secundair logo knw 1

NX Filtration is in het Zweedse Helsingborg betrokken bij het RecoLab-project, 's werelds grootste brongescheiden afvalwaterzuiveringsinstallatie. Dit project richt zich op het recyclen van grijs water, zwart water en voedselafval om biogas, meststoffen en water van hoge kwaliteit voor hergebruik te produceren, wat bijdraagt aan duurzaam water- en afvalbeheer

NX Filtration heeft met succes 25,5 miljoen euro opgehaald met een aandelenuitgifte. Dit maakte het bedrijf vandaag bekend. De emissie werd dinsdag aangekondigd, tegelijk met een lening ter waarde van 20 miljoen euro.

Het nieuwe kapitaal zal worden gebruikt om de balans van NX Filtration te versterken en de groei te ondersteunen. De producent van membraantechnologie denkt dat er nu voldoende financiële ruimte is om de groeiambities tot ver in de toekomst te financieren.

Op 9 februari meldde NX Filtration dat er voldoende in kas zat om de bouw van de nieuwe fabriek in Hengelo en de activiteiten in 2024 geheel te kunnen betalen. Toen kondigde het ook aan te kijken naar mogelijkheden om de financiële flexibiliteit te vergroten voor de groeistrategie voor de langere termijn.

NX Filtration heeft dinsdag ruim 7,8 miljoen nieuwe aandelen uitgegeven tegen een prijs van 3,26 euro per aandeel. Het aandeel sloot dinsdag ook op 3,26 euro.

De nieuwe aandelen werden onder meer toegewezen aan de bestaande aandeelhouders Infestos en De Engh, en aan een selecte groep zogeheten ‘long-only’ institutionele beleggers (waaronder ASR Nederland, Triodos Investment Management en Teslin Participaties Coöperatief) en het management van NX Filtration.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

@Johan FliermanDe metingen van die afgelopen 120 jaar geven maar al te duidelijk aan hoeveel invloed dus de mens heeft.
Nu dan 7 miljard mensen die echt geen stapje terug willen doen.
We blijven dus al die fossiele materialen gewoon in de fik steken.
De wereld wordt daar een aardig stormachtig ruig planeetje van.
Veel succes met deze geweldige actie, samenwerken met onze buren! Maar vergeet niet dat ze in Duitsland een andere taal spreken, ook m.b.t. het water, meetmethodes, waarden en normen. 

De aarde regelt haar zaken zelf daar hebben we als mensen geen enkele invloed op ze is er al miljarden jaren en we meten pas 120 jaar onze invloed dus…
Als de twee probleemkelders zijn afgesloten dan lopen we toch geen risico meer? Of zijn de verkeerde kelders per ongeluk afgesloten?
De waterschappen blijven achter bij de hoeveelheden neerslag die de komende jaren op ons afkomen. Dijkverhoging zal geen uitweg bieden in de ontstane situatie en zelfs gevaarlijk. Geef water zelf de ruimte in de huidige tijd en ga het gesprek aan met de landbouw of laat de landbouw zelf beslissen in kritieke regio's. Neerslaghoeveelheden van boven de 100 mm in een etmaal is geen uitzondering in deze tijd fase.