Colors: Orange Color

Klimaatdag voor Regio Amsterdam - De gevolgen van klimaatveranderingen zijn voelbaar. We moeten ons voorbereiden op extreme weersomstandigheden zoals hitte, droogte, stortbuien en storm, maar ook op de zeespiegelstijging en overstromingen van de rivieren. Wat betekent dit voor regio Amsterdam? Tijdens Climate Proofing the Region op 18 juni worden toekomstbeelden en de consequenties van klimaatverandering verkend. Hoe gaan we samenwerken in een nieuwe normaal? Wat kan jij doen?

Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder de vermelding H2O Waternetwerk en ontvang een gratis kaartje voor zowel het ochtend- als het middagprogramma.

Details: WeMakeTheCity - Climate Proofing The Region

0
0
0
s2smodern
Interessant? Deel dit artikel met uw (water)netwerk!
powered by social2s

Klimaatadaptieve middag door de provincie Zuid-Holland en de partners van de WaterStraat in Delft, voor alle stakeholders die samen werken aan klimaatadaptatie. Programma met oa best practices, ervaringsdeskundigen, projecten en onderlinge uitwisseling van kennis, van bodemdaling tot (klimaatbestendig) bouwen, van risicodialoog tot energiestrategie, en van adaptieve omgevingsvisie tot klimaatadaptatie innovaties - dinsdag 18 juni 2019 in Delft.

Details: Klimaatadaptatie # hoe dan

0
0
0
s2smodern

Hoe kunnen we de waterkwaliteit in de stad Den Haag klimaatadaptief verbeteren? Discussie met de gemeente over kansen en uitdagingen, met een bezoek aan de Green Village in Delft, als onderdeel van de klimaatadaptieve middag van de provincie Zuid-Holland - dinsdag 18 juni 2019 in Delft.

Details: Meeting the Market

0
0
0
s2smodern

Medicijnen en hun omzettingsproducten komen na gebruik via het toilet, rwzi's, bodem en lucht in het oppervlaktewater terecht. Het gaat jaarlijks om enorme hoeveelheden. Tijdens het VVM Café op 19 juni in Utrecht kijken we wat de mogelijke gevolgen zijn voor gezondheid en ecologie, en wat waterbeheer kan bijdragen aan een effectievere aanpak.

Details: VVM Café | Waterverontreiniging door medicijnen

0
0
0
s2smodern

Onderzoeksprogramma RiverCare richtte zich op duurzaam rivierbeheer voor de komende 10 tot 50 jaar. Wat heeft het onderzoek ons geleerd? en hoe gaan we deze lessen toepassen? Eindsymposium op 20 juni 2019, in Ford Lent bij Nijmegen.

Details: www.rivercare.nl

0
0
0
s2smodern

16th World Conference on Anaerobic Digestion (AD16) - 'Accelerating natural cycles with anaerobic digestion', with knowledge sharing and debates across the multiple disciplines involved, to better understand the engineered digestion systems that allow for recovery of energy and resources - 23-27 June 2019 in Delft.

Details: AD16conference.com | Anaerobic Digestion Conference

0
0
0
s2smodern

KNW Themagroep Water & IT organiseert een verdiepingsbijeenkomst over toepassingen van kunstmatige intelligentie in de watersector, als vervolg op het KNW Voorjaarscongres van 10 mei 2019. Wat is de stand van zaken, en wat kan het de watersector opleveren? dinsdag 25 juni 2019 in Utrecht.

Details: OWNH Verdiepingssessie: Kunstmatige intelligentie in de watersector

0
0
0
s2smodern
0
0
0
s2smodern

WaterAlliance Event | Groeien met je bedrijf: Hoe doe je dat, wat kom je tegen, en hoe kun je versnellen? Kennis van oa financiering, marketing en ondernemerschap zijn net zo goed succesfactoren als de technologie zelf - Inspiratie en informatie event, donderdag 27 juni 2019 in Sneek

Details: Wateralliance.nl | WaterLinkNL

0
0
0
s2smodern
0
0
0
s2smodern

KNW Themagroep Water en Ruimte organiseert een excursie naar de zeewering in Petten, met een kijkje achter de schermen van de Hondsbossche Duinen. Deze laatste Zwakke Schakel van de Nederlandse kust wordt versterkt met zand via 'Building with nature' principes - excursie 16 september 2019.

Details: KNW Excursie Zeewering Petten: Hondsbossche Duinen

0
0
0
s2smodern

Zürich is de 'meest duurzame stad ter wereld' volgens de 2016 ranking van Arcadis. Welke keuzes heeft Zürich gemaakt op thema's als watermanagement en groene infrastructuur? Zwitserse collega's delen hun ervaringen tijdens deze studiereis. Welke ideeën kunnen we mee terug nemen? Studiereis Zürich ism Stadswerk, 18-20 september 2019

Details: Stadswerk.nl | Studiereis Zurich

0
0
0
s2smodern
0
0
0
s2smodern

Green Deal Groene Daken krijgt een vervolg in het Nationaal Daken Plan, met een Werkconferentie ‘Groen reikt blauw de hand - Bouwen aan het dak van de toekomst' op 25 september 2019 bij Waternet in Amsterdam. Nieuwe partners zijn welkom om zich daarbij aan te sluiten.

Details: Werkconferentie Nationaal Daken Plan

0
0
0
s2smodern

Om de klimaatafspraken van Parijs te halen, moet de bouwindustrie in 2050 77% minder CO2 uitstoten dan nu gebeurt. Hoe kunnen wij als waterbouwsector bijdragen aan deze enorme opgave? Hoe kunnen wij 'circulair denken' nog meer meenemen in aanbesteding, ontwerp, beheer en onderhoud? En tot wat voor projecten leidt dit? Waterbouwdag met aansprekende projecten over ontwikkelingen in onze sector - donderdag 3 oktober 2019 in de Jaarbeurs, Utrecht.

Details: Waterbouwdag 2019

0
0
0
s2smodern

De Omgevingswet komt dichterbij. In oktober zitten we ruim een jaar voor de inwerkingtreding van de wet. Met de recente publicatie van de Omgevingsregeling staat het wettelijk stelsel een heel eind in de steigers. Op het programma van de Dag van de Omgevingswet 2019 staat oa de implementatie en uitvoering van de wet, en de relatie met belangrijke thema’s als energietransitie, klimaatadaptatie en circulaire economie - donderdag 10 oktober 2019 in het Provinciehuis, Utrecht.

Details: VVM | Dag van de Omgevingswet 2019

 

0
0
0
s2smodern
0
0
0
s2smodern
0
0
0
s2smodern

KNW Waternetwerk organiseert iedere twee jaar de Fitterijwedstrijden tijdens de Aquatech Vakbeurs en de Amsterdam International Water Week. In 2019 vinden deze spectaculaire Fitterijwedstrijden plaats van 5-8 november in de RAI in Amsterdam.

Zie Fitterijwedstrijden voor informatie en foto’s van eerdere events

0
0
0
s2smodern
0
0
0
s2smodern
0
0
0
s2smodern

Wij maken gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als je onze site bezoekt, ga je akkoord met het gebruik hiervan.      Ik snap het