Dagelijks bestuurder Marjan Leijen van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier is in de race voor de verkiezing van de ‘Beste Bestuurder’ van 2022. De winnaar wordt op 1 februari bekendgemaakt.

marjan leijen 180 vk Marjan LeijenAan de jaarlijkse verkiezing verbindt organisator Binnenlands Bestuur een onderzoek dat is gebaseerd op een wisselend thema. Dit jaar is dat “Bekwaam, betrouwbaar, betrokken. De slag om vertrouwen”.

Heemraad Leijen (PvdA) is in de eerste ronde door lokale en regionale politici, bestuurders, secretarissen en griffiers verkozen tot de beste bestuurder van de waterschappen. In de tweede ronde neemt zij het op tegen de genomineerde beste bestuurders van de twaalf provincies.

Volgens de toelichting op de site van Binnenlands Bestuur wordt Leijen gezien als ‘een betrokken en vasthoudend heemraad’. “Zij is deskundig, altijd gericht op wat mogelijk is en houdt als bestuurder solidariteit, leefbaarheid, het milieu en onze toekomst altijd in het achterhoofd. Stemmers waarderen dat Leijen de verbinding zoekt en draagvlak weet te organiseren. Dankzij haar doortastendheid en gedrevenheid worden belangrijke stappen gezet, bijvoorbeeld in het verduurzamen van de zuiveringsketen, en heeft haar portefeuille een belangrijke positie gekregen in het bestuur.”

De winnaars worden gehuldigd tijdens het nieuwjaarsevenement Kompas op 1 februari. Ook de 'beste bestuurder jonger dan 40 jaar' en de 'beste bestuurder van een kleine gemeente' (tot 35.000 inwoners) zullen dan worden bekendgemaakt.

Laatste reacties op onze artikelen

Gezien de onvermijdelijke zeespiegelstijging als gevolg van opwarming van de aarde en smelten van landijs op Groenland en Antartica kunnen we ervan uitgaan dat het alsmaar ophogen van onze dijken geen blijvende bescherming biedt op de lange termijn. Een tweede kustlijn op 20-25 km in zee, zoals het plan van De Haakse Zeedijk beoogt, is daarom een beter alternatief dan de absurde toekomstplannen van sommige futurologen In Nederland die grote stukken van west-Nederland aan het water willen teruggeven. Op de website "haaksezeedijk.com" is hierover alle informatie te lezen.
Een belangrijk en helder artikel! Goed werk. Wie heeft dit artikel geschreven?
veel waardering, Tom Trouwborst
Het rapport 'Impact of industrial waste water treatment plants on Dutch surface waters and drinking water sources' is verplaatst naar https://www.riwa-maas.org/publicatie/impact-van-industriele-afvalwaterzuiveringsinstallaties-op-nederlands-oppervlaktewater-en-drinkwaterbronnen/
Vorig jaar dus 60 boeren weten te vinden die mogelijk iets willen gaan doen om water proberen vast te houden.
Boeren vindt je weinig in Valkenburg en andere plaatsen waar de Overstromingsramp zo duidelijk sporen achterliet. Dus dan zijn 60 geïnteresseerden nog heel wat.
Ik verbaas mij toch nogal over het feit dat wij in Nederlandje nog altijd de hoop koesteren dat we op basis van vrijwilligheid de enorme uitdagingen zoals de problematiek rond water, geluidsoverlast en woningbouw, om iets te noemen, denken te kunnen aanpakken.
Wordt het niet tijd om "transitie" af te dwingen, zodat er massaal actie kan worden ondernomen ? Ik vind een financieel lokkertje, zoals dat nu wordt aangeboden, echt passé.
Romke van Dieren
Het artikel beschrijft de mate van overschrijding van de concentratienorm voor stikstof (voor oppervlaktewater).
Belangrijk is ook wat de effecten zijn van die stikstofconcentratie op het waterleven.
Deze zijn in het kader van de Kennisimpuls Waterkwaliteit (https://www.stowa.nl/kennisimpuls) beschreven in een publicatie van Deltares, Wageningen Environmental Research, Wageningen Universiteit en B-Ware. Een link naar een nieuwsbericht hierover: https://www.stowa.nl/nieuws/hoge-stikstofbelasting-oppervlaktewateren (met link naar rapport)

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

Aanmelden voor H2O Nieuws
Ontvang twee keer per week het laatste waternieuws in je mailbox!