0
0
0
s2smodern

De Split-O-Mat afvalwaterzuiveringsinstallaties van EnviroChemie zijn verbeterd. Deze serie installaties bestaat intussen veertig jaar. De nieuwste aanpassingen betreffen een optimalisering van de prestaties en gebruiksvriendelijkheid, aldus de producent.

Nieuw is onder andere de gebruikersapplicatie. Deze maakt het mogelijk om de installaties via een webgebaseerde tool online te monitoren en te besturen, hetgeen de besturing en het beheer efficiënter maken. 

EnviroChemie biedt nu ook een optioneel ondersteuningsmodel voor de Split-O-Mat installaties. Het voordeel hiervan is dat operators en applicatietechnici beter inzicht krijgen in de werking van de installatie. Dit draagt niet alleen bij tot een doelmatiger gebruik, maar heeft ook als voordeel dat makkelijker aan bijvoorbeeld lozingseisen kan worden voldaan, aldus EnviroChemie.

Split-O-Mat installaties worden gebruikt voor het afscheiden van emulsies van afvalwater. Hierdoor worden onder andere vetten, oliën, verfresten en schoonmaakmiddelen uit het water verwijderd. De installaties worden als modules geleverd. Er zijn verschillende Split-O-Mat producttypes beschikbaar voor de behandeling van batchvolumes van 200 tot 1.500 liter.