0
0
0
s2smodern
Interessant? Deel dit artikel met uw (water)netwerk!
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

De Nereda afvalwaterzuiveringsinstallatie in Utrecht is bij de uitreiking van de Global Water Awards 2019 in de prijzen gevallen. De technologie van Royal HaskoningDHV won in de categorie 'Wast Water Project of the Year'.

De prijs werd deze week uitgereikt in Londen tijdens de Global Water Summit, de conferentie voor de internationale waterindustrie. De awards werden in elf categorieën toegekend aan de belangrijkste prestaties en technologische doorbraken in de mondiale watersector.

De Nereda-installatie in Utrecht was op de shortlist met in totaal 44 nominaties het enige Nederlandse project. In de categorie afvalwater had Utrecht concurrentie van projecten uit Taiwan, Bahrein en Tsjechië.

In de beschrijving worden de duurzame aspecten van het winnende Nederlandse project genoemd, samen te vatten onder 'de kleine footprint van de technologie'. De grote omvang van de installatie in Utrecht wordt gezien als een nieuwe stap in de ontwikkeling van het Nereda-concept en daarmee geldt de Utrechtse installatie als voorloper voor andere grootschalige projecten, zoals in Dublin en Blackburn.

De installatie die in opdracht van waterschap Stichtse Rijnlanden door de aannemerscombinatie Heijmans en GMB in de woonwijk Overvecht wordt gebouwd, zal in de loop van dit jaar in gebruik worden genomen. De installatie is begroot op 120 miljoen euro en gaat het afvalwater zuiveren van 430.000 inwoners.

Wereldwijd staan er inmiddels 65 Nereda-installaties. Bij de Nereda-technologie wordt het water gezuiverd met bacteriën in de vorm van slibkorrels. De installatie gebruikt minder energie en chemicaliën, neemt 4 x minder ruimte in beslag dan een traditionele installatie, geeft minder geluid- en stankoverlast en halveert het fosfaat en stikstofgehalte in het gezuiverde water.

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

(advertentie)

Wij maken gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als je onze site bezoekt, ga je akkoord met het gebruik hiervan.      Ik snap het