secundair logo knw 1

Directeur-generaal Michèle Blom verlaat Rijkswaterstaat. Ze gaat aan de slag in de zorg.

michele blom 180 vk Michèle BlomBlom (1963) volgde in mei 2017 Jan Hendrik Dronkers op als nieuwe directeur-generaal bij Rijkswaterstaat. Zij was de eerste topvrouw sinds de oprichting van de dienst in 1798.

Na 6 jaar maakt ze een switch naar een nieuwe sector en wordt ze bestuursvoorzitter van de Isala klinieken, een regionaal centrum voor tweede- en derdelijnszorg in Zwolle en het grootste niet-academische ziekenhuis in Nederland. Op 10 juli is daar haar eerste werkdag.

Wie Blom opvolgt, is nog onduidelijk. De Algemene Bestuursdienst start een procedure. Patricia Zorko neemt als plaatsvervangend Directeur-Generaal Rijkswaterstaat waar, wanneer een opvolger niet op tijd is gevonden.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

@Hans MiddendorpHoi Hans, beetje makkelijke reactie van het waterschap ('eerst moeten de waterbedrijven wat doen, tot die tijd kunnen wij niks doen'). De Waprog plaatste in 1986, in één jaar tijd, meer dan 100.000 watermeters bij gezinnen thuis. Dat kostte toen maar 150 gulden (!) per watermeter. Als de waterpartners echt zouden willen samenwerken, kan dit zo zijn opgelost. Dus ja, bureaucratie zegeviert. Niet iets om trots op te zijn.
@Gert Timmerman Eens. We moeten met al ons water zuinig omgaan (en het niet verontreinigen) zeker met zoet grondwater en met drinkwater.
@JanEens Jan, maar mijn opiniestuk gaat over hoe slimme bemetering en beprijzing het waterverbruik van huishoudens beïnvloeden. Dat er geen BOL is voor grootverbruik, helpt bedrijven inderdaad niet om slim met water om te gaan.   
Waarom de belasting op leidingwater (BOL) alleen voor de eerste 300m3? (€ 0,50 per m3 incl BTW). Beter is om een BOL te hebben voor het waterverbruik boven de 300m3. Politiek ligt dit moeilijk voor wat ik begreep.  
Of de waterkwaliteit wel 100% blijft onder deze oppervlakte heeft te maken met de normen die men hiervoor gebruikt. Bij eutrofiëring ontstaat wat groenalg en gelijk vliegt in de beoordeling de waterkwaliteit omlaag. Komt dat omdat anderen dit veroorzaken?