0
0
0
s2smodern

De samenwerking tussen drinkwaterbedrijf Dunea en Hoogheemraadschap van Rijnland wordt steeds inniger. Medewerkers van Dunea worden er voortaan ook op uit gestuurd als er storingen zijn in de afvalwatertransportleidingen van Rijnland. 

''Een mooie stap in de goede richting van samenwerken in de waterketen’’, aldus Caroline van de Wiel, algemeen directeur van Rijnland, in een verklaring. ''Die samenwerking tussen waterschappen en waterleidingbedrijven leidt tot verbetering van kwaliteit en vermindering van kosten en kwetsbaarheid.”

Dunea en Rijnland werken al langer samen omdat ze verwachten dat ze daardoor de uitdagingen in de regio West-Nederland, een van de kwetsbaarste delta’s ter wereld, beter het hoofd kunnen bieden. Vorig jaar juni presenteerden ze een gezamenlijke visie, waarin stevig wordt ingezet op samenwerking.

Inmiddels wordt er samengewerkt op het gebied van procesautomatisering, fysieke beveiliging en noodvoorraadbeheer. De nieuwe samenwerkingsovereenkomst, waarin is afgesproken dat de werkzaamheden voor het beheer en onderhoud van de afvalwaterleidingen bij Dunea komt te liggen, is volgens directeur Wim Drossaert van het drinkwaterbedrijf ''een logische vervolgstap’’.

''Met ruim 5000 kilometer aan ondergrondse infrastructuur zijn wij specialisten in dergelijk onderhoud. Deze ruim 250 kilometer aan persleidingen past dan ook prima binnen onze capaciteit.”

 

-advertentie-

 

 

Speciale bus
Sinds afgelopen december leverde Dunea al materiaal en mankracht om de leidingen van Rijnland te repareren tijdens storingen. Vanaf nu gaan de medewerkers ook ter plaatse om de storing op te lossen, samen met het calamiteitenteam van Rijnland en een aannemer.

Voor het werk aan de persleidingen is een speciale bus beschikbaar, zodat duidelijk is wanneer Dunea werkt aan leidingen van Rijnland. Omdat het beheergebied van Rijnland groter is dan het leveringsgebied van Dunea, kunnen de werkzaamheden ook plaatsvinden buiten Dunea-gebied.

Wat de volgende stap in de samenwerking wordt, kan de woordvoerder van Dunea nog niet zeggen. ''Maar we zijn wel constant met Rijnland in gesprek: waar kunnen we elkaar een helpende hand bieden?’’

 

MEER INFORMATIE
Rijnland en Dunea: ‘We moeten ons opnieuw uitvinden’
Dunea en Rijnland willen beweging voor vernieuwing starten

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

Laatste reacties op onze artikelen

Dank Hans, helder!
Een progressieve kostenprijs per afgetapte hoeveelheid water zou een oplossing kunnen zijn. De eerste..m3 het goedkoopst en bij veel verbruik de aanvullende kub's water duurder maken.
Dat is toch de omgekeerde wereld? Waarom verbiedt het waterschap het gebruik van schadelijke stoffen zoals gewasbeschermingsmiddelen niet gewoon?
Zou het kunnen zijn dat de overlevingstijd van het virus in het rioolsysteem gevoelig is voor temperatuur?
Nu te temperatuur gestaag stijgt kan dat grote invloed hebben.
Mooi inzicht, complimenten!
Aangezien de behoefte naar verwachting redelijk universeel is over Nederland, zou ik een best practise verwachten qua risicomanagement vanuit de bedrijfswaarden matrix. Ik ben benieuwd in hoeverre zo'n standaardisering is ingedaald.

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.