secundair logo knw 1

Purgatoria ontwikkelde met de ICABUS een zeef die specifiek papiervezels uit afvalwater scheidt. Met de zeef wil Purgatoria tonnen wc-papier uit afvalwater halen. Inmiddels is een testsysteem in Zeist in gebruik. Rond de jaarwisseling start de eerste full-scale demonstratie op de rwzi Asten. “Mijn doel is om zoveel mogelijk pulp uit rioolwater te halen”, zegt Frans Durieux, eigenaar van Purgatoria.

Na een succesvolle pilot in Nieuw-Amsterdam draait Nieuwater nu een pilot met de biologische actieve koolfiltratie met zuurstofdosering (BODAC) op de rwzi in Garmerwolde in het kader van het REGAIN-project. “Deze techniek is uniek in de wereld; we krijgen veel externe bezoekers vanuit binnen- en buitenland”, zegt Gerrit Veenendaal, directeur van Nieuwater.

Het Sneker bedrijf AkaNova ontwikkelt een sensor die de kwaliteit van het afvalwater in IBA's meet. De sensoren zijn onderdeel van een biologische zuivering die op meer dan 1.500 locaties draait. “Ons systeem in Almere meet 24/7 belangrijke waarden en stuurt het zuiveringsproces automatisch bij”, zegt directeur van AkaNova Ton Koekkoek.

h2ologoprimair    PARTNER CONTENT

De content op deze pagina is gemaakt door partners van H2O Media. De inhoud valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van H2O.

Wilt u hier uw content presenteren? Bel naar 070 3234 070 of mail naar h2o@mooijmanmarketing.nl.