Colors: Blue Color

Op een plas voor waterberging in Weurt (bij Nijmegen) is vandaag een proef gestart met zonnepanelen die gemonteerd zijn op drijvende constructies op het water. Het staat bekend als Innozowa ofwel Innovatieve Zon-pv op Water. Doel is om een drijvend zonne-energiesysteem voor binnenwateren te ontwikkelen dat bijdraagt aan een beter ecosysteem.

0
0
0
s2smodern
Interessant? Deel dit artikel met uw (water)netwerk!
powered by social2s

In Taweelah in de Verenigde Arabische Emiraten wordt begonnen aan de bouw van ‘s werelds grootste ontziltingsinstallatie met omgekeerde osmose. De installatie gaat 909.000 kubieke meter water per dag verwerken en water leveren aan 350.000 huizen.

0
0
0
s2smodern

Het Singaporese drinkwaterbedrijf PUB (Public Utilities Board) heeft zijn nieuwste drinkwaterzuiveringsinstallatie Choa Chu Kang Waterworks in gebruik genomen. De installatie wordt beschouwd als het grootste keramische membraansysteem ter wereld. De zuivering kan tot 40 miljoen liter water per dag behandelen. 

0
0
0
s2smodern

Recent is een nieuwe norm gepubliceerd voor het ontwerp en de bouw van apparatuur die gebruikt wordt voor de productie van Purified Water (PW) en Water for Injection (WFI). Deze soorten zeer zuiver water worden gebruikt in farmaceutische en biologische productieprocessen, bijvoorbeeld als oplosmiddel voor medicijnen. De norm NEN-ISO 22519:2019 biedt een gestandaardiseerde methode voor consistente kwaliteit van waterproductie.

0
0
0
s2smodern
0
0
0
s2smodern
0
0
0
s2smodern

In het grondwater dat waterbedrijf Vitens gebruikt voor de drinkwaterproductie zit tussen de 1 en ruim 40 milligram methaan per liter water. Omdat methaan een voedingsbron is voor bacteriën en omdat het een sterk broeikasgas is, wil Vitens dit gas verwijderen. 

0
0
0
s2smodern

Voedingsmiddelenbedrijf Mora transporteert sinds kort zijn restwater naar de zuiveringsinstallatie van papierfabriek Sappi in Maastricht. De awzi van Sappi heeft een capaciteit die groter is dan het bedrijf zelf nodig heeft.

0
0
0
s2smodern
0
0
0
s2smodern
0
0
0
s2smodern

Wij maken gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als je onze site bezoekt, ga je akkoord met het gebruik hiervan.      Ik snap het