secundair logo knw 1

Secretaris-directeur Eric Jongmans van Hollandse Delta heeft de Waterschapspenning van de Unie van Waterschappen gekregen. Oud-dijkgraaf Gerard Doornbos reikte de penning uit.

eric jongmans 180 vk Eric JongmansJongmans ontving de penning voor zijn verdiensten als secretaris-directeur van de waterschappen Rivierenland en Hollandse Delta. Hij werkte zeventien jaar bij waterschap Rivierenland, waarvan dertien als secretaris-directeur. De laatste anderhalf jaar was hij secretaris-directeur bij Hollandse Delta.

Jongmans werkte ruim 42 jaar bij de overheid. Tot 1 februari 2002 was hij gemeentesecretaris in Oudewater, IJsselstein en Heusden. Daarna stapte hij de waterschapswereld binnen.

Zelf beschouwt Jongmans de periode bij Hollandse Delta als het ‘toetje’ van zijn carrière. Hij gaat op 1 september met pensioen. Hij wordt opgevolgd door Simone Steendijk.

 

LEES OOK
Simone Steendijk nieuwe secretaris-directeur Hollandse Delta

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

@Hans MiddendorpHoi Hans, beetje makkelijke reactie van het waterschap ('eerst moeten de waterbedrijven wat doen, tot die tijd kunnen wij niks doen'). De Waprog plaatste in 1986, in één jaar tijd, meer dan 100.000 watermeters bij gezinnen thuis. Dat kostte toen maar 150 gulden (!) per watermeter. Als de waterpartners echt zouden willen samenwerken, kan dit zo zijn opgelost. Dus ja, bureaucratie zegeviert. Niet iets om trots op te zijn.
@Gert Timmerman Eens. We moeten met al ons water zuinig omgaan (en het niet verontreinigen) zeker met zoet grondwater en met drinkwater.
@JanEens Jan, maar mijn opiniestuk gaat over hoe slimme bemetering en beprijzing het waterverbruik van huishoudens beïnvloeden. Dat er geen BOL is voor grootverbruik, helpt bedrijven inderdaad niet om slim met water om te gaan.   
Waarom de belasting op leidingwater (BOL) alleen voor de eerste 300m3? (€ 0,50 per m3 incl BTW). Beter is om een BOL te hebben voor het waterverbruik boven de 300m3. Politiek ligt dit moeilijk voor wat ik begreep.  
Of de waterkwaliteit wel 100% blijft onder deze oppervlakte heeft te maken met de normen die men hiervoor gebruikt. Bij eutrofiëring ontstaat wat groenalg en gelijk vliegt in de beoordeling de waterkwaliteit omlaag. Komt dat omdat anderen dit veroorzaken?