Het kinderboek Beer en Staartje heeft op donderdag 2 februari de RIONEDinnovatieprijs gewonnen.

De prijs werd toegekend tijdens de RIONEDdag in Utrecht. De aanwezigen kozen de winnaar uit de drie genomineerden die een jury eerder had aangewezen.

Het kinderboek Beer en Staartje is bedoeld om kinderen ‘waterbewust’ te maken. Hoofdpersoon is het jongetje Beer dat zijn muizenknuffel Staartje kwijtraakt als hij de wc doortrekt. Kinderen leren door het boek dat vochtige doekjes, maar ook vet, verf en medicijnresten niet in het riool thuishoren – evenals knuffels, uiteraard.

Het boek is gemaakt op initiatief van drie mensen die in de Brabantse watersector werken: Michel Moens (senior specialist riolering bij ingenieursbureau Arcadis), Ellen Verhoef (senior beleidsadviseur waterketen bij waterschap Brabantse Delta) en Martijn Klootwijk (manager stedelijk water bij de gemeente Breda). De illustraties in het boek zijn van illustrator Richard van de Pol. Per verkocht boek gaat een euro naar Water for Life, een organisatie die zich sterk maakt voor schoon water en sanitaire voorziening in minder ontwikkelde landen.

De overige beide genomineerden voor de RIONEDinnovatieprijs waren het Amsterdamse watercyclusbedrijf Waternet, dat een ‘periscoopstomp’ heeft ontworpen om het zandvangvolume van kolken te vergroten en daarmee verstoppingen te verminderen en SamenWerken aan Water in Midden- en West-Brabant (SWWB), die met de ‘GoFlow’ een technische oplossing heeft ontwikkeld om de verstopping van stuwdoorlaten te beperken.

Meer informatie over het winnende boek op www.beerenstaartje.nl

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Het kan soms even duren voor je reactie online komt. We controleren ze namelijk eerst even.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Ambitie 100 MW. Als ik het goed begrijp: per MW wordt 1 m3/s zoet IJsselmeerwater gevraagd (en daarna geloosd op Waddenzee). Ergo: 100 m3/s bij 100 MW. Dat is minder dan de aanvoer via IJssel minus de verdamping op het IJsselmeer tijdens droogte...
op de site staat:
De nieuwe Blue Energie-installatie moet 16,5 kW produceren, genoeg voor ‘een klein dorp’
ik denk dat 16.5KW niet juist is
gr Klaas Knot
“De waterkwaliteit is op orde”, dat is een hele geruststelling. Al ben ik bang dat hier een verkeerd zinnetje in het artikel geslopen is.
deed de PvdA ook nog ergens mee of wordt deze partij door de schrijver van dit artikel geboycot???
H. Laros H2O/Waternetwerk
Leuk om aan te haken. Waar wordt de win-win gerealiseerd??

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

Aanmelden voor H2O Nieuws
Ontvang twee keer per week het laatste waternieuws in je mailbox!