secundair logo knw 1

Meike van Ginneken wordt de nieuwe watergezant. Ze begint 1 augustus en volgt daarmee Henk Ovink op, Nederlands eerste watergezant.

meike van ginneken 180 vk Meike van GinnekenIn de persverklaring van het ministerie van Binnenlandse Zaken wordt Van Ginneken omschreven als ‘een internationaal gerenommeerde waterexpert’. Jaap Slootmaker, directeur-generaal Water en Bodem op het minister van Infrastructuur en Waterstaat, noemt haar ‘een inhoudelijk gedreven en tegelijk zeer samenwerkingsgerichte persoonlijkheid’.

Van Ginneken, die waterbeheer aan de TU Delft en verandermanagement aan HEC Paris in Frankrijk studeerde, werkte van 2002 tot 2017 voor de Wereldbank, waarvan vanaf 2012 als regiodirecteur Energie voor West- en Centraal-Afrika en als regiodirecteur Water voor Zuid-Azië. Daarna was zij de voorzitter van de Raad van Bestuur van SNV Nederlandse Ontwikkelingsorganisatie en Assistent Secretaris-Generaal voor strategie & kennis bij het Internationaal Fonds voor Landbouwontwikkeling.

Als watergezant en programmadirecteur Klimaatadaptatie en Water Internationaal bij het directoraat-generaal Water en Bodem van het ministerie van IenW, moet Van Ginneken de Nederlandse internationale waterambitie in binnen- en buitenland, uitdragen. “Belangrijke thema’s zijn, naast de kwantitatieve doelstellingen op het gebied van waterveiligheid en waterzekerheid, de link tussen water, klimaat en voedselzekerheid, biodiversiteit, nature-based solutions, water en sanitatie, water governance en het Nederlands leer- en verdienvermogen”, aldus de verklaring van het ministerie van BZ.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Dan kunnen we dus ook mest drogen en het gedroogde gedeelte terugvaren naar Zuid Amerika alszijnde stikstof.

Waarom dure, complexe en onderhouds intensieve ondergrondse oplossingen stimuleren als je water ook bovengronds kunt opvangen?
Begin eerst maar met het Veluwe meer en de randmeren uit te diepen en baggeren....perfecte opslagbuffer voor overvloed aan water.
@SebastiaanDat is een goede vraag als we het over de waterkwaliteit van rivieren hebben, maar in dit project zijn vooral kleine watertjes gemeten. Dat komt niet uit het buitenland, dus daar zullen we echt zelf mee aan de slag moeten!
Bijzonder. Veel waterschappen spreken nog van ‘aan en afhaakproblematiek’ waarbij de zorg juist is voor afhakende bedrijven, lees verminderde heffingsopbrengsten.
Natuurlijk is het slim als bedrijven afhaken, met duurzamere zuivering, eventueel gevolgd tot eigen directe lozing in gebied, en vervolgens tot eigen waterhergebruik. Prima.
Maar aub geen dogma. We spreken nog steeds over stedelijk afvalwater, waarbij het bedrijfswater zeker af en toe een waardevolle bijdrage is in de gehele keten.
In @KNW, @skiw, @vemw @dbc verband nog maar eens over spreken.