Colors: Blue Color

De drinkwatersector is zeer tevreden met het Kustpact dat afgelopen weken is gesloten. “Heel goed dat ook drinkwater is bestempeld als een zaak van nationaal belang”, zegt Joke Cuperus, directeur van drinkwaterbedrijf PWN.

0
0
0
s2smodern
Interessant? Deel dit artikel met uw (water)netwerk!
powered by social2s

Watercyclusbedrijf Waternet heeft bezorgers van PostNL ingeschakeld om meterstanden op te nemen bij woningen waar dat al enige jaren niet was gebeurd. De eerste proef is succesvol, een grotere pilot volgt.

0
0
0
s2smodern
0
0
0
s2smodern
0
0
0
s2smodern
0
0
0
s2smodern

Het bedrag dat waterschappen aan heffingen innen, stijgt ook dit jaar weer. De groei is wel lager dan in voorgaande jaren, blijkt uit een inventarisatie van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

0
0
0
s2smodern
0
0
0
s2smodern

In een vandaag verschenen advies is de commissie m.e.r. kritisch over het milieueffectrapport bij de Structuurvisie Ondergrond. De risico's van de mijnbouw worden laag ingeschat, er is onvoldoende sturing op nationale milieudoelen en belangrijke vragen blijven onbeantwoord.

0
0
0
s2smodern
0
0
0
s2smodern
0
0
0
s2smodern
0
0
0
s2smodern

Watertechnologiebedrijf Pathema is uitgeroepen tot Water Innovator of the Year 2017. Het bedrijf heeft een ‘poortwachtersysteem’ ontwikkeld voor reinigings- en productieprocessen van water.

0
0
0
s2smodern
0
0
0
s2smodern
0
0
0
s2smodern
0
0
0
s2smodern

De transitie naar een zo efficiënt mogelijk watergebruik is voor de meeste zakelijke grootverbruikers een vanzelfsprekend doel. Ze zijn wel bezorgd over de kosten. Dit blijkt uit een onderzoek dat IPSOS uitvoerde in opdracht van de VEMW, belangenbehartiger en kenniscentrum voor zakelijke energie- en watergebruikers.

0
0
0
s2smodern

Het Woudagemaal van Lemmer wordt eind februari onder stoom gebracht om medewerkers in de praktijk op te leiden. Publiek is welkom om het gemaal in werking te zien.

0
0
0
s2smodern

De 15-jarige Steg Snelders uit Made is gekozen tot jeugddijkgraaf. Hij wordt daarmee voorzitter van de jongerendenktank van de Nederlandse waterschappen.

0
0
0
s2smodern

In Leeuwarden vindt in het najaar van 2018 voor het eerst de European Water Tech Week (EWTW) plaats. De wetenschappelijke programma’s worden gecombineerd met culturele evenementen, in het kader van Culturele Hoofdstad 2018.

0
0
0
s2smodern
0
0
0
s2smodern

Laatste reacties op onze artikelen

@MartinBeste Martin,
Dank voor je vraag.
Het bufferend vermogen is niet gelijk aan de (mate van) opname van CO2 uit de lucht, maar voor de mate waarin het water 'weerstand' biedt tegen verandering in de pH t.g.v. dosering van zuur of base. Het bufferend vermogen komt overeen met het totaal carbonaatgehalte van water. Carbonaat komt van nature in het water door oplossing van kalk (calciumcarbonaat) tijdens de passage door een kalkhoudende bodem. Natuurlijk grondwater bevat ook vrijwel altijd veel meer koolzuur (CO2) dan in evenwicht is met de lucht.
In onze techniek voegen we zoutzuur aan het water toe om de pH te verlagen en daardoor het bufferend vermogen van het water te verlagen (zoutzuur zet waterstofcarbonaat om in opgelost CO2). Hierdoor wordt de hoeveelheid CO2 in het water nog hoger dan van nature. Het meeste koolzuur blazen we vervolgens in speciale ontgassingstoren uit.
De hoeveelheid chloride die we toevoegen is veel lager dan de smaakgrens, ongeveer een factor 10 lager. Daar proef je dus niets van.
Groet, Weren (WML)
Scheur in Westerdijk is al jaren oud.
@Roel van SwamDank. Aangepast.
Op de Braakman zal de opbrengst 1,9 MWh zijn, neem ik aan.
Begrijp ik het goed dat er zoutzuur aan het water wordt toegevoegd om de pH te verlagen en daardoor het bufferend vermogen (de opname van CO2 uit de lucht) te verminderen? Wat betekent dit toevoegen van chloride voor de smaak?

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

(advertentie)

Wij maken gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als je onze site bezoekt, ga je akkoord met het gebruik hiervan.      Ik snap het