Hydraloop gaat waterrecyclingsystemen leveren voor nieuwbouwprojecten in de Verenigde Staten die door de investeerder Bowersox Investment Group worden ontwikkeld. Het eerste project betreft 140 eensgezinswoningen in Clarksville, Georgia.

Arthur Valkieser en Sabine Stuiver van Hydraloop, de Nederlandse producent van waterrecyclingsysteem voor woningen en gebouwen, tekenden vorige week een intentieverklaring met de Amerikaanse investeerder voor een strategisch partnership. Dat gebeurde op de Consumer Electronics Show in Las Vegas, waar Hydraloop ook het nieuwe waterbesparende systeem de Hydraloop Concealed lanceerde. 

Bowersox Investment Group ontwikkelt duurzame bouwprojecten en wil, aldus Fernando Ramirez, managing director van Hydraloop Inc, met de overeenkomst het statement afgeven dat waterbesparing de norm moet zijn in de bouw. Met name in staten waar watertekorten opspelen, zoals Arizona, Californië en Colorado.

“Bowersox bouwt hele woonwijken. Ze hebben aangegeven dat dit hun nieuwe standaard wordt”, zegt Stuiver tegen Omrop Fryslân. “Dus dat dit systeem komt in alle huizen die ze gaan bouwen. Dit is ongelooflijk belangrijk voor ons. Er is daar veel droogte in verschillende staten. Water besparen is dus van groot belang."

De Hydraloop-waterrecyclingsystemen verminderen het waterverbruik met 45 procent, zoals de nu op de CES gelanceerde Hydraloop Concealed. Het nieuwe systeem is eenvoudig te installeren en vereist minimale ruimte, aldus de producent. "Het systeem is onderhoudsarm, IoT-connected en heeft een laag energieverbruik." Bovendien is de Hydraloop Concealed ideaal voor de renovatie van bestaande badkamers, aldus Hydraloop.

De systemen van Hydraloop reinigen grijs water van douches, baden, wasmachines en optioneel wastafels en condenswater van wasdrogers, warmtepompen en airconditioning. Het behandelde water kan worden gebruikt voor toiletspoeling, wasmachines, tuinbesproeiing en het bijvullen van zwembaden.

Hydraloop wordt wereldwijd verkocht in 30 landen. Dit jaar wil bedrijf een assemblagelijn beginnen in de VS en het Midden-Oosten.

 

LEES OOK
H2O Premium: ‘Hergebruik van water in huis is een no-brainer’
H2O Actueel: Hydraloop ‘best of the best’ op grote Amerikaanse techbeurs