0
0
0
s2smodern

Nijhuis Water Technology en Royal HaskoningDHV behoren tot de vier ondernemingen, die zijn genomineerd voor de Global Water Award in de categorie Watertechnologiebedrijf van het jaar. De winnaar wordt op 30 maart bekendgemaakt.

De prestigieuze Global Water Awards worden jaarlijks in diverse categorieën uitgereikt. Het is een initiatief van uitgever en evenementenorganisator Global Water Intelligence. In de categorie Watertechnologiebedrijf van het jaar wordt de onderneming bekroond die in 2019 de belangrijkste bijdrage heeft geleverd aan het terrein van water en digitale technologie. Hiervoor zijn twee Nederlandse bedrijven genomineerd. 

Nijhuis Water Technologie heeft zijn uitverkiezing onder meer te danken aan de grote inspanningen voor het terugwinnen van grondstoffen uit afvalwater. Hiervoor zijn verschillende nieuwe technologieën ontwikkeld. Bij Royal HaskoningDHV wordt gewezen op onder andere de nieuwe grondstof Kaumera Nereda Gum, slibgistingsinnovatie Ephyra en softwareplatform Aquasuite. De concurrentie komt van het Deense bedrijf Kamstrup dat slimme digitale watermeters maakt en Suez Smart Environmental Solutions (onderdeel van de Franse holding Suez), verantwoordelijk voor de Aquadvanced real-time software oplossingen.

De uitslag wordt bepaald door een stemming onder abonnees van Global Water Intelligence Magazine en Water Desalination Report en deelnemers aan de Global Water Summit. Zij kunnen tot 17 maart hun voorkeur doorgeven. De winnaar wordt bekendgemaakt op 30 maart tijdens de eerste dag van de Global Water Summit in Spanje.

Reactie Nijhuis

Menno HoltermanMenno Holterman

Ceo Menno Holterman van Nijhuis Industries (waarvan Nijhuis Water Technology deel uitmaakt) komt met deze reactie: “Als toonaangevend, innovatief en internationaal opererend watertechnologiebedrijf zijn wij bijzonder trots en verheugd met deze bijzondere nominatie door Global Water Intelligence! De nominatie onderstreept het belang om continu te blijven investeren in het ontwikkelen van baanbrekende nieuwe technologieën, applicaties en diensten om onze klanten te helpen aan de meest economische, flexibele, duurzame en circulaire oplossing en tegelijkertijd in te spelen op steeds strenger wordende regelgeving en dynamische marktomstandigheden.”

Holterman gaat verder met: “De succesvolle ‘Waste to Wealth’ strategie en de groei van Nijhuis Industries van een leverancier van afvalwatersystemen naar een turn-key solution provider die wereldwijd totaaloplossingen levert voor ‘water op maat’, is alleen mogelijk dankzij het vertrouwen van onze klanten en business partners en de tomeloze inzet van meer dan 430 collega’s van Nijhuis. Die zetten zich dag en nacht in om klanten te helpen in te spelen op veranderende marktomstandigheden."

"De afgelopen 115 jaar zijn innovatie en continue verbetering integrale onderdelen geworden van onze visie middels ‘reduce, reuse en recover’. Dat zal ook de komende decennia een belangrijke drijfveer blijven om een structurele bijdrage te leveren aan een veerkrachtige en duurzame wereld, waarin we op een slimme en circulaire manier omgaan met water, energie en afval- en grondstoffen.”

Reactie Royal HaskoningDHV

René NoppeneyRené Noppeney

Een jaar geleden ging de Global Water Award in de categorie afvalwaterproject naar de nieuwe rioolwaterinstallatie in Utrecht, voor de toepassing van de door Royal HaskoningDHV gepatenteerde Nereda-technologie. Global Water Intelligence noemde dit biologische zuiveringsproces onlangs nog de grootste doorbraaktechnologie binnen de watersector in het afgelopen decennium. René Noppeney, mondiaal directeur voor waterproducten en innovatie bij Royal HaskoningDHV, refereert aan de prijs uit 2019 in zijn reactie op de nominatie.

“Voortbouwend op het succes van vorig jaar zijn wij enorm blij om nu op de shortlist voor Watertechnologiebedrijf van het jaar te staan. We zetten ons volledig in om technologie en innovaties te ontwikkelen die helpen om een werkelijk circulaire economie te realiseren. We hopen dat onze toewijding wordt herkend door de stemmers”, aldus Noppeney.

 

MEER INFORMATIE
Website Global Water Awards
Toelichting op nominaties voor Watertechnologiebedrijf van het jaar
Interview Menno Holterman in Global Water Intelligence Magazine
Royal HaskoningDHV over de nominatie
Prijs in 2019 voor rwzi Utrecht met Nereda-technologie
Nereda zuiveringsproces grootste doorbraaktechnologie

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

@Michaël BentvelsenHet onderzoek heeft helaas niet gekeken naar slijtagedeeltjes van banden van het wegverkeer. Was mooi geweest als die ook meegenomen hadden kunnen worden, maar vereist blijkbaar andere analysetechniek.
En hoe zit het dan met de 120 verdwenen bomen aan de zuiderlandsezeedijk/zuidijk bij Oude-Tonge?
Waarom is daar zo niet mee omgaan, ook daar waren vleermuizen en was er landschapswaarden.
En waarom komen er daar geen bomen terug?
@Reintje PaijmansDank voor uw aanvulling. Inderdaad de dennenbossen zijn aangeplant om 'woeste gronden te ontginnen' en voor de productie van hout voor in onze mijnen. Dat was mij bekend.
Zijn de rubbers afkomstig van slijtage van autobanden dat via de lucht als fijnstof en afspoeling van de weg in het oppervlaktewater terecht komt. Bandenslijpsel is volgens mij een onderschat milieuprobleem qua milieuimpact. Wel allemaal gillen als er rubberkorrels op de sportvelden (wat spoelt daar niet van uit) liggen waar de kindjes aan bloot staan, maar ondertussen zelf rijgedrag niet aanpassen.
Goed dat dit onderzoek gedaan wordt. Eerlijk gezegd valt de concentratie van 1 deeltje per liter mij alleszins mee. (Eerdere berichten spraken soms over duizenden deeltjes per liter.)
Wat natuurlijk geen reden is om dit probleem te relativeren. Zelf ben ik nog steeds regelmatig verbijsterd over de hoeveelheden zwerfplastic, (maar ook blikjes en ander verpakkingsmateriaal) die ik in allerlei wateren aantref.
Daarnaast ben ik erg benieuwd wat dit onderzoek oplevert in relatie tot kleine rubberdeeltjes van autobanden.

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.