Walter Immerzeel, hoogleraar Berghydrologie aan de Universiteit Utrecht, heeft de Ammodo Science Award 2021gewonnen. Immerzeel bracht als eerste de watercyclus in het hooggebergte van de Himalaya in kaart.

Walter Immerzeel 180 vk Walter ImmerzeelImmerzeel (1975) is met ingang van 1 mei 2019 benoemd tot hoogleraar aan de Universiteit Utrecht. Hij doet onderzoek naar klimaatverandering in Aziatische berggebieden en de gevolgen voor de waterbeschikbaarheid voor miljoenen mensen die stroomafwaarts wonen. 

De komende jaren wil de wetenschapper onderzoeken hoe natuurrampen in berggebieden in verband staan met hun ligging en extreem weer, waarbij hij zich richt op aardverschuivingen, lawines en gletsjermeren. 

Naast Immerzeel wonnen nog zeven wetenschappers de prijs, die bestaat uit een geldbedrag van 300.000 euro. Dat geld kunnen ze de komende jaren gebruiken om nieuwe wegen te verkennen in fundamenteel wetenschappelijk onderzoek.

De award, een initiatief van Stichting Ammodo, wordt elke twee jaar uitgereikt aan wetenschappers die werkzaam zijn in Nederland en niet langer dan vijftien jaar geleden zijn gepromoveerd. De prijs richt zich op vier wetenschapsdomeinen (Biomedical Sciences, Humanities, Natural Sciences en Social Sciences.)

Laatste reacties op onze artikelen

@P.C. de RuiterU heeft gelijk. Het is aangepast.
Uit de tekst kan worden gelezen dat de Motie van afkeuring is ingediend bij Waterschap Hollandse Delta.
Dit moet zijn bij Waterschap Delfland!
(zie https://www.rodi.nl/hoekvanholland/politiek/344702/motie-van-afkeuring-voor-nieuw-college-waterschap-delfland )
Ik wil de feiten kennen (10%)
De processen doorgronden (40%)
En de onzekerheid verkennen (50%)
Een oplossing zou kunnen zijn om activiteiten uit te besteden. Bijv. de voorzuivering van industrieel afvalwater of de opwerking van biogas uit slibgistingen of zelfs de volledige slibgisting uit te besteden. Marktpartijen kunnen dit ook nog eens goedkoper en sneller realiseren, waardoor eerder (duurzaamheids)doelstellingen worden gerealiseerd.
@Arie DekkerDank. Is aangepast.

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.