secundair logo knw 1

Hanneke Kloosterboer, beleidsadviseur Waterveiligheid bij Waterschap Aa en Maas, is doorgedrongen tot de Top 12 van de verkiezing Ambtenaar van het Jaar.

Hanneke Kloosterboer 180 vk Hanneke KloosterboerKloosterboer is in de categorie ‘decentrale overheden, beleid’ genomineerd samen met Monique Janssen (senior beleidsmedewerker gemeente Venray). Kloosterboer is sinds 2011 werkzaam voor Aa en Maas. Ze droeg bij aan de oprichting van afdeling Waterveiligheid en richt zicht nu als beleidsadviseur voornamelijk op instandhouding van de waterkeringen en de calamiteitenbestrijding.

Evenals de andere genomineerden is ze gekandideerd door haar collega’s. De motivatie om Kloosterboer voor te dragen luidde als volgt:

‘Hanneke is een lieve, enthousiaste collega die onvermoeibaar en met veel positieve energie werkt aan de waterveiligheidsopgaven in Noord-Brabant. Hierbij kijkt en denkt ze verder dan de provinciegrenzen. Ze werkt en denkt mee aan landelijke ideeën en ontwikkelingen van zowel de Unie van Waterschappen als de STOWA. Ze heeft veel kennis en ervaring die ze samen met haar vriendelijke persoonlijkheid gebruikt om samen met haar collega’s de waterveiligheid voor de burgers in Noord-Brabant en Nederland nog verder te verbeteren.’

Dit jaar vindt de 12e editie plaats van de verkiezing Ambtenaar van het Jaar. In de groslijst van 100 ambtenaren stonden 9 mensen uit de publieke waterwereld. Daarvan is alleen Kloosterboer doorgedrongen tot de top 12. De uitslag wordt op donderdag 15 december bekendgemaakt.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Bijzonder dat Boutkan en Buijsse beter weten wat de problemen in het riool en bij de afvalwaterverwerking zijn, dan de daarin gespecialiseerde organisaties.
Afgezien daarvan, kan een kleuter bedenken dat als plastic (a) in het milieu een probleem is én (b) "nul" vocht opneemt, dat het dan ook niet handig is om dit in wegwerpdoekjes te verwerken die NIET gescheiden ingezameld worden maar met het toiletwater worden weggespoeld.  
Kan er ook niet zo’n richtlijn worden opgesteld voor de intensieve landbouw? In Nederland betalen boerenbedrijven immers géén verontreinigingsheffing en zuiveringsbelasting en worden de kosten van vervuiling van oppervlakte- en grondwater naar de belastingbetaler geschoven. 
Het voorgezuiverd oppervlaktewater is ook een belangrijke bron voor drinkwater. Naast WAAG is het noodzakelijk om op zoek te gaan naar andere bronnen voor drinkwater, wellicht effluent van rioolwaterzuiveringen
Vitaliseren, 100% natuurlijk,  agrarische bedrijven. Vraag naar concept voor geitenboerderij willem dam in amsterdamse bos, geitkwaliteit, bodem en afvalwater verbeteren  pfos/pfas verdwijnt.