Het ministerie van Buitenlandse Zaken en de Nederlandse waterbedrijven zetten het programma WaterWorX voort. Het ministerie heeft voor fase 2 (2022-2026) zijn bijdrage aan het project toegekend. 

WaterWorX is een internationaal Water Operator Partnership Programma tussen alle 10 Nederlandse waterbedrijven en 39 waterbedrijven in 15 landen. In fase 1 (2017-2021) hebben de Nederlandse waterbedrijven een basis gelegd in de vorm van Water Operators Partnerships (WOP’s) met 39 waterbedrijven in Afrika en Azië. Deze WOP’s zijn gericht op de ontwikkeling van personeel, organisatiecapaciteit en kennisuitwisseling. 

Daarnaast werd geïnvesteerd in netwerkuitbreidingen en toiletten, waardoor 1,45 miljoen mensen beschikken over (verbeterde) toegang tot water en/of sanitatie, aldus een persbericht van penvoerder VEI, het initiatief van zeven Nederlandse waterbedrijven die zich inzetten voor SDG6 van de Verenigde Naties: duurzaam water en sanitatie voor iedereen. Voor de langere termijn is als doel gesteld om in 2030 voor 10 miljoen mensen toegang tot water of verbeterde toegang tot water te bieden.

In fase 2 wordt voortgebouwd op ‘op de partnerschappen, geleerde lessen en resultaten van fase 1’, aldus het persbericht. Doel is het versterken van de prestaties van de partnerbedrijven en ‘versnellen van de SDG6-impact met als doel 3,5 miljoen extra mensen te bereiken’. De komende jaren zal ook een sterkere nadruk leggen op de focusregio’s in het beleid van Buitenlandse Zaken met als gevolg dat er samenwerking wordt gezocht met nieuwe partnerbedrijven en de contacten met andere worden afgebouwd. 

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Het kan soms even duren voor je reactie online komt. We controleren ze namelijk eerst even.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Mooi initiatief. Kijk bij het opstellen van de kosten niet alleen naar die van een dergelijk installatie maar ook naar de maatschappelijke kosten als niets doet.
Ik begrijp niet waarom voedselzekerheid geborgd zou moeten zijn. Als dat zo is, dan moeten we sierteelt, als bloembollen en lelies, niet meer subsidiëren en er voor zorgen dat de landbouw voedsel voor mensen produceert, en niet voor dieren.
@Hans MiddendorpBen het de laatste tijd niet vaak met je eens, maar deze keer wel. Terechte vragen, want ik vind het ook een vaag en ongrijpbaar verhaal.
In de titel staat: "cultuurverandering nodig". Uit de tekst blijkt dat er een transitie nodig is (niet verwonderlijk) en dat er gewerkt wordt aan een "routekaart'. Maar wat zijn nou precies de (tussen) resultaten en welke cultuurverandering is er nodig?
In Duitsland en Zwitserland is de nodige ervaring met gepatenteerde activated cokes reactor technologie. Die lijkt zelfs PFAS biologisch af te breken.
Dit zou voor Delfland en anderen een goede oplossing kunnen zijn.....

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

Aanmelden voor H2O Nieuws
Ontvang twee keer per week het laatste waternieuws in je mailbox!