secundair logo knw 1

De architect Francesco Veenstra is vandaag aan de slag gegaan als nieuwe Rijksbouwmeester. Hij volgt Floris Alkemade op.

Francesco Veenstra 180 Francesco VeenstraVeenstra vormt samen met Jannemarie de Jonge en Wouter Veldhuis het College van Rijksadviseurs, dat het Rijk adviseert over grote ruimtelijke vraagstukken.

Veenstra (1973) is sinds 2017 partner bij Vakwerk architecten in Delft. Hij blijft verbonden aan het architectenbureau. Sinds 1 juli 2019 is hij voorzitter van de Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus.

Van 2007 tot 2017 werkte hij voor Mecanoo, waarvan hij mede-eigenaar was. In deze periode heeft hij aan veel maatschappelijke opdrachten gewerkt zoals de Library of Birmingham, Stadskantoor en stationshal Delft, Kaap Skil op Texel en cultuurcomplex Home in Manchester.

Alkemade heeft de functie 6 jaar vervuld. Zijn mandaat werd vorig jaar met een jaar verlengd tot september 2021.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Waterniveau in rivieren stijgt niet over de volle lengte. Pas in het deltagebied wordt er overlast ondervonden. 
Hoe denk je dat een rivier met een waterval over de volle lente evenveel stijgt??


Het aanblijven van Woolderink in het waterschapsbestuur zal niet de rust brengen om op een verantwoorde manier besluiten te nemen, wrok zal meespelen in de besluitvorming, integriteit is een issue in politiek en bestuur.
Dus rest maar 1 ding.
Juist opstappen
De term richtlijn is hier onjuist. Het gaat om een richtsnoer (guidance document). Een richtlijn heeft de status van wetgeving, een richtsnoer niet. Verder prima initiatief. 
@A.VosZo voelt het wel soms, he?  Maar met naar elkaar wijzen en zeggen 'zolang hij niet iets doet, doe ik ook niets' komen we niet verder. We zijn helaas niet zo braaf, NL heeft zelfs de rechter nodig gehad om ons te dwingen ons afgesproken huiswerk te doen. (Urgenda)
Misschien sneller de dijken ophogen. Al stoot ons landje geen CO2 meer uit, en rijden we allemaal elekritisch, weinig vee, geen gas meer, geen hout stook, dan nog blijft de zeespiegel stijgen - niet iedereen is zo braaf als wij zijn.