secundair logo knw 1

Holland Water neemt Ulfima over, met vlnr Rogier van den Brink (ceo Holland Water), Emile Bruschinski (Ulfima) en Jeroen Roosien (coo Holland Water) | Foto Holland Water

Holland Water blijft op overnamepad. De marktleider in technologie-gedreven legionellabeheer neemt branchegenoot Ulfima over. Het is de vierde overname sinds Holland Water eind 2020 een samenwerkingsverband aanging met investeringsmaatschappij OxGreenfield.

De acquisitie betekent een verdere uitbreiding van Holland Waters portfolio. Het past in de strategie van het bedrijf (one stop shop) om alle beheersdiensten en -technieken onder één dak te hebben. Daarmee speelt het bedrijf in Driebergen-Rijsenburg in op de marktvraag naar ‘gestroomlijnde oplossingen voor duurzaam drinkwaterbeheer’.

Naast ultrafiltratie biedt Holland Water legionella-beheeradvies, waterinstallatietechniek, monstername en analyse, reiniging en desinfectie, alsmede beheerstechnieken op basis van ultraviolet licht en koper- en zilverionisatie. Hiermee kan het bedrijf in de markt voor drinkwaterbeheerstechnieken ‘geïntegreerde beheersoplossingen’ aanbieden.

“Soms is koper- en zilverionisatie de meest geschikte watertechnologie. Soms een poortwachter op basis van ultraviolet licht. En soms ultrafiltratie. Met de acquisitie van Ulfima en de toevoeging van ultrafiltratie aan ons portfolio hebben we alles in huis om voor iedere klant de optimale beheeroplossing samen te stellen. Zonder de betrokkenheid van een derde partij die zorgt voor ruis op de lijn”, stelt Jeroen Roosien, coo van Holland Water, in een persverklaring.

Het in het Limburgse Weert gevestigde Ulfima ontwikkelt, levert en beheert fysische beheerssystemen op basis van ultrafiltratie-technologie. Ultrafiltratie is een techniek die wordt toegepast als beheermethode voor drinkwaterinstallaties, met name ter preventie van schadelijke legionellabacteriën. Met inzet van ultrafiltratie kunnen in het beheer toepassingen als spoelen en chemisch reinigen tot een minimum worden beperkt, aldus Holland Water.

Ulfima was op zoek naar overnamepartner, blijkt uit een toelichting van Emile Bruschinski, voormalig mede-eigenaar en vertrekkend directeur van Ulfima. “We zijn op zoek gegaan naar een partij die slimme beheerstechnieken zoals ultrafiltratie in het centrum van geïntegreerd drinkwaterbeheer plaatst, en die daarnaast de dienstverlening aan bestaande Ulfima-klanten zonder slag of stoot kan overnemen.” Bruschinski is blij dat Holland Water het stokje overneemt.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Waarom niet gelijk combineren met een algemenere inrichting van het Markermeer om het inlaatwater van het Hoogheemraadschap HHNK te verbeteren, zwevende stof te verwijderen, hiervoor werden rond 1995 al plannen gesmeed. En ook natuurlijk ook om het effect van het door het Mantel gemaal bij Schardam op het Markermeer te neutraliseren. Dan kunnen de Marker Wadden gelijk 10 maal zo groot worden.
Een goede zaak, om effluentwater te gebruiken in plaats van drinkwater voor de slibontwatering. Ik ken dit proces net, maar waarom heb je water nodig om slib te ontwateren? Klinkt mij vreemd in de oren.
Barry Madlener. Een man van grootse daden, w.o. motie tegen het dragen van hoofddoekjes en de verplichting voor moslimmeisjes om te moeten sporten met jongens. Dat schept hoge verwachtingen! 😱 OMG
Wat een slap verhaal over een mogelijke integriteitsschending. Als voormalig sectorhoofd bij verschillende waterschappen heb ik vele openbare aanbestedingen (klein en groot) moeten doen. Bij de meeste waterschappen zou een dergelijke aanpak nooit geaccepteerd zijn en ook bij andere overheden zoals provincies (waar ik eveneens ervaring heb) , ook niet. Wat is het toch moeilijk om gewoon een fout toe te geven! Daar is echt geen “integriteitsonderzoek “ voor nodig. Het is echt tijd dat bij deze organisatie de bezem er eens goed doorheen gaat! 
Bedankt Bas! Bij deze een link naar dat artikel: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32729940/