Bé de Winter heeft de erepenning van Wetterskip Fryslân gekregen. De Winter was negen jaar lid van het dagelijks bestuur van het Friese waterschap.
Dijkgraaf Luzette Kroon overhandigde de erepenning aan De Winter. “Hij loodste Wetterskip Fryslân als portefeuillehouder Financiën door financieel roerige tijden”, zei ze. De erepenning wordt uitgereikt aan personen die zich gedurende lange tijd op bijzondere wijze hebben ingezet voor het waterschap.
De onderscheiding werd uitgereikt tijdens een bijeenkomst waarin afscheid genomen van drie dagelijks bestuurders van wetterskip. Naast De Winter waren dat Annet van der Hoek en Otto van der Galiën.
We doen er alles aan via rechtszaken, gesprekken gemeente, overleg ministeries, RIVM, maar het kwartje wil maar niet zakken. De PFAS productie moet per direct stoppen. Elke gram is er een te veel.
Tot mijn grote verdriet heeft de heer Draghi in een op verzoek van de EU voorzitter in een landmark report verkondigt dat de voorgenomen PFAS restrictie moet worden versoepeld https://www.euronews.com/green/2024/09/11/landmark-eu-report-embraces-green-energy-transition-but-advocates-for-softer-rules-on-pfas. Zogenaamd omdat anders de energietransitie wordt belemmerd.
Onacceptabel. In een woord.
Tja. Zo'n simpele maatregel en dan mag het wettelijk niet. Omdat de administraties van Delfland en Dunea niet goed corresponderen. Toch is er minimaal risico op "oneerlijk" want er zijn GEEN huishoudens die GEEN drinkwateraansluiting hebben. En ALS huishoudens zijn aangesloten op het drinkwater, DAN betalen ze daar ook voor. Het enige probleem is dat in oude flatgebouwen er vaak nog 1 watermeter is voor alle bewoners samen. Maar vanuit de doelstelling voor drinkwaterbesparing moeten die huishoudens toch al een eigen (slimme) meter krijgen.
Dus dan denk je dat Dunea en Delfland de handen inéén slaan om de administratie op orde te krijgen. Maar nee, zooo belangrijk is het besparen van drinkwater (en dus minder rioolwater om te zuiveren) nou ook weer niet.