secundair logo knw 1

Lambert Verheijen is beëdigd als waarnemend dijkgraaf van Waterschap Limburg. Hij vult de plek in die plotseling vrij is gekomen na het vertrek van Patrick van der Broeck.

Lambert Verheijen b 180 vk Lambert VerheijenDe Limburgse Gouverneur Emile Roemer heeft Verheijen beëdigd. Hij wenste Verheijen veel succes in zijn nieuwe rol als waarnemend dijkgraaf, maar sprak ook ‘een groot dankjewel’ uit in de richting van Van der Broeck voor diens 'tomeloze inzet en kundigheid in zijn periode als dijkgraaf’.

Verheijen (1954) kent de wereld van het waterschap. Hij was van 2005 tot 2021 dijkgraaf van waterschap Aa en Maas. Daaraan voorafgaand was hij gedeputeerde in de provincie Noord-Brabant (1992 tot 2005). Ook in de landelijke politiek was Verheijen actief; van 2015 tot 2019 was hij lid van de Eerste Kamer namens de PvdA.

Zijn benoeming tot tijdelijke dijkgraaf kwam nadat de fractievoorzitters in het algemeen bestuur ten overstaan van de gouverneur te kennen hadden gegeven vertrouwen te hebben in Verheijen. Op termijn wordt gezocht naar een nieuwe dijkgraaf.

 

LEES OOK
H2O Actueel: Patrick van der Broeck stopt als dijkgraaf Waterschap Limburg

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Dan kunnen we dus ook mest drogen en het gedroogde gedeelte terugvaren naar Zuid Amerika alszijnde stikstof.

Waarom dure, complexe en onderhouds intensieve ondergrondse oplossingen stimuleren als je water ook bovengronds kunt opvangen?
Begin eerst maar met het Veluwe meer en de randmeren uit te diepen en baggeren....perfecte opslagbuffer voor overvloed aan water.
@SebastiaanDat is een goede vraag als we het over de waterkwaliteit van rivieren hebben, maar in dit project zijn vooral kleine watertjes gemeten. Dat komt niet uit het buitenland, dus daar zullen we echt zelf mee aan de slag moeten!
Bijzonder. Veel waterschappen spreken nog van ‘aan en afhaakproblematiek’ waarbij de zorg juist is voor afhakende bedrijven, lees verminderde heffingsopbrengsten.
Natuurlijk is het slim als bedrijven afhaken, met duurzamere zuivering, eventueel gevolgd tot eigen directe lozing in gebied, en vervolgens tot eigen waterhergebruik. Prima.
Maar aub geen dogma. We spreken nog steeds over stedelijk afvalwater, waarbij het bedrijfswater zeker af en toe een waardevolle bijdrage is in de gehele keten.
In @KNW, @skiw, @vemw @dbc verband nog maar eens over spreken.