secundair logo knw 1

Peter Glas en Jan Jacob van Dijk zijn benoemd tot plaatsvervangend voorzitters van de Commissie voor de milieueffectrapportage en de Ecologische Autoriteit. Deze benoeming geldt voor een periode van 4 jaar.

Glas 180 vk Peter GlasDaarnaast wordt voormalig topambtenaar Annemie Burger herbenoemd tot plaatsvervangend voorzitter van de Ecologische autoriteit. Glas en Van Dijk zullen naast het vertegenwoordigen van de Commissie mer en de Ecologische Autoriteit ook werkzaam zijn als voorzitter in adviestrajecten van de twee organisaties.

Van dijk 180 vk Jan Jacob van DijkGlas is eind vorig jaar gestopt als Deltacommissaris, een functie die hij 4 jaar bekleedde. Sinds 2022 is hij onder meer voorzitter van de Governing Board van Unesco internationale wateropleiding in Delft

Van Dijk was van april 2011 tot 1 juni 2018 gedeputeerde voor de provincie Gelderland. Daarvoor was hij onder andere lid van de Tweede Kamer namens het CDA. Vanaf 1 augustus dit jaar is hij ook voorzitter van de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli).

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

@Arie van LitDank Arie voor jouw steun. Tja, anderen komen op voor 'ons land'. Ik voor ook mijn water, ook mijn milieu, ook mijn bodem, ook mijn natuur. Iemand moet het doen. 
@Elsa Loosjes (zeer geïnteresDat gaat heel lang duren. En dat is ook de bedoeling van dit boerenbruin rechtse kabinet. Stel je voor dat we de problemen zouden oplossen, wat moeten ze dan? Wie stemt er dan nog op hen? 
Mooi verwoord. Het kabinet in spé heeft velen verleid met termen als 'het geven van duidelijkheid', terwijl er in de praktijk door in te zetten in bewezen niet duurzaam beleid, er grote onzekerheden gaan ontstaan. Ook hier moet het gezegde van 'de wal keert het schip' zich klaarblijkelijk nog maar weer eens in de praktijk gaan bewijzen.
Geheel eens met de reactie van dhr. Peters. "Natuur is leuk", maar even niet als het de landbouw in de weg zit. Dan poetsen we het weg als lastig (kleine snippers??) of ongewenst. Gemiste kans want, afgezien de intrinsieke verantwoording die de overheid en haar burgers heeft voor het behoud van onze natuur is het ook van groot belang voor drinkwater, economie (recreatie/vestigingsklimaat), wetenschap en het welbevinden van miljoenen mensen. En dat poets je niet weg tegen de marginale landbouw- en visserijbelangen.