0
0
0
s2smodern
Interessant? Deel dit artikel met uw (water)netwerk!
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

In de twee warme demonreactoren op de rioolwaterzuivering ’s-Hertogenbosch is legionella aangetroffen. Waterschap Aa en Maas heeft uit voorzorg direct aanvullende maatregelen getroffen om de kans op verspreiding te minimaliseren.

De besmetting is aangetroffen tijdens periodieke metingen, zo laat het waterschap weten. Over de oorzaak van de besmetting is nog geen duidelijkheid te geven. “Dat zijn we aan het onderzoeken.”

Er bestaat een kans dat de bacterie is verspreid, aldus het waterschap. “Omdat de demonreactoren afvoeren naar het biologische hoofdproces van de rwzi. Momenteel zijn we de verspreidingsroutes aan het onderzoeken.”

De besmette demonreactoren zijn afgedekt met tentdoek. Voor het schoonmaken van ruimtes en voorwerpen wordt in verband met de besmetting water uit de Dieze gebruikt.


Aangescherpte maatregelen
De direct betrokkenen onder het persooneel zijn op extra voorlichtingsbijeenkomsten geïnformeerd in het bijzijn van een GGD-arts en een arbodeskundige, zo laat het waterschap weten. Verder gelden er aangescherpte maatregelen voor medewerkers en bezoekers. Medewerkers dragen verplicht mondkapjes en er worden geen rondleidingen meer gegeven of bezoekers op het terrein van de rwzi toegelaten.

Aa en Maas heeft de GGD Hart voor Brabant ingelicht. De GGD heeft de afgelopen periode geen meldingen gehad in de regio ’s-Hertogenbosch van mensen die besmet zijn met het aangetroffen typelegionella, aldus het waterschap. Het waterschap heeft zelf een aantal vragen gekregen over de besmetting, zo laat het weten.

"Dit type leidt zelden tot ziekte en de aangetroffen concentratielegionellais relatief laag. Het medische risico lijkt dus klein. Dat geldt voor werknemers van de rioolwaterzuivering, en voor direct omwonenden en passanten", schrijft het waterschap in een persverklaring. 

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
People in conversation:
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Wij maken gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als je onze site bezoekt, ga je akkoord met het gebruik hiervan.      Ik snap het

Welkom op de nieuwe site van H2O/KNW!

Wil je een rondleiding of ga je liever gelijk aan de slag?

Neem een rondleiding      Ga gelijk aan de slag