Marcel Belt wordt op 16 juni geïnstalleerd als wethouder van de gemeente Leidschendam-Voorburg. Dat betekent dat hij stopt als hoogheemraad bij Delfland.

Marcel Belt 180 vk Marcel BeltMarcel Belt is sinds mei 2019 hoogheemraad in het college van Delfland vanuit Water Natuurlijk. Hij heeft de portefeuille waterkwaliteit, biodiversiteit, recreatie en externe betrekkingen.

In Leidschendam-Voorburg neemt hij namens D66 zitting in het college van B en W dat wordt gevormd door de fracties VVD, Gemeentebelangen en D66. Belt is woonachtig in Voorburg. Hij krijgt de portefeuille duurzaamheid, openbare ruimte, zorg, cultuur en burgerkracht.

Delfland streeft ernaar om op 7 juli een opvolger van Belt te benoemen. Tot die tijd worden zijn taken waargenomen door de overige leden van het dagelijks bestuur van Delfland.

Laatste reacties op onze artikelen

Hoe kan het zijn dat na het laatste hoogwater vorig jaar zomer alle vis verdwenen is uit ons water in de Strang naast de rivier de Waal.
Mooi initiatief. Kijk bij het opstellen van de kosten niet alleen naar die van een dergelijk installatie maar ook naar de maatschappelijke kosten als niets doet.
Ik begrijp niet waarom voedselzekerheid geborgd zou moeten zijn. Als dat zo is, dan moeten we sierteelt, als bloembollen en lelies, niet meer subsidiëren en er voor zorgen dat de landbouw voedsel voor mensen produceert, en niet voor dieren.
@Hans MiddendorpBen het de laatste tijd niet vaak met je eens, maar deze keer wel. Terechte vragen, want ik vind het ook een vaag en ongrijpbaar verhaal.
In de titel staat: "cultuurverandering nodig". Uit de tekst blijkt dat er een transitie nodig is (niet verwonderlijk) en dat er gewerkt wordt aan een "routekaart'. Maar wat zijn nou precies de (tussen) resultaten en welke cultuurverandering is er nodig?

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

Aanmelden voor H2O Nieuws
Ontvang twee keer per week het laatste waternieuws in je mailbox!