secundair logo knw 1

Bé de Winter heeft de erepenning van Wetterskip Fryslân gekregen. De Winter was negen jaar lid van het dagelijks bestuur van het Friese waterschap.

Be de WinterBé de WinterDe erepenning wordt uitgereikt aan personen die zich gedurende lange tijd op bijzondere wijze hebben ingezet voor het waterschap. Dijkgraaf Luzette Kroon overhandigde de erepenning aan De Winter. “Hij loodste Wetterskip Fryslân als portefeuillehouder Financiën door financieel roerige tijden”, zei ze.

De onderscheiding werd uitgereikt tijdens een bijeenkomst waarin afscheid genomen van drie dagelijks bestuurders van wetterskip. Naast De Winter waren dat Annet van der Hoek en Otto van der Galiën.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Dan kunnen we dus ook mest drogen en het gedroogde gedeelte terugvaren naar Zuid Amerika alszijnde stikstof.

Waarom dure, complexe en onderhouds intensieve ondergrondse oplossingen stimuleren als je water ook bovengronds kunt opvangen?
Begin eerst maar met het Veluwe meer en de randmeren uit te diepen en baggeren....perfecte opslagbuffer voor overvloed aan water.
@SebastiaanDat is een goede vraag als we het over de waterkwaliteit van rivieren hebben, maar in dit project zijn vooral kleine watertjes gemeten. Dat komt niet uit het buitenland, dus daar zullen we echt zelf mee aan de slag moeten!
Bijzonder. Veel waterschappen spreken nog van ‘aan en afhaakproblematiek’ waarbij de zorg juist is voor afhakende bedrijven, lees verminderde heffingsopbrengsten.
Natuurlijk is het slim als bedrijven afhaken, met duurzamere zuivering, eventueel gevolgd tot eigen directe lozing in gebied, en vervolgens tot eigen waterhergebruik. Prima.
Maar aub geen dogma. We spreken nog steeds over stedelijk afvalwater, waarbij het bedrijfswater zeker af en toe een waardevolle bijdrage is in de gehele keten.
In @KNW, @skiw, @vemw @dbc verband nog maar eens over spreken.