Colors: Blue Color

Royal HaskoningDHV heeft tijdens de Water & Energy Exchange conferentie (WEX) 2023 de Innovation Award in Digitalised Water Management gewonnen met Twinn Aquasuite-software. Waterschapsbedrijf Limburg (WBL) maakt gebruikt van de applicatie.

Ferr-Tech is tijdens de WEX Global 2023 in Spanje in de prijzen gevallen. De Drentse start-up won de Aqualia Innovation Award met haar product FerSol (Ferraat(VI) in vloeibare vorm). Ferr-Tech werd door de vakjury verkozen tot prijswinnaar, vanwege een sterke businesscase en voorts omdat het bedrijf ‘een grote bijdrage levert aan duurzaamheid en een innovatief product heeft’.

Ingenieurs- en adviesbureau Royal HaskoningDHV is met 2 projecten genomineerd voor De Vernufteling, de prijs van de Koninklijke Nlingenieurs. Het betreffen het gistingsconcept Ephyra en de Digital Twin, zoals toegepast op het afvalwatertransportsysteem Waterschapsbedrijf Limburg (WBL). Ook de Antea Group is genomineerd met het recyclingsconcept Closing the Loop.

Adviesbureau Sweco en drinkwaterbedrijf Oasen presenteren op de vakbeurs Aqua Nederland de eerste Nederlandse volstroom drinkwaterzuivering op basis van reverse osmosis (RO) techniek met remineralisatie. Het project vergt een lange voorbereiding. “Van idee tot full-scale installatie duurt al gauw zo’n 10 jaar.”

Water Alliance houdt in het Watertheater op woensdag 22 maart van 10:00 tot 11:30 uur het minisymposium ‘Microverontreinigingen in water: status en toekomst’. Deelnemende partijen zijn kenniscentrum STOWA, Waterschap Noorderzijlvest, Van Remmen UV Technology en NX Filtration.

De 15e editie van Aqua Nederland telt een omvangrijk kennisprogramma. Er zijn 70 kennissessies geprogrammeerd met in totaal 90 sprekers. “Met een omvangrijk kennisprogramma bieden we de markt de mogelijkheid om expertises en best practices te delen. Om van elkaar te leren, maar ook om nieuwe samenwerkingen te stimuleren”, zegt Robin Vissers, marketing event manager.

NX Filtration realiseerde in 2022 een omzet van 8,354 miljoen euro, een stijging van 105 procent ten opzichte van 2021. De Enschedese producent van nanofiltratie membraantechnologie noemt als belangrijke factoren voor de forse groei: sterke marktvraag en succesvol omzetten van pilots in full-scale projecten.

Nijhuis Saur Industries gaat samenwerken met onderzoeksinstituut Wetsus. De samenwerking richt zich op het onderzoeksprogramma 'geavanceerde coagulatie voor nanodeeltjes'. De deelname van Nijhuis Saur Industries geeft een impuls aan het onderzoek dat Wetsus doet naar terugdringen van chemicaliëngebruik bij waterzuiveringsinstallaties en de vertaling naar nieuwe oplossingen voor industriële en gemeentelijke waterzuivering.

Aanmelden voor H2O Nieuws
Ontvang twee keer per week het laatste waternieuws in je mailbox!