secundair logo knw 1

Peter Vonk, namens de AWP jarenlang lid van het algemeen bestuur van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, heeft de Waterschapspenning gekregen. Dijkgraaf Remco Bosma overhandigde de penning tijdens vergadering van het Algemeen Bestuur van HHNK.

Peter Vonk 180 vk Peter VonkBosma roemde de niet aflatende inzet en betrokkenheid van Vonk bij het waterbeheer in het Hollands Noorderkwartier.

Vonk, jarenlang huis- en studentenarts in Amsterdam, stond aan de basis van de in 2007 opgerichte Algemene Waterschapspartij (AWP) en was vanaf 1998 tot de laatste waterschapsverkiezingen onafgebroken lid van het algemeen bestuur van HHNK en zijn rechtsvoorgangers. Daarnaast bekleedde hij nog diverse openbare functies.

Binnen het hoogheemraadschap was Vonk de laatste jaren ook plaatsvervangend voorzitter van de Rekenkamercommissie. In de vergadering van het algemeen bestuur stond het laatste rapport van de Rekenkamercommissie op de agenda. Na de bespreking van het rapport kreeg de verraste Vonk de Waterschapspenning uitgereikt. "Voor een tomeloze inzet en 25 jaar als bestuurder. We gaan je kritische en humoristische bijdragen missen", zei Bosma.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Barry Madlener. Een man van grootse daden, w.o. motie tegen het dragen van hoofddoekjes en de verplichting voor moslimmeisjes om te moeten sporten met jongens. Dat schept hoge verwachtingen! 😱 OMG
Wat een slap verhaal over een mogelijke integriteitsschending. Als voormalig sectorhoofd bij verschillende waterschappen heb ik vele openbare aanbestedingen (klein en groot) moeten doen. Bij de meeste waterschappen zou een dergelijke aanpak nooit geaccepteerd zijn en ook bij andere overheden zoals provincies (waar ik eveneens ervaring heb) , ook niet. Wat is het toch moeilijk om gewoon een fout toe te geven! Daar is echt geen “integriteitsonderzoek “ voor nodig. Het is echt tijd dat bij deze organisatie de bezem er eens goed doorheen gaat! 
Bedankt Bas! Bij deze een link naar dat artikel: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32729940/  
Duidelijk artikel met interessante observaties!
Mbt referentie #2 zou het beter zijn te verwijzen naar Bil et al., 2021 (https://doi.org/10.1002/etc.4835).
Prachtig initiatief! Nu het hele stroomgebied van de Berkel als ruimtelijke eenheid bekijken ,vervuilers opsporen en voorstellen voor ruimtelijke ontwikkeling (incl. bescherming)met elkaar bedenken.cf kaderrichtlijn water.