secundair logo knw 1

Tijdens het CES Unveiled in Amsterdam heeft Ferr-Tech met de innovatieve FerSol Ferraat(VI) de CES (Consumer Electronics Show) 2022 Innovation Award, in de categorie ‘Sustainability, Eco-Design & Smart Energy’ gewonnen. Ferr-Tech produceert als eerste ter wereld het milieuvriendelijke oxidant FerSol.

Le Fevre Judith le Fèvre Het product FerSol maakt de waterbehandeling duurzamer, energie-efficiënter en het hergebruik van water in industriële processen mogelijk, aldus Ferr-Tech. “Hiermee levert het een bijdrage aan het voorkomen van waterschaarste”, zegt Judith le Fèvre, co-owner van Ferr-Tech. “Ferraat(VI) is het sterkste oxidant ter wereld, het reageert met opgeloste stoffen zodat deze bezinken. En het vervangt schadelijke en traditionele afvalwaterbehandelingschemica

Responsable future
Op initiatief van de Consumer Technology Association (CTA) vinden jaarlijks de CES Innovation Awards plaats voor technologieproducten. In totaal wisten dertien Nederlandse techbedrijven, in diverse categorieën, een CES Innovation Award te winnen. De jury - deskundigen uit de industrie - beoordeelde op innovatie, engineering, functionaliteit en op het thema ‘tech solutions for a responsable future’.

“Tot voor kort was het niet mogelijk om Ferraat(VI) stabiel en houdbaar te produceren. Dankzij ons onderzoek, en inmiddels een uniek en gepatenteerd productieproces, bieden we Ferraat(VI) stabiel en houdbaar aan voor industrieel gebruik”, vertelt Le Fèvre. Ferraat(VI) maakt restwater puur dat het een groot deel terugbrengt in het productieproces. Het reageert met opgeloste stoffen zodat deze bezinken.

Als neveneffect elimineert het sommige bacteriën, schimmels en virussen. Dankzij de krachtige oxidatie van Ferraat(VI) binden deeltjes van het restproduct beter aan elkaar waardoor minder sludge overblijft. “De resterende sludge is veel compacter, waardoor het makkelijker af te voeren is. Soms is zelfs de sludge als grondstof te hergebruiken”, zegt Le Fèvre.

CES 2022
Tijdens de CES 2022 Innovation Awards van 5 tot en met 8 januari 2022 vertegenwoordigt Ferr-Tech, samen met 69 andere Nederlandse Tech start- en scale-up organisaties, Nederland in Las Vegas. CES trekt gemiddeld meer dan 170 duizend bedrijven en investeerders uit 160 landen. Ter voorbereiding volgen de bedrijven een trainingsprogramma van het ministerie van Economische Zaken, Buitenlandse Zaken en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Hoe bestaat het dat dit maar door gaat en dat de overheid zo lankmoedig ermee om gaat? Sleep de vervuilers voor de rechter overheid!!
Deze gegevens geven een goed overzicht en een schrikbarend beeld van de huidige situatie. De Volksgezondheid staat op het spel. Waarom is er geen inspectie van de Volksgezondheid voor de Milieuhygiene die dit soort zaken bewaakt en binnen de rijksoverheid de plicht heeft en verantwoordelijkheid neemt tot nadere acties? Een dergelijke instantie is hard nodig en is van belang voor alle betrokken partijen incl. het bedrijfsleven. Ook voor de drinkwaterbedrijven moet het van groot belang zijn dat binnen de organisatie van de rijksoverheid een organisatie bestaat die de belangen van de drinkwaterbedrijven als onderdeel van de zorg voor de Volkgezondheid behartigt en een zelfstandige verantwoordelijkheid heeft los van de politieke waan van de dag.
Ben benieuwd of dit ook werkt op PFAS en PFOA?
Je merkt uit reactie van riviergemeenten - achteruitgang van het landschap - dat geld van bebouwing in dit risicogebied toch zwaar telt. Als Rijkswaterstaat zou ik zeggen tegen die eigenaren: zwemdiploma is vereist voor alle bewoners, bij paniek wordt geen hulp geboden, uw verzekering en u als eigenaar zijn 100% voor schade zelf verantwoordelijk.
Wat ik mis in dit stuk, is hoe dit principe in andere landen wordt gehanteerd. En hoe de stoffenreeks en analyse frequentie in andere landen is. Ook dat heeft natuurlijk forse invloed op dit statische principe.  Mijn gevoel is (en ik heb toch al een aantal impact analyses gedaan in andere EU landen) dat we met het verlaten van dit principe een fors aantal plaatsen stijgen op de eu ranglijst waterkwaliteit. Wordt het daarmee beter, nee, wordt de kwaliteit slechter, ook nee. Moeten we onverlet doorgaan met emissiebeperking, zeker.