secundair logo knw 1

Peter Smit krijgt in het nieuwe college van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant de portefeuille Water en Bodem. Smit neemt namens Forum voor Democratie zitting in het nieuwe dagelijks bestuur van de provincie.

Peter Smit FvD Brabant 180 vk Peter SmitDe nieuwe coalitie in Brabant wordt gevormd door VVD, Forum voor Democratie, CDA en Lokaal Brabant. De partijen hebben elkaar gevonden in het nieuwe coalitieakkoord ‘Samen, Slagvaardig en Slim: Ons Brabant’. Dat wordt morgenmiddag gepresenteerd.

Peter Smit was namens de lokale partij Algemeen Belang wethouder in de gemeente Oisterwijk. Hij moest het college van Burgemeester en Wethouders vorige maand verlaten nadat een meerderheid van de gemeenteraad het vertrouwen in hem had opgezegd. Aanleiding was de uitspraak van Smit dat hij de ambitie had om gedeputeerde te worden namens Forum voor Democratie.

Als gedeputeerde water en bodem krijgt Smit nadrukkelijk te maken met klimaatverandering en klimaatadaptatie. In de campagne voor de provinciale verkiezingen profileerde Forum voor Democratie zich vorig jaar als een partij die het klimaatprobleem ontkent.

Het bestaande college van GS bracht vorige maand nog een nota uit met de strekking dat de watersystemen in Brabant robuuster moeten worden om de provincie 'klimaatproof' te maken. Brabant moet in 2050 klimaatbestendig zijn.

 

MEER INFORMATIE:
Twee werelden na 20 maart
GS Brabant: watersystemen moeten robuuster

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

@Hans A.J. MiddendorpHoi Hans, dank voor je reactie en je vraag. André en ik pleiten voor een plan B: dus niet boeren ondersteunen die met hun subsidietrekkers bulkproducten produceren in monocultuur (dat is plan A). Wij pleiten voor het ondersteunen van boeren bij welke natuur, landschap en cultuur wél in goede handen is. Dat zijn veelal de kleinere boeren. Die moeten we perspectief bieden, ondersteunen. Als we slim zijn zorgen we dat zij meer ontvangen voor hun producten. André en ik hopen dat er méér plan-B-boeren komen, niet minder. De natuur zal er wel bij varen, evenals de kwaliteit van onze bronnen voor drinkwater.
Jos
Waarom niet gelijk combineren met een algemenere inrichting van het Markermeer om het inlaatwater van het Hoogheemraadschap HHNK te verbeteren, zwevende stof te verwijderen, hiervoor werden rond 1995 al plannen gesmeed. En ook natuurlijk ook om het effect van het door het Mantel gemaal bij Schardam op het Markermeer te neutraliseren. Dan kunnen de Marker Wadden gelijk 10 maal zo groot worden.
Een goede zaak, om effluentwater te gebruiken in plaats van drinkwater voor de slibontwatering. Ik ken dit proces net, maar waarom heb je water nodig om slib te ontwateren? Klinkt mij vreemd in de oren.
Barry Madlener. Een man van grootse daden, w.o. motie tegen het dragen van hoofddoekjes en de verplichting voor moslimmeisjes om te moeten sporten met jongens. Dat schept hoge verwachtingen! 😱 OMG
Wat een slap verhaal over een mogelijke integriteitsschending. Als voormalig sectorhoofd bij verschillende waterschappen heb ik vele openbare aanbestedingen (klein en groot) moeten doen. Bij de meeste waterschappen zou een dergelijke aanpak nooit geaccepteerd zijn en ook bij andere overheden zoals provincies (waar ik eveneens ervaring heb) , ook niet. Wat is het toch moeilijk om gewoon een fout toe te geven! Daar is echt geen “integriteitsonderzoek “ voor nodig. Het is echt tijd dat bij deze organisatie de bezem er eens goed doorheen gaat!