secundair logo knw 1

Wytske Postma treedt terug als directeur van Stichting De Noordzee. Reden is dat Postma zich heeft aangesloten bij Nieuw Sociaal Contract (NSC).

Wytske Postma 180 vk Wytske PostmaDe val van het kabinet en de vervroegde verkiezingen waren voor Postma reden om weer een actievere rol in de politiek te willen spelen, laat de stichting weten. Voordat ze op 1 september vorig jaar aan de slag ging bij Stichting De Noordzee, was ze politiek actief binnen het CDA, onder andere als Tweede Kamerlid. Nu is ze actief voor NSC als campagneleider.

Met de terugkeer in de politiek gaf Postma te kennen de stichting te willen verlaten. In overleg met de Raad van Toezicht is daarop besloten dat Postma terugtreedt als directeur.

Voor Stichting De Noordzee betekent dit het verlies van een directeur met hart voor de Noordzee, schrijft de organisatie. “In het afgelopen jaar heeft Wytske ervoor gezorgd dat Stichting De Noordzee op relevante thema’s zichtbaar en betrokken was in zowel het politiek debat als in de landelijke en regionale media.”

Het werk van Postma wordt de komende tijd overgedragen aan het huidige management team, bestaande uit Ewout van Galen en Frank Reef. De Raad van Toezicht beraadt zich over de opvolging.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Bijzonder dat Boutkan en Buijsse beter weten wat de problemen in het riool en bij de afvalwaterverwerking zijn, dan de daarin gespecialiseerde organisaties.
Afgezien daarvan, kan een kleuter bedenken dat als plastic (a) in het milieu een probleem is én (b) "nul" vocht opneemt, dat het dan ook niet handig is om dit in wegwerpdoekjes te verwerken die NIET gescheiden ingezameld worden maar met het toiletwater worden weggespoeld.  
Kan er ook niet zo’n richtlijn worden opgesteld voor de intensieve landbouw? In Nederland betalen boerenbedrijven immers géén verontreinigingsheffing en zuiveringsbelasting en worden de kosten van vervuiling van oppervlakte- en grondwater naar de belastingbetaler geschoven. 
Het voorgezuiverd oppervlaktewater is ook een belangrijke bron voor drinkwater. Naast WAAG is het noodzakelijk om op zoek te gaan naar andere bronnen voor drinkwater, wellicht effluent van rioolwaterzuiveringen
Vitaliseren, 100% natuurlijk,  agrarische bedrijven. Vraag naar concept voor geitenboerderij willem dam in amsterdamse bos, geitkwaliteit, bodem en afvalwater verbeteren  pfos/pfas verdwijnt.