secundair logo knw 1

Een verzamelbeeld van innovatieve projecten van Nijhuis Water Technology

Nijhuis Water Technology en Royal HaskoningDHV behoren tot de vier ondernemingen, die zijn genomineerd voor de Global Water Award in de categorie Watertechnologiebedrijf van het jaar. De winnaar wordt op 30 maart bekendgemaakt.

De prestigieuze Global Water Awards worden jaarlijks in diverse categorieën uitgereikt. Het is een initiatief van uitgever en evenementenorganisator Global Water Intelligence. In de categorie Watertechnologiebedrijf van het jaar wordt de onderneming bekroond die in 2019 de belangrijkste bijdrage heeft geleverd aan het terrein van water en digitale technologie. Hiervoor zijn twee Nederlandse bedrijven genomineerd. 

Nijhuis Water Technologie heeft zijn uitverkiezing onder meer te danken aan de grote inspanningen voor het terugwinnen van grondstoffen uit afvalwater. Hiervoor zijn verschillende nieuwe technologieën ontwikkeld. Bij Royal HaskoningDHV wordt gewezen op onder andere de nieuwe grondstof Kaumera Nereda Gum, slibgistingsinnovatie Ephyra en softwareplatform Aquasuite. De concurrentie komt van het Deense bedrijf Kamstrup dat slimme digitale watermeters maakt en Suez Smart Environmental Solutions (onderdeel van de Franse holding Suez), verantwoordelijk voor de Aquadvanced real-time software oplossingen.

De uitslag wordt bepaald door een stemming onder abonnees van Global Water Intelligence Magazine en Water Desalination Report en deelnemers aan de Global Water Summit. Zij kunnen tot 17 maart hun voorkeur doorgeven. De winnaar wordt bekendgemaakt op 30 maart tijdens de eerste dag van de Global Water Summit in Spanje.

Reactie Nijhuis

Menno HoltermanMenno Holterman

Ceo Menno Holterman van Nijhuis Industries (waarvan Nijhuis Water Technology deel uitmaakt) komt met deze reactie: “Als toonaangevend, innovatief en internationaal opererend watertechnologiebedrijf zijn wij bijzonder trots en verheugd met deze bijzondere nominatie door Global Water Intelligence! De nominatie onderstreept het belang om continu te blijven investeren in het ontwikkelen van baanbrekende nieuwe technologieën, applicaties en diensten om onze klanten te helpen aan de meest economische, flexibele, duurzame en circulaire oplossing en tegelijkertijd in te spelen op steeds strenger wordende regelgeving en dynamische marktomstandigheden.”

Holterman gaat verder met: “De succesvolle ‘Waste to Wealth’ strategie en de groei van Nijhuis Industries van een leverancier van afvalwatersystemen naar een turn-key solution provider die wereldwijd totaaloplossingen levert voor ‘water op maat’, is alleen mogelijk dankzij het vertrouwen van onze klanten en business partners en de tomeloze inzet van meer dan 430 collega’s van Nijhuis. Die zetten zich dag en nacht in om klanten te helpen in te spelen op veranderende marktomstandigheden."

"De afgelopen 115 jaar zijn innovatie en continue verbetering integrale onderdelen geworden van onze visie middels ‘reduce, reuse en recover’. Dat zal ook de komende decennia een belangrijke drijfveer blijven om een structurele bijdrage te leveren aan een veerkrachtige en duurzame wereld, waarin we op een slimme en circulaire manier omgaan met water, energie en afval- en grondstoffen.”

Reactie Royal HaskoningDHV

René NoppeneyRené Noppeney

Een jaar geleden ging de Global Water Award in de categorie afvalwaterproject naar de nieuwe rioolwaterinstallatie in Utrecht, voor de toepassing van de door Royal HaskoningDHV gepatenteerde Nereda-technologie. Global Water Intelligence noemde dit biologische zuiveringsproces onlangs nog de grootste doorbraaktechnologie binnen de watersector in het afgelopen decennium. René Noppeney, mondiaal directeur voor waterproducten en innovatie bij Royal HaskoningDHV, refereert aan de prijs uit 2019 in zijn reactie op de nominatie.

“Voortbouwend op het succes van vorig jaar zijn wij enorm blij om nu op de shortlist voor Watertechnologiebedrijf van het jaar te staan. We zetten ons volledig in om technologie en innovaties te ontwikkelen die helpen om een werkelijk circulaire economie te realiseren. We hopen dat onze toewijding wordt herkend door de stemmers”, aldus Noppeney.

 

MEER INFORMATIE
Website Global Water Awards
Toelichting op nominaties voor Watertechnologiebedrijf van het jaar
Interview Menno Holterman in Global Water Intelligence Magazine
Royal HaskoningDHV over de nominatie
Prijs in 2019 voor rwzi Utrecht met Nereda-technologie
Nereda zuiveringsproces grootste doorbraaktechnologie

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Ik geloof helemaal niets van dit doem verhaal. Zijn er nu al gebieden in de waddenzee die errst droog kwamen te liggen en nu niet meer? Zijn de oppervlaktes wadden tegen de eilenden en de vaste kustlijnen kleiner bij eb! Ik zie en hoor daar niets van! Wat ik wel hoor is dat de vaargeulen zeer snel verzanden en dat er 24 uur gebaggerd moet worden om te kunnen blijven varen.bwaar komt dat zand vandaan………..precies ! Dat is een continu proces en dat stopt niet door zeespiegel stijging. Dus maak je niet zo druk om de sterke natuur!
Wat een apart artikeltje Emile...  nitraat is niet organisch en liever stop ik wat zuurstof in infiltratiewater wanneer ik organische stoffen wil reduceren dan nitraat, dat immers het giftige nitriet kan vormen... de relatie met verbreding van irrigatiemogelijkheden met de aardappelteelt mort je nog maar eens uitleggen.. is toch iets heel anders? Joost
Hoi Marjolijn, bedankt voor je artikel. Het is duidelijk dat waterbeheer complex en uitdagend is, vooral nu klimaatverandering en hoger verbruik hun tol eisen. Gebieden zoals Zuid-Frankrijk en Catalonië staan niet op zichzelf met strenge restricties voor watergebruik.
Een interessant gegeven is dat 80% van ons drinkwater thuis wordt verbruikt. Daar ligt een enorme uitdaging, maar ook een kans om echt verschil te maken. Door slimmer om te gaan met de distributie van water, kunnen we helpen om het verbruik te verminderen zonder dat we daar veel van merken. Dit zou niet alleen helpen om onze waterbronnen te sparen, maar ook de druk op het systeem tijdens droge perioden verlagen.
Dit gaat verder dan alleen maar korter douchen; het gaat om een bewuste verandering in ons dagelijks leven om ervoor te zorgen dat er genoeg water is voor iedereen. Iemand iets gunnen. Beginnen met het nadenken over de oplossingen menukaart ook met water zoals we dat met energie doen - waar kunnen we besparen, hoe kunnen we efficiënter zijn, en hoe kunnen we ons aanpassen aan nieuwe omstandigheden?
Er is geen eenduidige oplossing voor het probleem, en additionele productie levert ons op langere termijn niets op. Misschien is het tijd om deze uitdaging aan te gaan en te kijken naar hoe we thuis ons watergebruik kunnen optimaliseren. 
Op dit moment (24 april 2024) na maandenlange neerslag is alles weer goedgekomen met hoog grondwater. De natuur hersteld zichzelf! Laat je niet beetnemen.
Afbreekbaarheid moet in de toekomst als eerste beoordelingsparameter voor toelating van stoffen worden ingevoerd. Er ontstaan anders onomkeerbare problemen in de toekomst.