secundair logo knw 1

Watergraaf Erik de Ridder van Waterschap De Dommel is genomineerd voor de titel Beste lokale bestuurder van 2023. Hij is dit jaar de enige bestuurder uit de watersector die kans maakt op de onderscheiding.

Erik de Ridder 180 Erik de RidderOp de site van de verkiezing wordt De Ridder gekenschetst als ‘een bestuurder die ondanks zijn drukke agenda altijd op zoek is naar het individuele contact, vanuit de overtuiging dat dit de basis is van een goede samenwerking’. Hij wordt een geprezen ‘om zijn betrokkenheid en daadkrachtige optreden’. 

“Hij slaagt erin om op de hoogte te zijn van wat er speelt onder inwoners, ondernemers, bestuurders en medewerkers in de organisatie. Stemmers geven bovendien aan dat ze watergraaf De Ridder als toegankelijk ervaren.”

De watergraaf is ‘super vereerd’ met de nominatie. Hij draagt deze op aan zijn collega’s bij De Dommel. “Want het zijn vaak bestuurders die de spotlight krijgen als dingen goed gaan. Die dingen gaan vaak alleen maar goed omdat er van die fantastische betrokken collega’s keihard voor werken”, laat hij weten op de site van De Dommeld, waarbij hij verwijst naar de recente hoogwaterweken, toen de betrokkenheid en het harde werken van de medewerkers ‘super zichtbaar’ was.

Er kan tot maandag 29 januari gestemd worden op de genomineerden.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Barry Madlener. Een man van grootse daden, w.o. motie tegen het dragen van hoofddoekjes en de verplichting voor moslimmeisjes om te moeten sporten met jongens. Dat schept hoge verwachtingen! 😱 OMG
Wat een slap verhaal over een mogelijke integriteitsschending. Als voormalig sectorhoofd bij verschillende waterschappen heb ik vele openbare aanbestedingen (klein en groot) moeten doen. Bij de meeste waterschappen zou een dergelijke aanpak nooit geaccepteerd zijn en ook bij andere overheden zoals provincies (waar ik eveneens ervaring heb) , ook niet. Wat is het toch moeilijk om gewoon een fout toe te geven! Daar is echt geen “integriteitsonderzoek “ voor nodig. Het is echt tijd dat bij deze organisatie de bezem er eens goed doorheen gaat! 
Bedankt Bas! Bij deze een link naar dat artikel: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32729940/  
Duidelijk artikel met interessante observaties!
Mbt referentie #2 zou het beter zijn te verwijzen naar Bil et al., 2021 (https://doi.org/10.1002/etc.4835).
Prachtig initiatief! Nu het hele stroomgebied van de Berkel als ruimtelijke eenheid bekijken ,vervuilers opsporen en voorstellen voor ruimtelijke ontwikkeling (incl. bescherming)met elkaar bedenken.cf kaderrichtlijn water.