secundair logo knw 1

NX Filtration is in het Zweedse Helsingborg betrokken bij het RecoLab-project, 's werelds grootste brongescheiden afvalwaterzuiveringsinstallatie. Dit project richt zich op het recyclen van grijs water, zwart water en voedselafval om biogas, meststoffen en water van hoge kwaliteit voor hergebruik te produceren, wat bijdraagt aan duurzaam water- en afvalbeheer

NX Filtration heeft met succes 25,5 miljoen euro opgehaald met een aandelenuitgifte. Dit maakte het bedrijf vandaag bekend. De emissie werd dinsdag aangekondigd, tegelijk met een lening ter waarde van 20 miljoen euro.

Het nieuwe kapitaal zal worden gebruikt om de balans van NX Filtration te versterken en de groei te ondersteunen. De producent van membraantechnologie denkt dat er nu voldoende financiële ruimte is om de groeiambities tot ver in de toekomst te financieren.

Op 9 februari meldde NX Filtration dat er voldoende in kas zat om de bouw van de nieuwe fabriek in Hengelo en de activiteiten in 2024 geheel te kunnen betalen. Toen kondigde het ook aan te kijken naar mogelijkheden om de financiële flexibiliteit te vergroten voor de groeistrategie voor de langere termijn.

NX Filtration heeft dinsdag ruim 7,8 miljoen nieuwe aandelen uitgegeven tegen een prijs van 3,26 euro per aandeel. Het aandeel sloot dinsdag ook op 3,26 euro.

De nieuwe aandelen werden onder meer toegewezen aan de bestaande aandeelhouders Infestos en De Engh, en aan een selecte groep zogeheten ‘long-only’ institutionele beleggers (waaronder ASR Nederland, Triodos Investment Management en Teslin Participaties Coöperatief) en het management van NX Filtration.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Barry Madlener. Een man van grootse daden, w.o. motie tegen het dragen van hoofddoekjes en de verplichting voor moslimmeisjes om te moeten sporten met jongens. Dat schept hoge verwachtingen! 😱 OMG
Wat een slap verhaal over een mogelijke integriteitsschending. Als voormalig sectorhoofd bij verschillende waterschappen heb ik vele openbare aanbestedingen (klein en groot) moeten doen. Bij de meeste waterschappen zou een dergelijke aanpak nooit geaccepteerd zijn en ook bij andere overheden zoals provincies (waar ik eveneens ervaring heb) , ook niet. Wat is het toch moeilijk om gewoon een fout toe te geven! Daar is echt geen “integriteitsonderzoek “ voor nodig. Het is echt tijd dat bij deze organisatie de bezem er eens goed doorheen gaat! 
Bedankt Bas! Bij deze een link naar dat artikel: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32729940/  
Duidelijk artikel met interessante observaties!
Mbt referentie #2 zou het beter zijn te verwijzen naar Bil et al., 2021 (https://doi.org/10.1002/etc.4835).
Prachtig initiatief! Nu het hele stroomgebied van de Berkel als ruimtelijke eenheid bekijken ,vervuilers opsporen en voorstellen voor ruimtelijke ontwikkeling (incl. bescherming)met elkaar bedenken.cf kaderrichtlijn water.