Colors: Blue Color
0
0
0
s2smodern
Interessant? Deel dit artikel met uw (water)netwerk!
powered by social2s

De 45 managers van drinkwaterbedrijf Dunea moeten solliciteren op een nieuwe functie binnen het bedrijf of hun carrière elders voortzetten.

0
0
0
s2smodern

Vewin, de vereniging van Nederlandse drinkwaterbedrijven, is ontevreden met de manier waarop de aanpak van bodemverontreiniging wordt vastgelegd in de Omgevingswet en de Aanvullingswet Bodem.

0
0
0
s2smodern

door Fedor Baart (Deltares)

WATERBLOG - We kunnen de aarde steeds gedetailleerder waarnemen. In de jaren tachtig konden de eerste satellieten van het Landsat programma de aarde observeren met een resolutie 80 meter. Tegenwoordig zijn er satellieten, zoals de constellatie van WorldView 4, die de wereld fotograferen met een resolutie van 31centimeter. 

0
0
0
s2smodern

Zwembad ’t Bun op Urk is het eerste Nederlandse zwembad dat gasloos wordt verwarmd. Het vernieuwde bad wordt verwarmd met riothermie: warmte uit rioolwater.

0
0
0
s2smodern
0
0
0
s2smodern
0
0
0
s2smodern

Een deel van de 19 kilometer lange dijk tussen Tiel en Waardenburg zal door waterschap Rivierenland worden uitgerust met sensoren, die continu de waterdruk in de dijk meten. Het zogenoemde Dijk Monitoring- en Controleringssysteem. Nog dit jaar wil het waterschap beginnen met de aanleg.

0
0
0
s2smodern

Drie Nederlandse geohydrologen onderzoeken hoe de watervoorziening in en rond het VN-vluchtelingenkamp Al Za’atari, op de grens van Syrië en Jordanië, kan worden verbeterd. Het onderzoek maakt deel uit van een breder ontwikkelingsproject van de gemeente Amsterdam en VNG International.

0
0
0
s2smodern

Onderzoekers en studenten van de TU Delft verzamelen deze week op een praktische manier gegevens over de stroming van de Irrawaddy in Myanmar. De riviersnelheid wordt onderzocht met behulp van vijftien zelfgemaakte GPS-trackers en vierhonderd drijvende ballonnen met fietslampjes.

0
0
0
s2smodern

De waterschappen hebben in 2016 ruim 81.000 muskusratten gevangen. Daarmee zet de dalende trend van de afgelopen vijftien jaar zich door. Bevers zorgen wel voor steeds meer schade.

0
0
0
s2smodern
0
0
0
s2smodern
0
0
0
s2smodern
0
0
0
s2smodern

Wafilin Systems heeft gisteren de WIS Award 2017 gewonnen met een innovatie die ervoor zorgt dat boeren op de boerderij goedkoop melk kunnen indikken.

0
0
0
s2smodern

In Polen is gekozen voor een unieke aanpak van de verandering van het klimaat: de 44 steden met meer dan honderdduizend inwoners gaan gezamenlijk deze uitdaging te lijf. Arcadis staat hen met raad en daad bij. De ontwerp- en consultancyorganisatie past de methode The Resilient Pathway toe, waarbij integrale oplossingen vooropstaan.

0
0
0
s2smodern
0
0
0
s2smodern
0
0
0
s2smodern
0
0
0
s2smodern
0
0
0
s2smodern

Laatste reacties op onze artikelen

@MartinBeste Martin,
Dank voor je vraag.
Het bufferend vermogen is niet gelijk aan de (mate van) opname van CO2 uit de lucht, maar voor de mate waarin het water 'weerstand' biedt tegen verandering in de pH t.g.v. dosering van zuur of base. Het bufferend vermogen komt overeen met het totaal carbonaatgehalte van water. Carbonaat komt van nature in het water door oplossing van kalk (calciumcarbonaat) tijdens de passage door een kalkhoudende bodem. Natuurlijk grondwater bevat ook vrijwel altijd veel meer koolzuur (CO2) dan in evenwicht is met de lucht.
In onze techniek voegen we zoutzuur aan het water toe om de pH te verlagen en daardoor het bufferend vermogen van het water te verlagen (zoutzuur zet waterstofcarbonaat om in opgelost CO2). Hierdoor wordt de hoeveelheid CO2 in het water nog hoger dan van nature. Het meeste koolzuur blazen we vervolgens in speciale ontgassingstoren uit.
De hoeveelheid chloride die we toevoegen is veel lager dan de smaakgrens, ongeveer een factor 10 lager. Daar proef je dus niets van.
Groet, Weren (WML)
Scheur in Westerdijk is al jaren oud.
@Roel van SwamDank. Aangepast.
Op de Braakman zal de opbrengst 1,9 MWh zijn, neem ik aan.
Begrijp ik het goed dat er zoutzuur aan het water wordt toegevoegd om de pH te verlagen en daardoor het bufferend vermogen (de opname van CO2 uit de lucht) te verminderen? Wat betekent dit toevoegen van chloride voor de smaak?

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

(advertentie)

Wij maken gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als je onze site bezoekt, ga je akkoord met het gebruik hiervan.      Ik snap het