Ingenieursbureau Royal HaskoningDHV realiseerde vorig jaar omzetgroei van 5 procent (619 miljoen euro). Het bedrijf behaalde een nettowinst van €15,2 miljoen, ruim €2 miljoen meer dan in 2020 (€13,0 miljoen). De orderportefeuille is ‘duidelijk gegroeid’.

Dit blijkt uit de jaarcijfers van het ingenieursbureau. Bijna alle afdeling droegen bij aan de omzetgroei, maar die van de in 2020 opgezette digitale afdeling sprong eruit met een groei van 59 procent.

Volgens algemeen directeur Eric Oostwegel zijn de vooruitzichten goed: “Wij eindigden 2021 met een duidelijk gestegen orderportefeuille. Daarnaast zijn de vooruitzichten goed door de vraag naar duurzame, flexibele en efficiënte oplossingen, van het voorkomen van CO2-uitstoot tot klimaatadaptatie. Juist de combinatie van advies- en ingenieursdiensten met software en technologie daarbij maakt dat wij op groei rekenen in al onze markten.”

In 2021 ontwikkelde het bedrijf zijn nieuwe strategie ‘Stronger25’ voor de komende vier jaar. Het beleid is gericht op internationale groei in 9 marktsegmenten en marktleiderschap in Nederland. “Hierbij zijn 5 thema’s bepaald waar het bedrijf een positieve impact kan hebben op de samenleving, zowel in projecten als eigen bedrijfsvoering: klimaatverandering, biodiversiteit, grondstoffen & circulariteit, maatschappelijke waarde, en veiligheid & welzijn.”

In 2021 vergrootte Royal HaskoningDHV het aandeel in het Singaporese Hydroinformatics Institute H2i tot een meerderheidsbelang om zo haar positie op het gebied van data-gedreven watermanagement en klimaatbestendigheid in Azië te versterken. H2i past big data-analyse, machine learning en geavanceerde computermodellering toe om oplossingen te vinden op het gebied van waterbeheer en klimaatverandering.

Jaarcijfers RHDHV De financiële resultaten in 2021 | Bron Royal HaskoningDHV

MEER INFORMATIE
H2O artikel: Royal HaskoningDHV neemt meerderheidsbelang in H2i
H2O artikel: Omzet Royal HaskoningDHV gedaald, winstmarge toegenomen

Aanmelden voor H2O Nieuws
Ontvang twee keer per week het laatste waternieuws in je mailbox!