secundair logo knw 1

Peter Smit krijgt in het nieuwe college van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant de portefeuille Water en Bodem. Smit neemt namens Forum voor Democratie zitting in het nieuwe dagelijks bestuur van de provincie.

Peter Smit FvD Brabant 180 vk Peter SmitDe nieuwe coalitie in Brabant wordt gevormd door VVD, Forum voor Democratie, CDA en Lokaal Brabant. De partijen hebben elkaar gevonden in het nieuwe coalitieakkoord ‘Samen, Slagvaardig en Slim: Ons Brabant’. Dat wordt morgenmiddag gepresenteerd.

Peter Smit was namens de lokale partij Algemeen Belang wethouder in de gemeente Oisterwijk. Hij moest het college van Burgemeester en Wethouders vorige maand verlaten nadat een meerderheid van de gemeenteraad het vertrouwen in hem had opgezegd. Aanleiding was de uitspraak van Smit dat hij de ambitie had om gedeputeerde te worden namens Forum voor Democratie.

Als gedeputeerde water en bodem krijgt Smit nadrukkelijk te maken met klimaatverandering en klimaatadaptatie. In de campagne voor de provinciale verkiezingen profileerde Forum voor Democratie zich vorig jaar als een partij die het klimaatprobleem ontkent.

Het bestaande college van GS bracht vorige maand nog een nota uit met de strekking dat de watersystemen in Brabant robuuster moeten worden om de provincie 'klimaatproof' te maken. Brabant moet in 2050 klimaatbestendig zijn.

 

MEER INFORMATIE:
Twee werelden na 20 maart
GS Brabant: watersystemen moeten robuuster

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...