secundair logo knw 1

Stichting RIONED heeft de inschrijving voor de jaarlijkse RIONEDinnovatieprijs geopend. Tot en met 13 november 2023 kunnen innovaties voor het stedelijk waterbeheer worden ingediend. ‘Het is belangrijk dat deze mooie innovaties een zo groot mogelijk podium krijgen’.

Stichting RIONED is de Nederlandse koepelorganisatie voor instellingen die zich bezig houden met afvalwater, hemelwater en grondwater in steden en dorpen. “Wij zien als stichting”, vertelt projectmanager Jay Jay Kleinendorst, “dat er in de sector schitterende innovaties bedacht worden. Met deze innovatieprijs willen we de innovaties en hun makers en bedenkers in de spotlight zetten.”

Dat gebeurt tijdens de RIONEDdag op 1 februari 2024. Voorafgaand aan deze evenementendag selecteert een commissie drie inzendingen. “Alle inzendingen worden op onze website gepresenteerd. De drie inzendingen die de onafhankelijke commissie heeft gekozen, worden uiteindelijk op RIONEDdag voorgesteld. Het daar aanwezige publiek maakt vervolgens de keuze.”

De RIONEDinnovatieprijs kan, zo staat in het reglement, toegekend worden aan, producten, diensten, processen of projecten die een bijdrage leveren aan de uitvoering van de gemeentelijke watertaken (afval-, hemel- en/of grondwater) en/of de taken van het waterschap voor stedelijk waterbeheer.

Dat dit een breed pallet aan innovaties op kan leveren, bewijst ook een blik op de winnaars van de afgelopen jaren: van een kinderboek tot scanmethodes voor bijzondere rioolvoorzieningen. “We hopen ook dit jaar weer een mooie, interessante innovatie aan de lijst toe te voegen. En daarvoor hopen we eerst op veel inzendingen. Laten we het de bezoekers van de RIONEDdag zo lastig mogelijk maken.”

 

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

De term richtlijn is hier onjuist. Het gaat om een richtsnoer (guidance document). Een richtlijn heeft de status van wetgeving, een richtsnoer niet. Verder prima initiatief. 
@A.VosZo voelt het wel soms, he?  Maar met naar elkaar wijzen en zeggen 'zolang hij niet iets doet, doe ik ook niets' komen we niet verder. We zijn helaas niet zo braaf, NL heeft zelfs de rechter nodig gehad om ons te dwingen ons afgesproken huiswerk te doen. (Urgenda)

Misschien sneller de dijken ophogen. Al stoot ons landje geen CO2 meer uit, en rijden we allemaal elekritisch, weinig vee, geen gas meer, geen hout stook, dan nog blijft de zeespiegel stijgen - niet iedereen is zo braaf als wij zijn.
In 100 jaar slechts 25cm liniair en geen 200cm dat is eindelijk goed nieuws!!

Dan kunnen we dus ook mest drogen en het gedroogde gedeelte terugvaren naar Zuid Amerika alszijnde stikstof.