secundair logo knw 1

De openbaar vervoerreiziger kan in de toekomst waarschijnlijk op elk station gratis drinkwater tappen. Dat is eind volgend jaar reeds mogelijk op de tweehonderd stations waar NS zelf tappunten kan realiseren.

Drinkwatertappunt staandDaarmee komt dan 90 procent van de treinreizigers al langs een drinkwatertappunt. Het eerste tappunt komt deze maand te staan op het voorplein van station Alkmaar. Hierbij werken NS en het Noord-Hollandse drinkwaterbedrijf PWN samen.

NS besteedt ruim 3 miljoen euro om de drinkwatertappunten te plaatsen en de komende tien jaar te laten onderhouden. Met het initiatief wil het spoorbedrijf het drinken van kraanwater stimuleren. Ook zullen waarschijnlijk minder plastic flessen met water op het station worden verkocht en dus bij het afval terechtkomen.

President-directeur Roger van Boxtel van NS merkt hierover op: “Onze droom is dat in de toekomst alle stations voorzien zijn van een watertappunt, zodat reizigers op elk station gratis drinkwater kunnen tappen. We zetten een eerste stap op tweehonderd stations waar we dit zelf kunnen realiseren. We hopen dat onze partners, zoals gemeenten en drinkwaterbedrijven, ons helpen. Als we willen, kunnen we dit samen voor alle stations in Nederland realiseren.” In ons land zijn ruim vierhonderd treinstations.

 

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

De term richtlijn is hier onjuist. Het gaat om een richtsnoer (guidance document). Een richtlijn heeft de status van wetgeving, een richtsnoer niet. Verder prima initiatief. 
@A.VosZo voelt het wel soms, he?  Maar met naar elkaar wijzen en zeggen 'zolang hij niet iets doet, doe ik ook niets' komen we niet verder. We zijn helaas niet zo braaf, NL heeft zelfs de rechter nodig gehad om ons te dwingen ons afgesproken huiswerk te doen. (Urgenda)

Misschien sneller de dijken ophogen. Al stoot ons landje geen CO2 meer uit, en rijden we allemaal elekritisch, weinig vee, geen gas meer, geen hout stook, dan nog blijft de zeespiegel stijgen - niet iedereen is zo braaf als wij zijn.
In 100 jaar slechts 25cm liniair en geen 200cm dat is eindelijk goed nieuws!!

Dan kunnen we dus ook mest drogen en het gedroogde gedeelte terugvaren naar Zuid Amerika alszijnde stikstof.