secundair logo knw 1

Holland Water neemt Ulfima over, met vlnr Rogier van den Brink (ceo Holland Water), Emile Bruschinski (Ulfima) en Jeroen Roosien (coo Holland Water) | Foto Holland Water

Holland Water blijft op overnamepad. De marktleider in technologie-gedreven legionellabeheer neemt branchegenoot Ulfima over. Het is de vierde overname sinds Holland Water eind 2020 een samenwerkingsverband aanging met investeringsmaatschappij OxGreenfield.

De acquisitie betekent een verdere uitbreiding van Holland Waters portfolio. Het past in de strategie van het bedrijf (one stop shop) om alle beheersdiensten en -technieken onder één dak te hebben. Daarmee speelt het bedrijf in Driebergen-Rijsenburg in op de marktvraag naar ‘gestroomlijnde oplossingen voor duurzaam drinkwaterbeheer’.

Naast ultrafiltratie biedt Holland Water legionella-beheeradvies, waterinstallatietechniek, monstername en analyse, reiniging en desinfectie, alsmede beheerstechnieken op basis van ultraviolet licht en koper- en zilverionisatie. Hiermee kan het bedrijf in de markt voor drinkwaterbeheerstechnieken ‘geïntegreerde beheersoplossingen’ aanbieden.

“Soms is koper- en zilverionisatie de meest geschikte watertechnologie. Soms een poortwachter op basis van ultraviolet licht. En soms ultrafiltratie. Met de acquisitie van Ulfima en de toevoeging van ultrafiltratie aan ons portfolio hebben we alles in huis om voor iedere klant de optimale beheeroplossing samen te stellen. Zonder de betrokkenheid van een derde partij die zorgt voor ruis op de lijn”, stelt Jeroen Roosien, coo van Holland Water, in een persverklaring.

Het in het Limburgse Weert gevestigde Ulfima ontwikkelt, levert en beheert fysische beheerssystemen op basis van ultrafiltratie-technologie. Ultrafiltratie is een techniek die wordt toegepast als beheermethode voor drinkwaterinstallaties, met name ter preventie van schadelijke legionellabacteriën. Met inzet van ultrafiltratie kunnen in het beheer toepassingen als spoelen en chemisch reinigen tot een minimum worden beperkt, aldus Holland Water.

Ulfima was op zoek naar overnamepartner, blijkt uit een toelichting van Emile Bruschinski, voormalig mede-eigenaar en vertrekkend directeur van Ulfima. “We zijn op zoek gegaan naar een partij die slimme beheerstechnieken zoals ultrafiltratie in het centrum van geïntegreerd drinkwaterbeheer plaatst, en die daarnaast de dienstverlening aan bestaande Ulfima-klanten zonder slag of stoot kan overnemen.” Bruschinski is blij dat Holland Water het stokje overneemt.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Hoe bestaat het dat dit maar door gaat en dat de overheid zo lankmoedig ermee om gaat? Sleep de vervuilers voor de rechter overheid!!
Deze gegevens geven een goed overzicht en een schrikbarend beeld van de huidige situatie. De Volksgezondheid staat op het spel. Waarom is er geen inspectie van de Volksgezondheid voor de Milieuhygiene die dit soort zaken bewaakt en binnen de rijksoverheid de plicht heeft en verantwoordelijkheid neemt tot nadere acties? Een dergelijke instantie is hard nodig en is van belang voor alle betrokken partijen incl. het bedrijfsleven. Ook voor de drinkwaterbedrijven moet het van groot belang zijn dat binnen de organisatie van de rijksoverheid een organisatie bestaat die de belangen van de drinkwaterbedrijven als onderdeel van de zorg voor de Volkgezondheid behartigt en een zelfstandige verantwoordelijkheid heeft los van de politieke waan van de dag.
Ben benieuwd of dit ook werkt op PFAS en PFOA?
Je merkt uit reactie van riviergemeenten - achteruitgang van het landschap - dat geld van bebouwing in dit risicogebied toch zwaar telt. Als Rijkswaterstaat zou ik zeggen tegen die eigenaren: zwemdiploma is vereist voor alle bewoners, bij paniek wordt geen hulp geboden, uw verzekering en u als eigenaar zijn 100% voor schade zelf verantwoordelijk.
Wat ik mis in dit stuk, is hoe dit principe in andere landen wordt gehanteerd. En hoe de stoffenreeks en analyse frequentie in andere landen is. Ook dat heeft natuurlijk forse invloed op dit statische principe.  Mijn gevoel is (en ik heb toch al een aantal impact analyses gedaan in andere EU landen) dat we met het verlaten van dit principe een fors aantal plaatsen stijgen op de eu ranglijst waterkwaliteit. Wordt het daarmee beter, nee, wordt de kwaliteit slechter, ook nee. Moeten we onverlet doorgaan met emissiebeperking, zeker.