secundair logo knw 1

In het bijzijn van prins Constantijn van Oranje tekenden Arthur Valkieser (links) en Sabine Stuiver van Hydraloop een intentieverklaring met Bowersox Investment Group

Hydraloop gaat waterrecyclingsystemen leveren voor nieuwbouwprojecten in de Verenigde Staten die door de investeerder Bowersox Investment Group worden ontwikkeld. Het eerste project betreft 140 eensgezinswoningen in Clarksville, Georgia.

Arthur Valkieser en Sabine Stuiver van Hydraloop, de Nederlandse producent van waterrecyclingsysteem voor woningen en gebouwen, tekenden vorige week een intentieverklaring met de Amerikaanse investeerder voor een strategisch partnership. Dat gebeurde op de Consumer Electronics Show in Las Vegas, waar Hydraloop ook het nieuwe waterbesparende systeem de Hydraloop Concealed lanceerde. 

Bowersox Investment Group ontwikkelt duurzame bouwprojecten en wil, aldus Fernando Ramirez, managing director van Hydraloop Inc, met de overeenkomst het statement afgeven dat waterbesparing de norm moet zijn in de bouw. Met name in staten waar watertekorten opspelen, zoals Arizona, Californië en Colorado.

“Bowersox bouwt hele woonwijken. Ze hebben aangegeven dat dit hun nieuwe standaard wordt”, zegt Stuiver tegen Omrop Fryslân. “Dus dat dit systeem komt in alle huizen die ze gaan bouwen. Dit is ongelooflijk belangrijk voor ons. Er is daar veel droogte in verschillende staten. Water besparen is dus van groot belang."

De Hydraloop-waterrecyclingsystemen verminderen het waterverbruik met 45 procent, zoals de nu op de CES gelanceerde Hydraloop Concealed. Het nieuwe systeem is eenvoudig te installeren en vereist minimale ruimte, aldus de producent. "Het systeem is onderhoudsarm, IoT-connected en heeft een laag energieverbruik." Bovendien is de Hydraloop Concealed ideaal voor de renovatie van bestaande badkamers, aldus Hydraloop.

De systemen van Hydraloop reinigen grijs water van douches, baden, wasmachines en optioneel wastafels en condenswater van wasdrogers, warmtepompen en airconditioning. Het behandelde water kan worden gebruikt voor toiletspoeling, wasmachines, tuinbesproeiing en het bijvullen van zwembaden.

Hydraloop wordt wereldwijd verkocht in 30 landen. Dit jaar wil bedrijf een assemblagelijn beginnen in de VS en het Midden-Oosten.

 

LEES OOK
H2O Premium: ‘Hergebruik van water in huis is een no-brainer’
H2O Actueel: Hydraloop ‘best of the best’ op grote Amerikaanse techbeurs

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Hoe bestaat het dat dit maar door gaat en dat de overheid zo lankmoedig ermee om gaat? Sleep de vervuilers voor de rechter overheid!!
Deze gegevens geven een goed overzicht en een schrikbarend beeld van de huidige situatie. De Volksgezondheid staat op het spel. Waarom is er geen inspectie van de Volksgezondheid voor de Milieuhygiene die dit soort zaken bewaakt en binnen de rijksoverheid de plicht heeft en verantwoordelijkheid neemt tot nadere acties? Een dergelijke instantie is hard nodig en is van belang voor alle betrokken partijen incl. het bedrijfsleven. Ook voor de drinkwaterbedrijven moet het van groot belang zijn dat binnen de organisatie van de rijksoverheid een organisatie bestaat die de belangen van de drinkwaterbedrijven als onderdeel van de zorg voor de Volkgezondheid behartigt en een zelfstandige verantwoordelijkheid heeft los van de politieke waan van de dag.
Ben benieuwd of dit ook werkt op PFAS en PFOA?
Je merkt uit reactie van riviergemeenten - achteruitgang van het landschap - dat geld van bebouwing in dit risicogebied toch zwaar telt. Als Rijkswaterstaat zou ik zeggen tegen die eigenaren: zwemdiploma is vereist voor alle bewoners, bij paniek wordt geen hulp geboden, uw verzekering en u als eigenaar zijn 100% voor schade zelf verantwoordelijk.
Wat ik mis in dit stuk, is hoe dit principe in andere landen wordt gehanteerd. En hoe de stoffenreeks en analyse frequentie in andere landen is. Ook dat heeft natuurlijk forse invloed op dit statische principe.  Mijn gevoel is (en ik heb toch al een aantal impact analyses gedaan in andere EU landen) dat we met het verlaten van dit principe een fors aantal plaatsen stijgen op de eu ranglijst waterkwaliteit. Wordt het daarmee beter, nee, wordt de kwaliteit slechter, ook nee. Moeten we onverlet doorgaan met emissiebeperking, zeker.