h2ologoprimair


knw uitgever h2o

H2O nieuws

Gratis drinkwater op stations
Impressie van een watertappunt op een station (beeld: NS)

Op 200 stations eind 2019 tappunten voor drinkwater

De openbaar vervoerreiziger kan in de toekomst waarschijnlijk op elk station gratis drinkwater tappen. Dat is eind volgend jaar reeds mogelijk op de tweehonderd stations waar NS zelf tappunten kan realiseren.

Daarmee komt dan 90 procent van de treinreizigers al langs een drinkwatertappunt. Het eerste tappunt komt deze maand te staan op het voorplein van station Alkmaar. Hierbij werken NS en het Noord-Hollandse drinkwaterbedrijf PWN samen.

NS besteedt ruim 3 miljoen euro om de drinkwatertappunten te plaatsen en de komende tien jaar te laten onderhouden. Met het initiatief wil het spoorbedrijf het drinken van kraanwater stimuleren. Ook zullen waarschijnlijk minder plastic flessen met water op het station worden verkocht en dus bij het afval terechtkomen.

President-directeur Roger van Boxtel van NS merkt hierover op: “Onze droom is dat in de toekomst alle stations voorzien zijn van een watertappunt, zodat reizigers op elk station gratis drinkwater kunnen tappen. We zetten een eerste stap op tweehonderd stations waar we dit zelf kunnen realiseren. We hopen dat onze partners, zoals gemeenten en drinkwaterbedrijven, ons helpen. Als we willen, kunnen we dit samen voor alle stations in Nederland realiseren.” In ons land zijn ruim vierhonderd treinstations.

 

Waternetwerk maakt gebruik van coockies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als u onze site bezoekt, gaat u akkoord met het gebruik hiervan. Ik snap het