secundair logo knw 1

De combinatie Heijmans-GMB sluit een vierjarige raamovereenkomst met drinkwaterproducent Vitens voor de renovatie of nieuwbouw van drinkwaterproductielocaties. Het bedrijf is een van de drie aannemers waarmee Vitens in zee gaat. Het drinkwaterbedrijf maakt vrijdag 1 maart bekend welke dat, inclusief Heijmans-GMB, zijn.

Heijmans-GMB loopt daar op vooruit met een eigen persverklaring. Daarin maakt de combinatie bekend dat het aandeel van Heijmans in de totale contractwaarde circa 80 tot 90 miljoen euro bedraagt. 

Vitens sluit een raamovereenkomst. Dat betekent dat het als opdrachtgever in een bepaalde periode meerdere opdrachten aan een of meerdere vaste aannemers aanbiedt. Toewijzing van projecten gebeurt aan de hand van ‘best of fit for project’ uitgangspunten die zijn opgenomen in het contract, schrijft Heijmans-GMB.

De raamovereenkomst heeft een looptijd van 4 jaar met 2 mogelijke verlengingen van elk 2 jaar. Het gaat om renovatie van bestaande drinkwaterproductielocaties of nieuw te bouwen stations, installaties, assets voor het winnen, zuiveren, behandelen, opslaan, verpompen en transporteren van slib, ruw-, spoel-, en drinkwater en aanverwante objecten. 

Vitens heeft in de aanbesteding duurzaamheid als belangrijk thema ingebracht, zo blijkt uit de persverklaring van Heijmans-GMB. “Vitens heeft de ambitie om bij iedere stap in haar proces te streven naar een positieve impact op mens en natuur.”

Heijmans-GMB zegt dat in te vullen door bij het ontwerpen, bouwen en renoveren van drinkwaterproductielocaties in te zetten op CO2-reductie, biodiversiteit en water-reststromen-vermindering. “Bijvoorbeeld door de Natuurladder te gebruiken bij projecten.”

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Afbreekbaarheid moet in de toekomst als eerste beoordelingsparameter voor toelating van stoffen worden ingevoerd. Er ontstaan anders onomkeerbare problemen in de toekomst.
In aanvulling hierop: Wij hebben voor terrein- en rivierbeheerders (VNBE) nog meer maatregelen in kaart gebracht om deze problemen te mitigeren (zie ook bijlage):
 
@Hans MiddendorpHoi Hans, beetje makkelijke reactie van het waterschap ('eerst moeten de waterbedrijven wat doen, tot die tijd kunnen wij niks doen'). De Waprog plaatste in 1986, in één jaar tijd, meer dan 100.000 watermeters bij gezinnen thuis. Dat kostte toen maar 150 gulden (!) per watermeter. Als de waterpartners echt zouden willen samenwerken, kan dit zo zijn opgelost. Dus ja, bureaucratie zegeviert. Niet iets om trots op te zijn.
@Gert Timmerman Eens. We moeten met al ons water zuinig omgaan (en het niet verontreinigen) zeker met zoet grondwater en met drinkwater.