Tijdens het CES Unveiled in Amsterdam heeft Ferr-Tech met de innovatieve FerSol Ferraat(VI) de CES (Consumer Electronics Show) 2022 Innovation Award, in de categorie ‘Sustainability, Eco-Design & Smart Energy’ gewonnen. Ferr-Tech produceert als eerste ter wereld het milieuvriendelijke oxidant FerSol.

Le Fevre Judith le Fèvre Het product FerSol maakt de waterbehandeling duurzamer, energie-efficiënter en het hergebruik van water in industriële processen mogelijk, aldus Ferr-Tech. “Hiermee levert het een bijdrage aan het voorkomen van waterschaarste”, zegt Judith le Fèvre, co-owner van Ferr-Tech. “Ferraat(VI) is het sterkste oxidant ter wereld, het reageert met opgeloste stoffen zodat deze bezinken. En het vervangt schadelijke en traditionele afvalwaterbehandelingschemica

Responsable future
Op initiatief van de Consumer Technology Association (CTA) vinden jaarlijks de CES Innovation Awards plaats voor technologieproducten. In totaal wisten dertien Nederlandse techbedrijven, in diverse categorieën, een CES Innovation Award te winnen. De jury - deskundigen uit de industrie - beoordeelde op innovatie, engineering, functionaliteit en op het thema ‘tech solutions for a responsable future’.

“Tot voor kort was het niet mogelijk om Ferraat(VI) stabiel en houdbaar te produceren. Dankzij ons onderzoek, en inmiddels een uniek en gepatenteerd productieproces, bieden we Ferraat(VI) stabiel en houdbaar aan voor industrieel gebruik”, vertelt Le Fèvre. Ferraat(VI) maakt restwater puur dat het een groot deel terugbrengt in het productieproces. Het reageert met opgeloste stoffen zodat deze bezinken.

Als neveneffect elimineert het sommige bacteriën, schimmels en virussen. Dankzij de krachtige oxidatie van Ferraat(VI) binden deeltjes van het restproduct beter aan elkaar waardoor minder sludge overblijft. “De resterende sludge is veel compacter, waardoor het makkelijker af te voeren is. Soms is zelfs de sludge als grondstof te hergebruiken”, zegt Le Fèvre.

CES 2022
Tijdens de CES 2022 Innovation Awards van 5 tot en met 8 januari 2022 vertegenwoordigt Ferr-Tech, samen met 69 andere Nederlandse Tech start- en scale-up organisaties, Nederland in Las Vegas. CES trekt gemiddeld meer dan 170 duizend bedrijven en investeerders uit 160 landen. Ter voorbereiding volgen de bedrijven een trainingsprogramma van het ministerie van Economische Zaken, Buitenlandse Zaken en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Aanmelden voor H2O Nieuws
Ontvang twee keer per week het laatste waternieuws in je mailbox!