Femke Zevenbergen is benoemd tot voorzitter van de Vereniging van Waterbouwers. Zij volgt Hendrik Postma op, die na 9 jaar afscheid neemt.

Femke Zevenbergen 180 vk Femke ZevenbergenMet Zevenbergen heeft de vereniging een nieuwe voorzitter uit eigen gelederen. Ze combineert het voorzitterschap met haar werkzaamheden als directeur Projecten bij Boskalis Nederland.

Bij haar benoeming sprak ze de intentie uit de waterbouwsector daarom meer zichtbaar te maken. “Tot concrete toekomstbestendige wateroplossingen komen is iets wat we nu samen moeten gaan doen, met balans tussen ecologische en economische ontwikkelingen. Daarnaast wil ik meer mensen aantrekken binnen onze sector en de jonge waterbouwers meer betrekken bij de opgave die voor ons ligt.”

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Dan kunnen we dus ook mest drogen en het gedroogde gedeelte terugvaren naar Zuid Amerika alszijnde stikstof.

Waarom dure, complexe en onderhouds intensieve ondergrondse oplossingen stimuleren als je water ook bovengronds kunt opvangen?
Begin eerst maar met het Veluwe meer en de randmeren uit te diepen en baggeren....perfecte opslagbuffer voor overvloed aan water.
@SebastiaanDat is een goede vraag als we het over de waterkwaliteit van rivieren hebben, maar in dit project zijn vooral kleine watertjes gemeten. Dat komt niet uit het buitenland, dus daar zullen we echt zelf mee aan de slag moeten!
Bijzonder. Veel waterschappen spreken nog van ‘aan en afhaakproblematiek’ waarbij de zorg juist is voor afhakende bedrijven, lees verminderde heffingsopbrengsten.
Natuurlijk is het slim als bedrijven afhaken, met duurzamere zuivering, eventueel gevolgd tot eigen directe lozing in gebied, en vervolgens tot eigen waterhergebruik. Prima.
Maar aub geen dogma. We spreken nog steeds over stedelijk afvalwater, waarbij het bedrijfswater zeker af en toe een waardevolle bijdrage is in de gehele keten.
In @KNW, @skiw, @vemw @dbc verband nog maar eens over spreken.