secundair logo knw 1

Wim Drossaert, algemeen directeur van drinkwaterbedrijf Dunea, is een van de negen bestuurders die zich gaan inzetten om de natuur te integreren in de samenleving. De negen gaan als ‘domeinleiders’ bijdragen aan een ‘natuurinclusieve samenleving’.

Wim Drossaert vk 180 Wim DrossaertHet initiatief vloeit voort uit de Agenda Natuurinclusief, een actie van vijf partijen: het Interprovinciaal Overleg, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, Landschappen NL en het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselveiligheid. Het idee daarbij is dat werken vanuit de natuur helpt ook bij het oplossen van grote opgaves in onze leefomgeving als het gaat om klimaat, water en voedsel.

De agenda richt zich dit jaar op de ontwikkeling van een gezamenlijke investeringsagenda voor een natuurinclusieve samenleving. “Natuurinclusief werken vraagt een omslag in ons denken. Gelukkig zijn er in alle sectoren al koplopers die het goede voorbeeld geven”, zegt André van der Zande, ambassadeur van het nieuwe Natuurinclusief Nationaal Overleg (NiNO).

Het gaat om negen sectoren: bouw, energie, financiële sector, gezondheid, infrastructuur, landbouw, onderwijs en bewustwording, vrijetijdseconomie en water. De bestuurders zijn koplopers in natuurinclusief denken en werken in hun eigen werkveld, schrijft het ministerie van LNV. Ze zullen als zogeheten domeinleiders de natuurinclusieve samenleving stimuleren door hun ervaring en expertise vanuit verschillende werkvelden te combineren.

Het werk van de domeinleiders is onderdeel van de uitvoering van de eerste Agenda Natuurinclusief. Dit jaar wordt een tweede versie van de Agenda ontwikkeld inclusief investeringsagenda.

Drossaert doet voor de sector water mee als domeinleider. De andere bestuurders zijn: Onno Dwars (Bouw, Ballast Nedam), Marjolein de Gorter-Manhoudt (Energie, TenneT), Alex Datema (Landbouw, BoerenNatuur), Lidwin van Velden (Financiële sector, Nederlandse Waterschapsbank), Renske Visscher (Gezondheid, Instituut voor Natuureducatie), Eveline Buter (Infrastructuur, Witteveen+Bos), Noëlle Aarts (Onderwijs & Bewustwording, Radboud Universiteit), Geert Dijks (Vrijetijdseconomie, HISWA-RECRON).

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Waterniveau in rivieren stijgt niet over de volle lengte. Pas in het deltagebied wordt er overlast ondervonden. 
Hoe denk je dat een rivier met een waterval over de volle lente evenveel stijgt??


Het aanblijven van Woolderink in het waterschapsbestuur zal niet de rust brengen om op een verantwoorde manier besluiten te nemen, wrok zal meespelen in de besluitvorming, integriteit is een issue in politiek en bestuur.
Dus rest maar 1 ding.
Juist opstappen
De term richtlijn is hier onjuist. Het gaat om een richtsnoer (guidance document). Een richtlijn heeft de status van wetgeving, een richtsnoer niet. Verder prima initiatief. 
@A.VosZo voelt het wel soms, he?  Maar met naar elkaar wijzen en zeggen 'zolang hij niet iets doet, doe ik ook niets' komen we niet verder. We zijn helaas niet zo braaf, NL heeft zelfs de rechter nodig gehad om ons te dwingen ons afgesproken huiswerk te doen. (Urgenda)
Misschien sneller de dijken ophogen. Al stoot ons landje geen CO2 meer uit, en rijden we allemaal elekritisch, weinig vee, geen gas meer, geen hout stook, dan nog blijft de zeespiegel stijgen - niet iedereen is zo braaf als wij zijn.