secundair logo knw 1

Ennik Somi Douma

Wetskills Foundation heeft de 17-jarige Koreaanse popartiest Somi aan zich weten te binden als ambassadeur. Somi, met bijna 2,5 miljoen volgers op Instagram, heeft Friese roots. Ze is in Nederland vanwege de Wetskills Water Challenge.

De K-popster uit Zuid-Korea zal woensdag tijdens de European Water Technology Week de finale van de verkiezing Wetskills Water Challenge luister bij zetten. De challenges zijn sinds 2010 meer dan dertig keer georganiseerd.  

Friese grootvader
Met haar bezoek aan de EWTW is de Koreaanse voor de tweede keer in Nederland, dat ze als een vaderland beschouwt. Haar grootvader is geboren in Friesland. Somi kwam als Ennik Somi Douma ter wereld, zo meldt Omrop Fryslân. De artiest heeft ook Canadese roots.

Wetskills heeft met Somi een van de populairste K-popartiesten in Zuid-Korea als ambassadeur weten te strikken. K-pop (Korean pop) bestaat uit elektronische, hiphop, pop, rock en r&b-muziek, Somi maakte onder meer naam als lid van de inmiddels opgeheven meidengroep I.O.I.

Ze is daarmee in Azië een belangrijk gezicht voor de Nederlandse stichting die jongeren over de hele wereld met passie voor water en watertechnologie verenigt. 

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Afbreekbaarheid moet in de toekomst als eerste beoordelingsparameter voor toelating van stoffen worden ingevoerd. Er ontstaan anders onomkeerbare problemen in de toekomst.
In aanvulling hierop: Wij hebben voor terrein- en rivierbeheerders (VNBE) nog meer maatregelen in kaart gebracht om deze problemen te mitigeren (zie ook bijlage):
 
@Hans MiddendorpHoi Hans, beetje makkelijke reactie van het waterschap ('eerst moeten de waterbedrijven wat doen, tot die tijd kunnen wij niks doen'). De Waprog plaatste in 1986, in één jaar tijd, meer dan 100.000 watermeters bij gezinnen thuis. Dat kostte toen maar 150 gulden (!) per watermeter. Als de waterpartners echt zouden willen samenwerken, kan dit zo zijn opgelost. Dus ja, bureaucratie zegeviert. Niet iets om trots op te zijn.
@Gert Timmerman Eens. We moeten met al ons water zuinig omgaan (en het niet verontreinigen) zeker met zoet grondwater en met drinkwater.