Adviesbureau Royal HaskoningDHV heeft João Tiago de Almeida benoemd tot Business Unit Director Water Technology Products. René Noppeney gaat verder als Commercieel Directeur Bioresources.
João Tiago de AlmeidaMet nieuwe benoemingen wil Royal HaskoningDHV innovatie stimuleren in de watertechnologie. Het advies- en ingenieursbureau heeft enkele succesvolle technologieën voor de waterzuivering in zijn portfolio, zoals Nereda, Eyphra en Kaumera. De ambitie is om het marktpotentieel van deze technologieën te maximaliseren. Om dat te bewerkstelligen wordt het leiderschapsteam uitgebreid.
Rene NoppeneyTiago de Almeida heeft meer dan 20 jaar ervaring in de waterindustrie en maakt al 7 jaar deel uit van het Water Technology Products-team van RHDHV. In zijn nieuwe functie zal hij het succes van de Nereda-technologie, waarvan er inmiddels in 20 landen 50 in bedrijf zijn met nog eens 50 in voorbereiding, moeten consolideren.
Noppeney, die als Global Director Water Technology Products de Nereda-technology in de markt heeft gezet, richt zich in zijn nieuwe rol op het uitbouwen van het marktpotentieel van biologische grondstoffen en innovaties als Kaumera en Eyphra, inhakend op toenemend hergebruik van natuurlijke grondstoffen.
De vraag is of dat dan komt door alleen de waterkwaliteit of dat het komt omdat we, bijvoorbeeld, gewoon gruwelijk dicht bevolkt zijn en ik al heel wat weilanden en dergelijke omgezet heb zien worden in woningen.
Mijn idee is overigens niet om te infiltreren in bestaande vennen - dat zou inderdaad de ecologie van die vennen veranderen – maar in aangelegde plassen (met een oppervlak minder dan 0,1 procent van de Veluwe). Die vallen droog, enkele dagen nadat infiltratie stopt. Infiltratieplassen hebben landschappelijk gezien wellicht wat waarde (als je saai naaldbos daarvoor kapt), aangaande natuur is die inderdaad beperkt.
Zeg 10 jaar geleden al waarschuwde ik dat we in 2027 in Nederland nooit de KRW doelen gaan halen. Ik betreur het ten zeerste dat ik gelijk ga krijgen. Ik voorspel nu dat we in 2030 met de mond vol tanden staan als Brussel ons vraagt wat onze plannen/maatregelen zijn om de Veluwe natuur en biodiversiteit te herstellen. Zonder fors ingrijpen in de waterbalans van het Veluwemassief gaan we verdroging echt niet bestrijden en zullen beken en sprengen niet structureel meer water voeren. Dat geef ik je op een briefje.