secundair logo knw 1

Co Verdaas wordt de nieuwe deltacommissaris. Hij volgt Peter Glas op die 1 december met pensioen gaat.

De ministerraad stemde vandaag in met het voorstel van minister Mark Harbers van Infrastructuur en Waterstaat om Verdaas te benoemen. Harbers noemt hem een ‘een bevlogen bestuurder en wetenschapper’. Harbers: “Hij kan als geen ander de ruimtelijke uitdagingen op het gebied van water verbinden aan de andere grote opgaven die een beslag leggen op onze ruimte.”

Verdaas (57) is dijkgraaf van waterschap Rivierenland en hoogleraar gebiedsontwikkeling aan de TU Delft. Hij wordt na Wim Kuijken en Peter Glas de derde deltacommissaris.

Verdaas was eerder voor de PvdA lid van de Tweede Kamer, gedeputeerde van de provincie Gelderland en korte tijd staatssecretaris van Economische Zaken in kabinet-Rutte II. Hij studeerde planologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en promoveerde daar op het proefschrift 'Plannen laten zich niet plannen', een onderzoek naar het functioneren van het planstelsel in Nederland.

H2O interviewde Verdaas in juni 2020 een jaar na zijn benoeming als dijkgraaf van waterschap Rivierenland. Daarin zei hij onder meer: "Het is belangrijk om als waterschappen rolvast te zijn. Rijk, provincies en gemeenten bepalen de ruimtelijke keuzes."

Lees het hele interview: Co Verdaas over waterschappen, zichtbaarheid en de Omgevingswet

 

LEES OOK
Co Verdaas: radicale keuzes nodig om 'ons planologische paradijs' te behouden

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Waarom niet gelijk combineren met een algemenere inrichting van het Markermeer om het inlaatwater van het Hoogheemraadschap HHNK te verbeteren, zwevende stof te verwijderen, hiervoor werden rond 1995 al plannen gesmeed. En ook natuurlijk ook om het effect van het door het Mantel gemaal bij Schardam op het Markermeer te neutraliseren. Dan kunnen de Marker Wadden gelijk 10 maal zo groot worden.
Een goede zaak, om effluentwater te gebruiken in plaats van drinkwater voor de slibontwatering. Ik ken dit proces net, maar waarom heb je water nodig om slib te ontwateren? Klinkt mij vreemd in de oren.
Barry Madlener. Een man van grootse daden, w.o. motie tegen het dragen van hoofddoekjes en de verplichting voor moslimmeisjes om te moeten sporten met jongens. Dat schept hoge verwachtingen! 😱 OMG
Wat een slap verhaal over een mogelijke integriteitsschending. Als voormalig sectorhoofd bij verschillende waterschappen heb ik vele openbare aanbestedingen (klein en groot) moeten doen. Bij de meeste waterschappen zou een dergelijke aanpak nooit geaccepteerd zijn en ook bij andere overheden zoals provincies (waar ik eveneens ervaring heb) , ook niet. Wat is het toch moeilijk om gewoon een fout toe te geven! Daar is echt geen “integriteitsonderzoek “ voor nodig. Het is echt tijd dat bij deze organisatie de bezem er eens goed doorheen gaat! 
Bedankt Bas! Bij deze een link naar dat artikel: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32729940/