in een dichtbevolkt gebied, dat bovendien regelmatig getroffen wordt door cyclonen, aardbevingen en overstromingen. Wat zijn de lessons learned? KNW Seminar ism Deltares, vrijdag 1 november 2019 in Delft.

Details: Seminar KNW Internationaal: Water en Sanitatie Masterplan voor Manilla

0
0
0
s2smodern

De Wereld Water Challenge, op initiatief van Topsector Water & Maritiem, is gericht op leerlingen die nog een studie moeten kiezen. 1000 derde klassers van alle niveaus van het voortgezet onderwijs worden uitgedaagd met gastlessen, excursies en een manifestatie in Madurodam, om de veelzijdigheid van onze civiele, maritieme en watertechnologische sector te leren kennen. Scholen en bedrijven kunnen meedoen: 'Lassers, bouwers, onderzoekers, bedenkers, leiders, ontwerpers, de Nederlandse watersector zoekt knappe koppen en gouden handen.' 1 november 2019 in Den Haag.

Details: Wereld Water Challenge voor scholieren

0
0
0
s2smodern
0
0
0
s2smodern

KNW Waternetwerk organiseert iedere twee jaar de Fitterijwedstrijden tijdens de Aquatech Vakbeurs in Amsterdam. In 2019 vinden deze spectaculaire Fitterijwedstrijden plaats tijdens AIWW 2019 van 5-8 november in de RAI in Amsterdam.

Zie Fitterijwedstrijden voor informatie en foto’s van eerdere events

0
0
0
s2smodern
0
0
0
s2smodern

Om de hoeveelheid medicijnresten in oppervlaktewater in Noord-Nederland structureel te verminderen starten het Healthy Ageing Netwerk Noord-Nederland en het ‘Noord-Nederlands Netwerk Medicijnresten in Water’ een langdurige samenwerking, met als aftrap een Congres op 12 november. Het is van belang om vanuit de hele keten samen te werken, van voorschrijving tot zuivering, met een brug tussen de watersector en de gezondheidszorg. Congres op dinsdag 12 november 2019 in Zeegse, Drenthe.

Details: WaterAlliance | Congres 'Zorg(en) om Water'

0
0
0
s2smodern

De deltabeslissing Zoetwater en het bijbehorend Deltaplan Zoetwater dragen eraan bij dat Nederland ook in de toekomst over voldoende zoetwater beschikt. Verspreid over laag Nederland worden maatregelen getest voor zuinig gebruik, vasthouden, bergen en aanvoeren van zoetwater. Maar hoe groot is het probleem nu echt? En zijn de voorgestelde oplossingen effectief en kostenefficiënt? Hoe kunnen we opschaling realiseren? NHV Najaarsbijeenkomst op 12 november 2019 in Amersfoort.

Details: NHV | Zoet Zout, van kennis naar praktijk

0
0
0
s2smodern

Wij maken gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als je onze site bezoekt, ga je akkoord met het gebruik hiervan.      Ik snap het