secundair logo knw 1

Holland Water neemt Ulfima over, met vlnr Rogier van den Brink (ceo Holland Water), Emile Bruschinski (Ulfima) en Jeroen Roosien (coo Holland Water) | Foto Holland Water

Holland Water blijft op overnamepad. De marktleider in technologie-gedreven legionellabeheer neemt branchegenoot Ulfima over. Het is de vierde overname sinds Holland Water eind 2020 een samenwerkingsverband aanging met investeringsmaatschappij OxGreenfield.

De acquisitie betekent een verdere uitbreiding van Holland Waters portfolio. Het past in de strategie van het bedrijf (one stop shop) om alle beheersdiensten en -technieken onder één dak te hebben. Daarmee speelt het bedrijf in Driebergen-Rijsenburg in op de marktvraag naar ‘gestroomlijnde oplossingen voor duurzaam drinkwaterbeheer’.

Naast ultrafiltratie biedt Holland Water legionella-beheeradvies, waterinstallatietechniek, monstername en analyse, reiniging en desinfectie, alsmede beheerstechnieken op basis van ultraviolet licht en koper- en zilverionisatie. Hiermee kan het bedrijf in de markt voor drinkwaterbeheerstechnieken ‘geïntegreerde beheersoplossingen’ aanbieden.

“Soms is koper- en zilverionisatie de meest geschikte watertechnologie. Soms een poortwachter op basis van ultraviolet licht. En soms ultrafiltratie. Met de acquisitie van Ulfima en de toevoeging van ultrafiltratie aan ons portfolio hebben we alles in huis om voor iedere klant de optimale beheeroplossing samen te stellen. Zonder de betrokkenheid van een derde partij die zorgt voor ruis op de lijn”, stelt Jeroen Roosien, coo van Holland Water, in een persverklaring.

Het in het Limburgse Weert gevestigde Ulfima ontwikkelt, levert en beheert fysische beheerssystemen op basis van ultrafiltratie-technologie. Ultrafiltratie is een techniek die wordt toegepast als beheermethode voor drinkwaterinstallaties, met name ter preventie van schadelijke legionellabacteriën. Met inzet van ultrafiltratie kunnen in het beheer toepassingen als spoelen en chemisch reinigen tot een minimum worden beperkt, aldus Holland Water.

Ulfima was op zoek naar overnamepartner, blijkt uit een toelichting van Emile Bruschinski, voormalig mede-eigenaar en vertrekkend directeur van Ulfima. “We zijn op zoek gegaan naar een partij die slimme beheerstechnieken zoals ultrafiltratie in het centrum van geïntegreerd drinkwaterbeheer plaatst, en die daarnaast de dienstverlening aan bestaande Ulfima-klanten zonder slag of stoot kan overnemen.” Bruschinski is blij dat Holland Water het stokje overneemt.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Eindelijk waardering voor de bestaande ruimtelijke kwaliteit, het zou tijd worden. Nu maar hopen dat men zich dit ook bewust wordt bij de lokale waterschappen. Want het blijft alarmerend dat dit wateschap Scheldestromen nog in 2023 een kapvergunning had aangevraagd! Er is al veel te veel gesloopt in dit landje.
Heel goed plan om digitaal de grondwater onttrekkingen bij te houden. Dat scheelt een enorme hoeveelheid werk en controle. Gezien mijn ervaring met ws H&A in de Drentsche Aa.
Ivm de Kaderrichtlijn Water wil ik dat de onderwaterplanten veel meer aandacht krijgen want dat is de beste manier om de waterkwaliteit te verbeteren. Wij doen dat in samenwerking met waterschap De Dommel en hoogheemraadschap Rijnlanden, de Vrouwe Vennepolder in Oude Ade en de Kampina in Oirschot. Een terrein van Het land van ons, in samenwerking met de Universiteit Leiden en de Radbouduniversiteit. Kunt u de problematiek ook van deze kant belichten. Wij kunnen met onderwaterplanten de kwaliteit direct verbeteren in enkele jaren zodat die wel aan de richtlijn voldoet. Vrgr Kees Koot, Waterplant.nl
Een goed idee. De Landelijke Waterwoonorganisatie (LWO)  wil graag meedenken en de ervaringen van op het water wonen delen. Laurens Klappe
Kijk bij anders omgaan, zeg besparing op kwaliteit drinkwater verbruik in Nederland, vooral ook eens naar België. Bij huizenbouw vereisen zij bv 6 m3 buffer tanks voor regenwateropvang voor toiletten en tuin en autowassen en… Als je met zo’n  simpele regel start kun je gigantisch op volume besparen. 10 jaar tijd 1.000.000 huizen erbij x 6 x 50 (= 300 m3 per woning)= 300.000.000.m3 op jaarbasis straks en een geweldige toename elk jaar!!!!