secundair logo knw 1

  • Colors: Blue Color

Advies- en ingenieursbureau Tauw heeft Geozicht, gespecialiseerd in drone-inspectie en -mapping, overgenomen. Door de overname zet Tauw een volgende stap op het gebied van data inwinning en datavisualisaties, laat het ingenieursbureau weten.   

Waterbedrijf Holland Water, gespecialiseerd in legionella-beheersende watertechnologieën, neemt het legionella-adviesbureau Aquaservice Nederland over. Het is de derde acquisitie van Holland Water sinds het bedrijf eind 2020 een samenwerkingsverband aanging met investeringsmaatschappij OxGreenfield.

Onderzoekers hebben een nieuw membraan met speciale coating ontwikkeld dat chemicaliën in afvalwater zeer effectief scheidt. Dat biedt industrieën de kans om waardevolle bijproducten en chemicaliën uit afvalwater te halen voor hergebruik. De onderzoekers spreken over een doorbraak in de behandeling van industrieel afvalwater. Voor de ontwikkeling van het membraan hebben ze zich laten inspireren door de hechtingstechniek van mosselen.

Het College voor de Toelating van Gewasbeschermingsmiddelen en Biociden (Ctgb) verlengt de Nederlandse toelating van de biociden HW Bifipro en HW Bifipro Cool tot 1 juli 2033. De technieken van waterbedrijf Holland Water worden toegepast in de bestrijding van legionella in respectievelijk drinkwaterinstallaties en natte koeltorens.

NX Filtration heeft in het eerst half jaar tegenvallende omzet geboekt. De opbrengsten bedroegen €3,7 miljoen en dat is vergelijkbaar met het eerste halfjaar van 2022, schrijft de producent van de nieuwe en innovatieve directe nanofiltratie technologie. “Dat is lager dan verwacht, veroorzaakt door langere doorlooptijden om pilotprojecten om te zetten in grote full-scale projecten.”

Ingenieursbureau Royal HaskoningDHV (RHDHV) en wateradvies- en IT-bedrijf Nelen & Schuurmans gaan samenwerken bij het aanbieden van digitale klimaatoplossingen. Hiermee kan snel worden gereageerd op de gevaren van extreem weer en klimaatverandering.

Het Rotterdamse cleantechbedrijf RanMarine Technology gaat waterdrones, die ontwikkeld zijn voor verwijderen van drijvend afval, zodanig aanpassen dat ze kunnen worden ingezet in de bestrijding van de blauwalg. De eerste pilot in de Verenigde Staten is succesvol verlopen, stelt Richard Hardiman, oprichter van het bedrijf.

Het Spaanse waterbeheerbedrijf Aqualia gaat de directe nanofiltratie (dNF) technologie van NX Filtration toepassen in verschillende toekomstige projecten. Beide bedrijven hebben een overeenkomst getekend, waarmee de al bestaande samenwerking wordt voortgezet.