secundair logo knw 1

Een verzamelbeeld van innovatieve projecten van Nijhuis Water Technology

Nijhuis Water Technology en Royal HaskoningDHV behoren tot de vier ondernemingen, die zijn genomineerd voor de Global Water Award in de categorie Watertechnologiebedrijf van het jaar. De winnaar wordt op 30 maart bekendgemaakt.

De prestigieuze Global Water Awards worden jaarlijks in diverse categorieën uitgereikt. Het is een initiatief van uitgever en evenementenorganisator Global Water Intelligence. In de categorie Watertechnologiebedrijf van het jaar wordt de onderneming bekroond die in 2019 de belangrijkste bijdrage heeft geleverd aan het terrein van water en digitale technologie. Hiervoor zijn twee Nederlandse bedrijven genomineerd. 

Nijhuis Water Technologie heeft zijn uitverkiezing onder meer te danken aan de grote inspanningen voor het terugwinnen van grondstoffen uit afvalwater. Hiervoor zijn verschillende nieuwe technologieën ontwikkeld. Bij Royal HaskoningDHV wordt gewezen op onder andere de nieuwe grondstof Kaumera Nereda Gum, slibgistingsinnovatie Ephyra en softwareplatform Aquasuite. De concurrentie komt van het Deense bedrijf Kamstrup dat slimme digitale watermeters maakt en Suez Smart Environmental Solutions (onderdeel van de Franse holding Suez), verantwoordelijk voor de Aquadvanced real-time software oplossingen.

De uitslag wordt bepaald door een stemming onder abonnees van Global Water Intelligence Magazine en Water Desalination Report en deelnemers aan de Global Water Summit. Zij kunnen tot 17 maart hun voorkeur doorgeven. De winnaar wordt bekendgemaakt op 30 maart tijdens de eerste dag van de Global Water Summit in Spanje.

Reactie Nijhuis

Menno HoltermanMenno Holterman

Ceo Menno Holterman van Nijhuis Industries (waarvan Nijhuis Water Technology deel uitmaakt) komt met deze reactie: “Als toonaangevend, innovatief en internationaal opererend watertechnologiebedrijf zijn wij bijzonder trots en verheugd met deze bijzondere nominatie door Global Water Intelligence! De nominatie onderstreept het belang om continu te blijven investeren in het ontwikkelen van baanbrekende nieuwe technologieën, applicaties en diensten om onze klanten te helpen aan de meest economische, flexibele, duurzame en circulaire oplossing en tegelijkertijd in te spelen op steeds strenger wordende regelgeving en dynamische marktomstandigheden.”

Holterman gaat verder met: “De succesvolle ‘Waste to Wealth’ strategie en de groei van Nijhuis Industries van een leverancier van afvalwatersystemen naar een turn-key solution provider die wereldwijd totaaloplossingen levert voor ‘water op maat’, is alleen mogelijk dankzij het vertrouwen van onze klanten en business partners en de tomeloze inzet van meer dan 430 collega’s van Nijhuis. Die zetten zich dag en nacht in om klanten te helpen in te spelen op veranderende marktomstandigheden."

"De afgelopen 115 jaar zijn innovatie en continue verbetering integrale onderdelen geworden van onze visie middels ‘reduce, reuse en recover’. Dat zal ook de komende decennia een belangrijke drijfveer blijven om een structurele bijdrage te leveren aan een veerkrachtige en duurzame wereld, waarin we op een slimme en circulaire manier omgaan met water, energie en afval- en grondstoffen.”

Reactie Royal HaskoningDHV

René NoppeneyRené Noppeney

Een jaar geleden ging de Global Water Award in de categorie afvalwaterproject naar de nieuwe rioolwaterinstallatie in Utrecht, voor de toepassing van de door Royal HaskoningDHV gepatenteerde Nereda-technologie. Global Water Intelligence noemde dit biologische zuiveringsproces onlangs nog de grootste doorbraaktechnologie binnen de watersector in het afgelopen decennium. René Noppeney, mondiaal directeur voor waterproducten en innovatie bij Royal HaskoningDHV, refereert aan de prijs uit 2019 in zijn reactie op de nominatie.

“Voortbouwend op het succes van vorig jaar zijn wij enorm blij om nu op de shortlist voor Watertechnologiebedrijf van het jaar te staan. We zetten ons volledig in om technologie en innovaties te ontwikkelen die helpen om een werkelijk circulaire economie te realiseren. We hopen dat onze toewijding wordt herkend door de stemmers”, aldus Noppeney.

 

MEER INFORMATIE
Website Global Water Awards
Toelichting op nominaties voor Watertechnologiebedrijf van het jaar
Interview Menno Holterman in Global Water Intelligence Magazine
Royal HaskoningDHV over de nominatie
Prijs in 2019 voor rwzi Utrecht met Nereda-technologie
Nereda zuiveringsproces grootste doorbraaktechnologie

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

De heer Revis is afkomstig uit een openlijk natuurvijandige partij als de VVD. Ook als wethouder RO in Den Haag is van hem geen enkel, ik herhaal, geen enkel groen feit bekend, tenzij ik iets heb gemist. SBB heeft zware klappen opgelopen door de Bleker-bezuinigingen. Zo is in de provincie Zuid-Holland de subsidie voor onderhoud en beheer gedaald van 45% naar 25%. SBB staat op het punt om natuur- en recreatiegebieden af te sluiten. Om in kabinetstermen te spreken een natuurcrisis. Ondanks dat we van de heer  Revis qua achtergrond niets mogen verwachten, zou hij, je weet het maar nooit, juist vanwege zijn achtergrond, SBB goede diensten kunnen bewijzen. Ik wens hem uiteraard veel succes en waar wij als KNNV-afdelingen Zuid-Holland kunnen steunen, zullen we dat beslist doen.
Huub van 't Hart, secretaris Natuurbescherming KNNV Natuurlijk Zuid-Holland
Dat klinkt allemaal mooi, maar wat als er in de tussentijd een zware storm met hoog water langskomt? Jullie spreken jezelf gewoon tegen. Jullie zeggen dat de duinen, om de veiligheid te waarborgen,  minimaal 7,64m hoog en 43 meter breed moeten zijn. Dat zijn die z.g. 'kerven' absoluut niet. Maar dat zou geen probleem zijn, want de golven doven uit op het oplopende profiel. Hoe kunnen beide beweringen tegelijkertijd waar zijn? Graag een goed onderbouwde reactie. 
Goed dat je dit doet Jelmer. Er zit zoveel kennis verstopt in het verleden. Door daar goed naar te kijken kun je waardevolle oplossingen in het heden creëren 👍🏼erfgoedstichting De Hollandse Cirkel (www.hollandsecirkel.nl)  werkt er al jaren aan om de historie van de geodesie/landmeetkunde/geo-informatie te kunnen ontsluiten naar het heden en de toekomst. 
@H2O redactie Geachte Redactie, dank voor uw correctie en web-site verwijzing naar de Piekberging.
Nu de dijken goed met gras begroeid zijn, test Rijnland de Piekberging Haarlemmermeer in Buitenkaag van donderdag 7 tot en met dinsdag 19 november. We vullen en legen de piekberging één keer om er zeker van te zijn dat alles goed werkt. Volg de test live via de livestreams
@Peter VonkRijkswaterstaat schrijft:
'Iedere keer als de sluisdeur opengaat, stroomt er 10 miljoen kilo zout het Noordzeekanaal in.'