secundair logo knw 1

Producent van pompen en afsluiters KSB heeft voor de meertraps-hogedrukpompen van de pompserie Movitec een speciale waaier ontwikkeld. De nieuwe waaier verbetert het aanzuigvermogen (NPSH-waarde) van de pompen.

Dit geldt vooral voor toepassingen met kritische toeloopcondities, zoals bij toepassingen waarbij een pomp water uit lager gelegen reservoirs of water met een hoge temperatuur moet aanzuigen. Onder die omstandigheden kan door een drukdaling in het aanzuiggebied cavitatie in de eerste pomptrap ontstaan. Dit kan tot overmatige slijtage leiden van de waaier en andere pomponderdelen en de lagers van de motor.

De nieuwe waaier wordt aangeboden als alternatief de standaarduitvoering, zo laat de producent weten. Bij het ontwerp van de nieuwe waaier hebben de constructeurs van KSB veel aandacht besteed aan de inbouw in diverse Movitec-varianten. De waaier kan worden toegepast zonder modificaties aan het pomphuis.

Diagonale doorstroming
De nieuwe waaier heeft een aangepaste inloopdiameter en schoepbladen met een enigszins diagonale doorstroming. Ook de inwendige vorm van het pomphuis is aangepast.

Bij de pompserie Movitec gaat het om meertraps-centrifugaalpompen voor het transport van vloeistoffen als water, koelmiddelen, condensaat en minerale oliën. De pomp wordt onder meer toegepast voor industriële ketelvoeding in stoomcircuits, circulatie- en brandblussystemen, koelwatercircuits, wasinstallaties alsook voor drukverhogingsinstallaties in de procestechniek.

De Movitec pompserie omvat modellen met een maximaal debiet van 3,3 tot 160 kubieke meter per uur en een opvoerhoogte tot 380 meter.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...