0
0
0
s2smodern

De samenwerking tussen drinkwaterbedrijf Dunea en Hoogheemraadschap van Rijnland wordt steeds inniger. Medewerkers van Dunea worden er voortaan ook op uit gestuurd als er storingen zijn in de afvalwatertransportleidingen van Rijnland. 

''Een mooie stap in de goede richting van samenwerken in de waterketen’’, aldus Caroline van de Wiel, algemeen directeur van Rijnland, in een verklaring. ''Die samenwerking tussen waterschappen en waterleidingbedrijven leidt tot verbetering van kwaliteit en vermindering van kosten en kwetsbaarheid.”

Dunea en Rijnland werken al langer samen omdat ze verwachten dat ze daardoor de uitdagingen in de regio West-Nederland, een van de kwetsbaarste delta’s ter wereld, beter het hoofd kunnen bieden. Vorig jaar juni presenteerden ze een gezamenlijke visie, waarin stevig wordt ingezet op samenwerking.

Inmiddels wordt er samengewerkt op het gebied van procesautomatisering, fysieke beveiliging en noodvoorraadbeheer. De nieuwe samenwerkingsovereenkomst, waarin is afgesproken dat de werkzaamheden voor het beheer en onderhoud van de afvalwaterleidingen bij Dunea komt te liggen, is volgens directeur Wim Drossaert van het drinkwaterbedrijf ''een logische vervolgstap’’.

''Met ruim 5000 kilometer aan ondergrondse infrastructuur zijn wij specialisten in dergelijk onderhoud. Deze ruim 250 kilometer aan persleidingen past dan ook prima binnen onze capaciteit.”

 

-advertentie-

 

 

Speciale bus
Sinds afgelopen december leverde Dunea al materiaal en mankracht om de leidingen van Rijnland te repareren tijdens storingen. Vanaf nu gaan de medewerkers ook ter plaatse om de storing op te lossen, samen met het calamiteitenteam van Rijnland en een aannemer.

Voor het werk aan de persleidingen is een speciale bus beschikbaar, zodat duidelijk is wanneer Dunea werkt aan leidingen van Rijnland. Omdat het beheergebied van Rijnland groter is dan het leveringsgebied van Dunea, kunnen de werkzaamheden ook plaatsvinden buiten Dunea-gebied.

Wat de volgende stap in de samenwerking wordt, kan de woordvoerder van Dunea nog niet zeggen. ''Maar we zijn wel constant met Rijnland in gesprek: waar kunnen we elkaar een helpende hand bieden?’’

 

MEER INFORMATIE
Rijnland en Dunea: ‘We moeten ons opnieuw uitvinden’
Dunea en Rijnland willen beweging voor vernieuwing starten

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

Laatste reacties op onze artikelen

Ja, mooie terugblik op IJsselmeer als zoetwaterbuffer. Flexibel peilbesluit had daarnaast winst voor de natuur als doelstelling: Door periodiek dieper uitzakken in de nazomer zouden waterriet en oevervegaties verder kunnen uitgroeien, waardoor semi-natuurlijke dynamiek de oeverecologie ten goede zou komen. Ik ben benieuwd, @Rijkswaterstaat, hoe dat ervoor staat. Wordt dat ook geëvalueerd?
I.p.v. verbieden simpele oplossingen stimuleren. Hier een suggestie.
Bij 2 toiletten in huis gebruik er 1 voor de kleine boodschap en spoel deze pas voor het slapen gaan door en niet na elke plas.
Buitengewoon innemende man. Ik heb hem meegemaakt gedurende de twee jaar dat ik werkte bij het Hoogheemraadschap van Rijnland. Een memorabel bestuurder.
Ook de Algemene #Waterschapspartij vindt dat de 'Geborgde Belangen' fors zijn over-vertegenwoordigd in de waterschapswereld. Met als schrijnend gevolg dat de Unie wél oog heeft voor de 'boerenweeffout' maar niet voor de 'huizenweeffout'. Maar huizen betalen landelijk ruim 40% van de watersysteemheffing, dat is 4x !! meer dan de groepsbijdrage van de boeren. En ook huurders moeten indirect meebetalen, omdat de watersysteemheffing op woningen door de verhuurder wordt betaald (en dus in de huur wordt doorberekend). De AWP wil juist een eerlijker verdeling van de waterschapslasten.
Ook wil de Unie niet kijken naar de grondslag voor de zuiveringshefing (vast bedrag per huishouden of gebaseerd op het aantal bewoners per huis). Terwijl het een grote ergernis is van 2-persoonshuishoudens om verplicht voor drie personen te moeten betalen. Met de huidige digitale technieken moet het toch een 'fluitje van een cent' zijn om per huis de zuiveringsheffing te baseren op het aantal bewoners?
Lees ook hier: https://www.h2owaternetwerk.nl/h2o-podium/opinie/aanpassing-waterschapsbelasting-pijnpunten-van-burgers-worden-doorgeschoven-naar-toekomst
Wij zijn van het begin af aan grote voorstander voor het wijzigingen van de belastingen in een bredere scope. De Unie van waterschappen blijft echter vanuit de ivoren toren dansen naar de pijpen van de geborgde zetels en hebben geen oog voor de ingezetenen (inwoners) die als de spreekwoordelijke melkkoe worden misbruikt.
Wij pleiten voor een passend en eerlijk belastingstelsel waarin de inwoners niet meer maar minder gaan betalen door o.a. de VE-differentiatie passender te maken op de gezinssamenstelling. Ook de TBO's (grondeigenaren) mogen wat ons betreft ook aanzienlijk meer gaan betalen (nu betalen ze een schijntje), heel veel maatregelen en werk van de Waterschappen komt ten goede aan hun eigendom.
De sleutel licht bij de UvW, willen die alleen maar naar de geborgde zetels blijven luisteren of ook naar de vertegenwoordigers van de inwoners. Willen ze niet luisteren, dan moeten ze maar voelen en wij zullen niet schromen om desnoods via de Tweede Kamer een onvoldoende plan te laten te verwerpen.
We hebben nu de kans als waterschappen, doe het dan goed! en luister naar ALLE partijen.
Chris Spooren
Voormalig Waterschap bestuurder (AB) waterschap De Dommel.
Statenlid provincie Noord Brabant.

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.