KNW Waternetwerk is hét onafhankelijke kennis(sen)netwerk in de watersector. We bieden waterprofessionals, bedrijven en organisaties een uniek platform, met volop mogelijkheden in een actieve en ondernemende sector.

De watersector heeft de wind in de rug. Wereldwijd wordt de wateropgave steeds meer onderkend. In Nederland vormt water één van de economische topsectoren. Daarnaast speelt water een cruciale rol in sectoren als industrie, landbouw, visserij, transport, energie en toerisme.

In KNW Waternetwerk leggen we verbindingen, tussen theorie en praktijk, beleid en uitvoering, werkvloer en management, nationaal en internationaal, jong en oud. We slaan bruggen naar andere sectoren. Omdat we een onafhankelijke vereniging zijn, kunnen we actuele onderwerpen objectief aankaarten.

Voor wie?

KNW Waternetwerk richt zich op waterprofessionals in de hele sector. De traditionele verschillen tussen waterketen en watersysteem, industrie en overheid, onderzoek, advies en toepassing vervagen. Samenwerking en het uitwisselen van kennis, binnen maar ook buiten de sector, worden steeds belangrijker. Een sterke, verenigde watersector kan hier een bijdrage aan leveren.

Wat bieden wij?

KNW themagroepen organiseren symposia, workshops, excursies en andere evenementen, waar actuele onderwerpen aan bod komen en mensen elkaar kunnen ontmoeten. Activiteiten met maatwerk voor professionele en persoonlijke ontwikkeling. Jong KNW organiseert activiteiten met en voor jonge waterprofessionals. KNW onderhoudt contacten met diverse relevante partijen in binnen- en buitenland. Zo weet je altijd wat er speelt!

Tweemaal per week verschijnt H2O nieuws, de digitale nieuwsbrief met wateractualiteiten. Via Vakblad H2O bieden we een selectie van sectorbrede artikelen. Op de website staan naast actueel Waternieuws en de Wateragenda, ook Vakartikelen voor en door waterprofessionals.

KNW historie en 10-jarig jubileum KNW in 2019

In 1891 werd de Vereniging Waterleidingbelangen Nederland (KVWN) opgericht, een vereniging voor de directeuren van de vele honderden waterleidingbedrijven die Nederland destijds had.

In 1958 werd de Nederlandse Vereniging voor Waterbeheer (NVA) opgericht.

Na een periode van intensieve samenwerking in de Waterfederatie, zijn KVWN en NVA in 2009 gefuseerd tot het Koninklijk Nederlands Waternetwerk (KNW).

In 2019 vierde KNW Waternetwerk het 10-jarig jubileum. Dit gebeurde oa tijdens het KNW Voorjaarscongres op 10 mei 2019, dat voor de gelegenheid werd georganiseerd ism Wateropleidingen dat in 2019 het 25-jarig bestaan vierde.

 

Meer weten?

KNW & Water Events | KNW Themagroepen | KNW Activiteiten | Lid worden 

 

logo