h2ologoprimair


knw uitgever h2o

  • Home
  • H2O nieuws
  • Dunea: beter netto-resultaat door hogere wateropbrengsten

H2O nieuws

dunea-beter-netto-resultaat-door-hogere-wateropbrengsten
Buitenaanzicht van de nieuwe zuiveringsinstallatie in Bergambacht. Illustratie: Dunea

Dunea: beter netto-resultaat door hogere wateropbrengsten

Drinkwaterbedrijf Dunea heeft door de aantrekkende economie een goed eerste half jaar achter de rug. Het netto-resultaat over de eerste zes maanden bedroeg €7 miljoen, dat is €1,4 miljoen meer dan in dezelfde periode in 2016. Het bedrijf verwacht over heel 2017 uit te komen op een netto-resultaat van circa €9 miljoen.

Het drinkwaterbedrijf schrijft het goede resultaat in de eerste zes maanden toe aan hogere wateropbrengsten (meer aansluitingen en hogere waterafzet) en lagere kosten.

Maar ook al is er sprake van een goed halfjaarresultaat, toch verwacht Dunea niet dat het dit jaar veel meer overhoudt dan vorig jaar. Voor het tweede deel van dit jaar voorziet het bedrijf hogere kosten, waardoor het uiteindelijke nettoresultaat voor 2017 op hetzelfde niveau zal uitkomen als vorig jaar, zo laat het bedrijf weten. Toen schreef het drinkwaterbedrijf een netto-resultaat van €8,8 miljoen in de boeken. In 2015 en 2014 was dat respectievelijk €9,2 en €9,9 miljoen.

Dunea investeerde in het eerste half jaar voor €17,5 miljoen, €9 miljoen meer dan in dezelfde periode 2016. Die toename is toe te schrijven aan de stijgende bouwactiviteiten in het gebied van Dunea als gevolg van de aantrekkende economie. Het drinkwaterbedrijf investeerde daardoor veel in nieuwe aansluitingen (ca 10.000) en leidingen.

Daarnaast is Dunea begonnen aan de uitbreiding van de zuivering in Bergambacht en de vernieuwing van de procesautomatisering op het pompstation in Katwijk. “Ook saneren we meer leidingen dan in 2016.” 

 

 

Waternetwerk maakt gebruik van coockies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als u onze site bezoekt, gaat u akkoord met het gebruik hiervan. Ik snap het