secundair logo knw 1

Maaike Ritzen begint 1 oktober als afdelingshoofd Waterkwaliteit en Waterbeschikbaarheid bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

maaike ritzen 180 Maaike RitzenRitzen is op dit moment afdelingshoofd Circulaire Economie en Afval bij Rijkswaterstaat. Na haar studie Fysische Geografie aan de Universiteit Utrecht werkte zij bij Rijkswaterstaat en het kerndepartement IenW in diverse rollen aan watermanagement: als beleidsmedewerker, projectleider en strategisch adviseur.

Zij heeft daarbij onder meer gewerkt aan hoogwaterveiligheid (onder andere als projectleider Europese Hoogwaterinformatie Systeem), crisismanagement (zowel voor hoogwater als voor droogte) en waterverdelingsvraagstukken (input Deltaprogramma Zoetwater Midden Nederland).

Nu krijgt Ritzen een dossier waarvoor de politieke aandacht binnen Nederland en de Europese Unie groot is, aangezien de kwaliteit en kwantiteit van het oppervlakte- en grondwater in Nederland onder druk staan. Haar afdeling heeft als opgave om de waterkwaliteit te verbeteren en te zorgen voor voldoende water om daarmee de kwaliteit van de leefomgeving en gezondheid te borgen.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Barry Madlener. Een man van grootse daden, w.o. motie tegen het dragen van hoofddoekjes en de verplichting voor moslimmeisjes om te moeten sporten met jongens. Dat schept hoge verwachtingen! 😱 OMG
Wat een slap verhaal over een mogelijke integriteitsschending. Als voormalig sectorhoofd bij verschillende waterschappen heb ik vele openbare aanbestedingen (klein en groot) moeten doen. Bij de meeste waterschappen zou een dergelijke aanpak nooit geaccepteerd zijn en ook bij andere overheden zoals provincies (waar ik eveneens ervaring heb) , ook niet. Wat is het toch moeilijk om gewoon een fout toe te geven! Daar is echt geen “integriteitsonderzoek “ voor nodig. Het is echt tijd dat bij deze organisatie de bezem er eens goed doorheen gaat! 
Bedankt Bas! Bij deze een link naar dat artikel: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32729940/  
Duidelijk artikel met interessante observaties!
Mbt referentie #2 zou het beter zijn te verwijzen naar Bil et al., 2021 (https://doi.org/10.1002/etc.4835).
Prachtig initiatief! Nu het hele stroomgebied van de Berkel als ruimtelijke eenheid bekijken ,vervuilers opsporen en voorstellen voor ruimtelijke ontwikkeling (incl. bescherming)met elkaar bedenken.cf kaderrichtlijn water.