secundair logo knw 1

Els van Grol maakt de overstap van Vitens naar Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta). Hier gaat ze op 1 oktober aan de slag als secretaris-directeur.

De 54-jarige Van Grol is een ervaren leider met bestuurlijke ervaring, zegt dijkgraaf Dirk-Siert Schoonman over de benoeming. Zij is van huis uit hydroloog en heeft haar sporen verdiend in de waterwereld. Sinds april 2022 werkt Van Grol als directeur Winning en Zuivering bij het drinkwaterbedrijf Vitens.

Els van Grol WDODeltaEls van Grol

Ze was eerder directeur voor de projecten Sterke Lekdijk binnen het Hoogwaterbeschermingsprogramma en de nieuwbouw van de rioolwaterzuiveringsinstallatie Utrecht. Ook was Van Grol werkzaam als plaatsvervangend secretaris-directeur bij Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden en vervulde ze twintig jaar lang diverse functies bij Rijkswaterstaat, waaronder directeur in Noord-Nederland.

Het algemeen bestuur stemde tijdens de vergadering van 27 juni unaniem in met haar benoeming als secretaris-directeur. Van Grol gaat Eveline de Kruijk opvolgen. Schoonman over het afscheid van De Kruijk: “We zijn Eveline zeer erkentelijk voor de solide fase waarin ze WDODelta, sinds de fusie in 2016 (vanuit waterschap Groot Salland en waterschap Reest en Wieden, red.), heeft gebracht. De organisatie is klaar voor de toekomst.”

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Dan kunnen we dus ook mest drogen en het gedroogde gedeelte terugvaren naar Zuid Amerika alszijnde stikstof.

Waarom dure, complexe en onderhouds intensieve ondergrondse oplossingen stimuleren als je water ook bovengronds kunt opvangen?
Begin eerst maar met het Veluwe meer en de randmeren uit te diepen en baggeren....perfecte opslagbuffer voor overvloed aan water.
@SebastiaanDat is een goede vraag als we het over de waterkwaliteit van rivieren hebben, maar in dit project zijn vooral kleine watertjes gemeten. Dat komt niet uit het buitenland, dus daar zullen we echt zelf mee aan de slag moeten!
Bijzonder. Veel waterschappen spreken nog van ‘aan en afhaakproblematiek’ waarbij de zorg juist is voor afhakende bedrijven, lees verminderde heffingsopbrengsten.
Natuurlijk is het slim als bedrijven afhaken, met duurzamere zuivering, eventueel gevolgd tot eigen directe lozing in gebied, en vervolgens tot eigen waterhergebruik. Prima.
Maar aub geen dogma. We spreken nog steeds over stedelijk afvalwater, waarbij het bedrijfswater zeker af en toe een waardevolle bijdrage is in de gehele keten.
In @KNW, @skiw, @vemw @dbc verband nog maar eens over spreken.