secundair logo knw 1

Annemiek ter Heijne is benoemd tot leerstoelhouder van de vakgroep Milieutechnologie bij Wageningen University & Research (WUR). De nieuwe hoogleraar wil met verbindend leiderschap milieutechnologie nog verder op de kaart zetten.

Annemiek ter Heijne WURAnnemiek ter Heijne

Ter Heijne is gisteren aan de slag gegaan als leerstoelhouder. Zij streeft ernaar medewerkers, PhD’s en studenten goed uit te rusten om milieutechnologie in te zetten voor een duurzamere wereld. Binnen de vakgroep Milieutechnologie (onderdeel van Agrotechnologie & Voedingswetenschappen bij WUR) worden op het gebied van onderzoek nieuwe richtingen voor het terugwinnen van waardevolle componenten uit afvalstromen ontwikkeld.

In haar eigen onderzoek focust prof. dr. ir. Annemiek ter Heijne zich op microbiële elektrochemische technologieën, waarbij micro-organismen in interactie zijn met elektroden. Hiermee kunnen onder meer nutriënten, metalen en energie worden gehaald uit afvalwater.

Ter Heijne volgde de masterstudie Environmental Sciences aan WUR, die ze in 2006 afrondde. Vervolgens deed zij promotieonderzoek bij Milieutechnologie, in samenwerking met Wetsus. Ze richtte zich daarbij op de microbiële brandstofcel waarmee elektriciteit uit afvalwater teruggewonnen wordt. De afgelopen twaalf jaar was Ter Heijne werkzaam als onderzoeker en universitair (hoofd)docent bij de Wageningse WUR.

LEES OOK
Persoonlijke website Annemiek ter Heijne

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Dan kunnen we dus ook mest drogen en het gedroogde gedeelte terugvaren naar Zuid Amerika alszijnde stikstof.

Waarom dure, complexe en onderhouds intensieve ondergrondse oplossingen stimuleren als je water ook bovengronds kunt opvangen?
Begin eerst maar met het Veluwe meer en de randmeren uit te diepen en baggeren....perfecte opslagbuffer voor overvloed aan water.
@SebastiaanDat is een goede vraag als we het over de waterkwaliteit van rivieren hebben, maar in dit project zijn vooral kleine watertjes gemeten. Dat komt niet uit het buitenland, dus daar zullen we echt zelf mee aan de slag moeten!
Bijzonder. Veel waterschappen spreken nog van ‘aan en afhaakproblematiek’ waarbij de zorg juist is voor afhakende bedrijven, lees verminderde heffingsopbrengsten.
Natuurlijk is het slim als bedrijven afhaken, met duurzamere zuivering, eventueel gevolgd tot eigen directe lozing in gebied, en vervolgens tot eigen waterhergebruik. Prima.
Maar aub geen dogma. We spreken nog steeds over stedelijk afvalwater, waarbij het bedrijfswater zeker af en toe een waardevolle bijdrage is in de gehele keten.
In @KNW, @skiw, @vemw @dbc verband nog maar eens over spreken.