0
0
0
s2sdefault

Het kinderboek Beer en Staartje heeft op donderdag 2 februari de RIONEDinnovatieprijs gewonnen.

De prijs werd toegekend tijdens de RIONEDdag in Utrecht. De aanwezigen kozen de winnaar uit de drie genomineerden die een jury eerder had aangewezen.

Het kinderboek Beer en Staartje is bedoeld om kinderen ‘waterbewust’ te maken. Hoofdpersoon is het jongetje Beer dat zijn muizenknuffel Staartje kwijtraakt als hij de wc doortrekt. Kinderen leren door het boek dat vochtige doekjes, maar ook vet, verf en medicijnresten niet in het riool thuishoren – evenals knuffels, uiteraard.

Het boek is gemaakt op initiatief van drie mensen die in de Brabantse watersector werken: Michel Moens (senior specialist riolering bij ingenieursbureau Arcadis), Ellen Verhoef (senior beleidsadviseur waterketen bij waterschap Brabantse Delta) en Martijn Klootwijk (manager stedelijk water bij de gemeente Breda). De illustraties in het boek zijn van illustrator Richard van de Pol. Per verkocht boek gaat een euro naar Water for Life, een organisatie die zich sterk maakt voor schoon water en sanitaire voorziening in minder ontwikkelde landen.

De overige beide genomineerden voor de RIONEDinnovatieprijs waren het Amsterdamse watercyclusbedrijf Waternet, dat een ‘periscoopstomp’ heeft ontworpen om het zandvangvolume van kolken te vergroten en daarmee verstoppingen te verminderen en SamenWerken aan Water in Midden- en West-Brabant (SWWB), die met de ‘GoFlow’ een technische oplossing heeft ontwikkeld om de verstopping van stuwdoorlaten te beperken.

Meer informatie over het winnende boek op www.beerenstaartje.nl

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Prima initiatief van Delfland om juist in deze tijd van opstellen van waterprogramma's de link van klimaatverandering met het publiek te delen!
Jan Willem Rijke, Provincie Zuid-Holland.
Adviescommissies prima!
Goed alternatief is het uitgangspunt van 2008: Verkiezingen van belangenorganisaties.
Bestuurders met kennis van waterzaken vind ik zeer gewenst bij een technische uitvoeringsorganisatie wat de waterschappen zijn. Ik zie agrarische sector en industrie graag vertegenwoordigd in de waterschapsbestuurders, maar dan net als inwoners, als gekozen belangenorganisatie. Nu dubbele stem en zelfs driedubbele macht in het bestuur: Verstopt bij CDA en VVD en met geborgde macht als "geborgde zetel" met garantie op plek in Dagelijks Bestuur.
Zoals het zich doet aanzien zal het een geslepen insteek worden waarbij de veelal inmiddels zwaar gedupeerden aan het einde van hun latijn de duimschroeven worden opgedraaid door middel van het ondertekenen van verklaringen waarmee men afstand neemt van gerechtelijke procedures. Want er zou maar eens een gedupeerde bij het hof in het gelijk worden gesteld waardoor sprake van een precedentwerking.
Waar het echt om zou moeten gaan is de harde waarheid, het waarom juist de zwaar gedupeerden na zeven jaar dan wel langer nog altijd hun schade niet vergoed of een voor de veiligheid noodzakelijke versterking wordt bemoeilijkt/vertraagd. Groningers worden vermorzeld door Haagse corruptie. Zorgvuldig uitgedokterde snode plannen, waarbij de ene na de andere blokkade wordt opgetrokken om juist de zwaar gedupeerden eindeloos in een onmogelijke en zwaar belastende situatie te houden. Net zolang tot ze er letterlijk bij neervallen. Het Haagse ontzorgen en ruimhartig geld uitsluitend het eigen belang en de gedupeerde heeft het nakijken.
Ik verhuurde eens mijn studio met tuin aan Canadezen. In mijn schuur had ik enorme overlast duizendknoop. Zij waarschuwden mij hiervoor. Ook een ramp in hun land en zeiden dat de enige bestrijdingsmethode was: overgieten met kokend water. Ik zweer: het was weg!!!!! Heel soms steekt iets weer de kop op uit een verwaarloosde tuin v d buren.
Ik denk dat het Nederland weleens miljoenen kan schelen als zij deze methode zou toepassen.
A.D. vander Wees te Delft
Moderniseren uit oogpunt van democratie. Het is zoals zo vaak ook hier het geval dat blijkens het artikel er veel meer belangen spelen. sommige particuliere belangen, zoals die van een boer, kunnen heel goed essentieel samenvallen met het algemeen belang. Bestuurders, Tweede Kamerleden hebben vaak, nemen vaak te weinig tijd om een wetsvoorstel goed voor te bereiden, ontberen kennis door beperkte steun van van medewerkers. Er zijn te weinig medewerkers om sommige wetten zodanig te doorgronden op hun consequenties dat er rammelende wetgeving kan ontstaan. Iets waar de Raad van State ter zake kundig regelmatig op wijst. (niet mijn wijsheid, zie artikel in NRC 30 september)
Ik ben blij dat Delfland behoedzaam opereert en geen kind met het badwater weg gooit.

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.