secundair logo knw 1

Royal HaskoningDHV heeft een meerderheidsbelang genomen in het in Singapore gevestigde Hydroinformatics Institute (H2i). Met de transactie vergroot het Nederlandse ingenieurs- en adviesbureau zijn positie in Azië voor wat betreft datagedreven waterbeheer. H2i past big data-analyse, machine learning en geavanceerde computermodellering toe om oplossingen te vinden op het gebied van waterbeheer en klimaatverandering.

Royal HaskoningDHV nam in februari 2019 een minderheidsbelang in Hydroinformatics Institute. Nu breidt het bureau het aandeel uit tot een meerderheidsbelang. Over de transactie maakt het ingenieursbureau geen financiële details bekend.

RHDHV doet de investering met het oog op de wereldwijde toename van extreme weersomstandigheden en het verhoogde risico op overstromingen als gevolg van extreme regen, zeespiegelstijging en verouderende infrastructuur. Het in 2014 opgerichte H2i heeft zich gespecialiseerd in monitoring, hydrodynamische modellering, waterkwaliteitsmodellering en operationele managementsystemen en met deze kennispartner wil RHDHV nieuwe strategieën ontwikkelen om 'de maatschappij weerbaar te maken tegen de negatieve effecten van klimaatverandering'.

Beide bedrijven werken al nauw samen en trekken samen op in verschillende projecten, zoals een klimaatstudie en masterplan voor de kustlijn van de stad Singapore, het kustontwikkelingsproject Shenzhen New Marine City in China en een haalbaarheidsstudie naar een voorspel- en waarschuwingssysteem voor overstromingen in Manilla. 

H2i ziet in de investering van RHDHV een mogelijkheid om de opgebouwde expertise toe te passen buiten de regio waar het nu actief is. “Van regenvoorspellingen en overstromingswaarschuwingen tot beoordelingen van overstromings- en klimaatrisico's: het potentieel om onze impact buiten Singapore te vergroten, is door deze samenwerking aanzienlijk”, zegt Gerard Pijcke, hoofd consultancy van H2i.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...