0
0
0
s2smodern

De vakbeurzen Aqua Nederland Vakbeurs en RioleringsVakdagen krijgen een nieuwe naam: Aqua Nederland. Easyfairs benadert daarmee de sectoren als complete nationale waterketen. De beursorganisator gaat het concept van Aqua Nederland de komende jaren ook in andere landen introduceren.

“Wij zien net als veel van onze partners dat er eigenlijk maar één waterketen is in Nederland die steeds meer een geheel vormt”, licht event manager Esther Rodenburg de naamswijziging toe. "Een keten die gelukkig steeds meer samenwerkt om de uitdagingen op het gebied van circulariteit, energietransitie, klimaatadaptatie en veilig water aan te gaan." 

De eerste editie onder de nieuwe naam wordt op 23, 24 en 25 maart 2021 in de Evenementenhal Gorinchem gehouden. Op Aqua Nederland krijgen de sectoren afvalwater, drinkwater, proceswater en stedelijk water & Rioolbeheer elk meer gezicht met gerichte kennissessies, demonstraties en netwerkmogelijkheden, aldus de beursorganisator. De exposanten op de RioleringsVakdagen zijn te vinden onder de noemer Stedelijk Water & Rioolbeheer 

De fysieke editie van dit jaar kon niet doorgegaan vanwege de coronabeperkingen, waarop de beursorganisator besloot de beurs door te schuiven. De 300 exposanten die zich hadden ingeschreven, zijn bevestigd voor de beurs Aqua Nederland 2021, die, zo bleek tijdens de ingelaste online versie in juli, een meer hybride opzet krijgt. 

AquaNL logo 900 Het nieuwe logoEasyfairs heeft ook een nieuwe huisstijl voor Aqua Nederland ontwikkeldNieuw is voorts dat de internationale beursorganisator het concept van Aqua Nederland de komende jaren in meerdere landen gaat introducerenLanden als Zwitserland, Zweden en Duitsland staan als eerste op de planning, maar er volgen er meer in de toekomst”, laat de beursorganisator weten. 

 

LEES OOK
Eerste online beurs Aqua Nederland Digitaal voelt als een Prius
Easyfairs zet met pilot Aqua Nederland Digitaal grote stap richting hybride beurzen

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

In de praktijk van het hoogheemraadschap van Delfland komt het 'oplossen van de agrarische weeffout' er op neer dat de subcategorie wegen (de andere helft van de categorie Ongebouwd) gewoon flink minder gaat betalen. Nogal wiedes, als je de 400% wegenopslag afschaft. Ruwweg een korting van 1 miljoen, die de andere categorieën mogen betalen. De wegbeheerders hadden er niet om gevraagd, en ook de boeren in nDelfland worden er gen cent wijzer van.
In de praktijk betalen de inwoners van Delfland al 90% van de watersysteemheffing, dus die draaien ook op voor deze lastenverlichting voor wegen. En even voor de orde van grootte: de subcategorie boeren binnen Ongebouwd betalen samen ook ongeveer 1 miljoen. Tja.
@D.D.de Gunst De naam Levvel is gebaseerd op 'Lely’s Erfgoed Veiliggesteld' in palindroom.
Geachte dames en heren,
Kunt u mij vertellen wat de naam levvel betekent?
Nederland is altijd al het braafste jongetje geweest, dus dan vraag ik me af: hoe doet de rest het?
De kop van dit artikel is nogal misleidend. "Nieuwe indicator gaat uitspoeling fosfaat tegen". Grappig, maar deed de oude indicator dat dan niet? Trouwens, indicatoren gaan natuurlijk nooit "iets tegen". Bovendien, fosfaat bindt toch in de bodem?
Volgens minister Schouten gaat de nieuwe #fosfaat indicator de uitspoeling van #nitraat tegen: H2O citeert: "...kunnen boeren met de gecombineerde fosfaatindicator beter bepalen hoeveel meststoffen de bodem nodig heeft... dit voorkomt uitspoeling van nitraat naar oppervlakte- en grondwater." Het gaat dus om nitraat, niet om fosfaat (want fosfaat bindt in de bodem).
En even verderop lezen we: "De meeste agrariërs kunnen op basis van de indicator evenveel tot zelfs iets meer bemesten op hun percelen dan ze nu doen." Uitspoeling tegengaan door iets meer te bemesten? Het klinkt als fake news.

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.