secundair logo knw 1

Lambert Verheijen is beëdigd als waarnemend dijkgraaf van Waterschap Limburg. Hij vult de plek in die plotseling vrij is gekomen na het vertrek van Patrick van der Broeck.

Lambert Verheijen b 180 vk Lambert VerheijenDe Limburgse Gouverneur Emile Roemer heeft Verheijen beëdigd. Hij wenste Verheijen veel succes in zijn nieuwe rol als waarnemend dijkgraaf, maar sprak ook ‘een groot dankjewel’ uit in de richting van Van der Broeck voor diens 'tomeloze inzet en kundigheid in zijn periode als dijkgraaf’.

Verheijen (1954) kent de wereld van het waterschap. Hij was van 2005 tot 2021 dijkgraaf van waterschap Aa en Maas. Daaraan voorafgaand was hij gedeputeerde in de provincie Noord-Brabant (1992 tot 2005). Ook in de landelijke politiek was Verheijen actief; van 2015 tot 2019 was hij lid van de Eerste Kamer namens de PvdA.

Zijn benoeming tot tijdelijke dijkgraaf kwam nadat de fractievoorzitters in het algemeen bestuur ten overstaan van de gouverneur te kennen hadden gegeven vertrouwen te hebben in Verheijen. Op termijn wordt gezocht naar een nieuwe dijkgraaf.

 

LEES OOK
H2O Actueel: Patrick van der Broeck stopt als dijkgraaf Waterschap Limburg

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Eindelijk waardering voor de bestaande ruimtelijke kwaliteit, het zou tijd worden. Nu maar hopen dat men zich dit ook bewust wordt bij de lokale waterschappen. Want het blijft alarmerend dat dit wateschap Scheldestromen nog in 2023 een kapvergunning had aangevraagd! Er is al veel te veel gesloopt in dit landje.
Heel goed plan om digitaal de grondwater onttrekkingen bij te houden. Dat scheelt een enorme hoeveelheid werk en controle. Gezien mijn ervaring met ws H&A in de Drentsche Aa.
Ivm de Kaderrichtlijn Water wil ik dat de onderwaterplanten veel meer aandacht krijgen want dat is de beste manier om de waterkwaliteit te verbeteren. Wij doen dat in samenwerking met waterschap De Dommel en hoogheemraadschap Rijnlanden, de Vrouwe Vennepolder in Oude Ade en de Kampina in Oirschot. Een terrein van Het land van ons, in samenwerking met de Universiteit Leiden en de Radbouduniversiteit. Kunt u de problematiek ook van deze kant belichten. Wij kunnen met onderwaterplanten de kwaliteit direct verbeteren in enkele jaren zodat die wel aan de richtlijn voldoet. Vrgr Kees Koot, Waterplant.nl
Een goed idee. De Landelijke Waterwoonorganisatie (LWO)  wil graag meedenken en de ervaringen van op het water wonen delen. Laurens Klappe
Kijk bij anders omgaan, zeg besparing op kwaliteit drinkwater verbruik in Nederland, vooral ook eens naar België. Bij huizenbouw vereisen zij bv 6 m3 buffer tanks voor regenwateropvang voor toiletten en tuin en autowassen en… Als je met zo’n  simpele regel start kun je gigantisch op volume besparen. 10 jaar tijd 1.000.000 huizen erbij x 6 x 50 (= 300 m3 per woning)= 300.000.000.m3 op jaarbasis straks en een geweldige toename elk jaar!!!!