secundair logo knw 1

Na een succesvolle pilot in Nieuw-Amsterdam draait Nieuwater nu een pilot met de biologische actieve koolfiltratie met zuurstofdosering (BODAC) op de rwzi in Garmerwolde in het kader van het REGAIN-project. “Deze techniek is uniek in de wereld; we krijgen veel externe bezoekers vanuit binnen- en buitenland”, zegt Gerrit Veenendaal, directeur van Nieuwater.

Het Sneker bedrijf AkaNova ontwikkelt een sensor die de kwaliteit van het afvalwater in IBA's meet. De sensoren zijn onderdeel van een biologische zuivering die op meer dan 1.500 locaties draait. “Ons systeem in Almere meet 24/7 belangrijke waarden en stuurt het zuiveringsproces automatisch bij”, zegt directeur van AkaNova Ton Koekkoek.

Voor het ontwateren van bentoniet, boorslib en vaste vervuilende delen zoals zand, stenen en andere afvalstoffen ontwikkelde het ESEP Milieutechniek een ontwateringscontainer. De container moet transportkosten besparen en energiezuinig het vuil onttrekken. “We sorteren voor op strengere regelgeving”, zegt Emile Bruschinski, directeur van ESEP Milieutechniek.

h2ologoprimair    PARTNER CONTENT

De content op deze pagina is gemaakt door partners van H2O Media. De inhoud valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van H2O.

Wilt u hier uw content presenteren? Bel naar 070 3234 070 of mail naar h2o@mooijmanmarketing.nl.